- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Mobil flották
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Azonnali mobilos kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Santino
aktív tag
Valami azért csak alakul.
find /share/Public/Egyszer/ -type f | xargs -n 1 -I{} basename "{}"
Ez működik, szépen az almappákból is kiszedi az összes fájlnevet. Lehet az almappa is szóközös.
DE!
Ha közvetlen a Public-ban van szóközös mappanév (Egy szer), akkor nem jó.
De ha csak a:
find /share/Public/ -type f | xargs -n 1 -I{} basename "{}"
parancsot futtatom, akkor érdekes, beolvassa a szóközös (Egy szer) mappát is.
Nyilván ezt nem akarom, szóval azt hiszem át kell nevezzem a Public-on belüli mappákat nem szóközös nevekre. -
Santino
aktív tag
Ha konzolból futtatom a következőt, akkor jó:
ls $(find /share/Public/Egyszer/ -type f) | xargs -n 1 basename >>/share/Public/teszt.txt
Ez megcsináltam olyan mappanevekkel is, ahol van üres (space) karakter is. Akkor hibákat ír ki és létrehozza az eredmény fájlt, de nem ír bele semmit.
A mappa név eredetileg nem Ez, hanem Ez is , a teszt2 az teszt2 file a teszt1 pedig teszt1 file alapban.
Az éjszkai crontab-os futás még space-es mappanevekkel volt. -
Santino
aktív tag
válasz
Shokkolo #12513 üzenetére
Köszönöm a segítségedet, a második scripted -apróbb finomhangolás után- tökéletesen lefut időzítéssel együtt! Az alapfeladat elvégzésére megfelel, de...
Azt még valahogy meg kellene oldanom, hogy az elkészült listába csak a fájlok nevei kerüljenek, semmi más. Most úgy néz ki, hogy:
[Folder] X:\mappanév1\mappanév1 (ebből annyi van, ahány mappát talál)
[File] X:\mappanév1\fájlnév1 (ebből annyi van, ahány fájlt talál)
Ha lesz egy kis időm, megpróbálom megoldani.Mindenesetre számomra már ez is nagyon hasznos!
-
Santino
aktív tag
válasz
Shokkolo #12513 üzenetére
Megnéztem, remekül működik!
Egy a bajom, hogy ha a mappanévben nincs üres (space) karakter akkor rendben lefut (tesztként hoztam létre egy ilyen mappát), viszont nekem olyan mappaneveim vannak, amikben van üres (space) karakter. Ilyen esetben nem készítette el a listát. Ez még át kell hidalnom valahogy.
Keresgetem a helyes beírást, de egyenlőre még nincs meg
Az időzítéssel majd csak ezután foglalkozom. -
Santino
aktív tag
válasz
Shokkolo #12511 üzenetére
Mindenképpen a NAS-on futó megoldást részesítettem előnyben, eszembe nem jutott, hogy a gazdagépen oldjam meg. A NAS-on futtatás nem igényelné a gazdagép bekapcsolt állapotát, mindentől független lenne. A lista mentése is a NAS-on lévő egy másik mappában lenne.
De így újragondolva akár ez a megoldás is lehetséges, hiszen a tervezett listakészítés 2-3 naponta lenne esedékes, de ezt még ki kell gondolom pontosan. Mondjuk nem olyan nagy tragédia, ha nincs listakészítés mondjuk csak 5 nap múlva, de ez így kompromisszum.
A NAS különböző mappái fel vannak csatolva Win alatt, tehát szimpatikus a két script amit összedobtál.
Köszönöm, megnézem, hogy hogyan muzsikálnak, megvizsgálom a scheduled task lehetőségeit is! -
Santino
aktív tag
Sziasztok!
Szeretnék a NAS-on (TS-233) lévő egyik mappa és további almappáiról olyan listát készíteni, amelyik csak a mappában és almappáiban lévő fájlok neveit tartalmazza. Nézegettem az AppCentert, de nem találtam rá a megfelelő alkalmazásra.
Ha ez sikerül, akkor a további célom az lenne, hogy rendszeres időközönként készítse el ezt a listát számomra.
Tud valaki erre a célra megfelelő alkalmazást ajánlani? -
Santino
aktív tag
Sziasztok!
Pont ide kapcsolódik a kérdésem.
A NAS-ra (TS-233) felcsatolt USB-s HDD-t miért nem látom a Multimedia Console alatt?
A hálózaton lévő Chromecast-al Kodin keresztül látom az USB-s HDD-t, tudom olvasni a fájlokat.
A hálózaton lévő számítógépeken látom és tudom olvasni az USB-s HDD-t.
De a hálózaton lévő TV-k nem látják az USB-s HDD-t, csak a NAS általam engedélyezett mappáit DLNA-n keresztül.
Szeretném DLNA-n keresztül a NAS-ra felcsatolt USB-s HDD mappáit látni a TV készülékeken is.
Mi lehet a megoldás? -
Santino
aktív tag
Szervusztok!
Egy QNAP TS-233 NAS néhány rendszermappájáról szeretnék bizonyos időközönként másolatot készíteni. Konkréten a /share/CACHEDEV1_DATA/.qpkg/ mappában lévő néhány almappáról.
Az App Centerben nem találok erre alkalmazást.Tud ebben nekem segíteni valaki, hogy merre induljak?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 125 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 (ELKELT)
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged