- Google Pixel topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Megérkezett a Samsung Galaxy A37 és Galaxy A57
- Netfone
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Visszatérhet a csepp notch és a 90 Hz
- Apple iPhone 17e – mágnesek ereje
Új hozzászólás Aktív témák
-
cousin333
addikt
Tehát az első mondatodban QT helyett Tk-t kell érteni?
A helyzet az, hogy a GUI egy olyan téma, amit én is kerülgetek, mint a forró kását. Inkább az egyszerűbb, "szkriptesebb" irányba mentem el, ami az IPython Notebook (újabb nevén Jupyter Notebook) használatát jelenti a klasszikus adatgyűjtés-feldolgozás-ábrázolás-mentés négyes mentén, változó sorrendben.
De terveim közt szerepel "rendes" GUI-k létrehozása is. Eddig arra jutottam, hogy Qt-t használok majd. Létezik hozzá egy Qt Designer nevű program, amivel a klasszikus drag'n'drop-pal tudod megtervezni a felületet (hasonlóan a LabView-höz vagy CVI-hoz). A program kimenete egy ui kiterjesztésű fájl. Ezt a Python programodba az alábbi kóddal - vagy ennek megfelelő módosításával - lehet beilleszteni (itt találtam):
import sys
from PyQt4 import QtGui, uic
class MyWindow(QtGui.QMainWindow):
def __init__(self):
super(MyWindow, self).__init__()
uic.loadUi('mywindow.ui', self)
self.show()
if __name__ == '__main__':
app = QtGui.QApplication(sys.argv)
window = MyWindow()
sys.exit(app.exec_())Innentől az UI elemeit a Python kódból tudod piszkálni. A szokásos csúszkák, gombok, kapcsolók mellett az egyik ilyen lehetséges elem a Matplotlib widget, tehát tulajdonképpen egy grafikon felületet integrálhatsz az UI-ba.
A fenti módszert már kipróbáltam és működött, de élesben még nem használtam. A WinPython nevű Python disztribúcióban minden benne van, de pl a cross-platform Anaconda-ban is szinte minden, a Qt Designer meg egy külön telepíthető program.
Számomra a "végső megoldás" egy olyan program lehetne, amiben a GUI elemek mellett egy nagyobb szövegmezőbe érvényes Python kódot lehet írni és futtatni, ezáltal egyesíthetném a GUI-alapú előre megírt programok előnyeit egy Python-féle szkriptnyelv rugalmasságával.
Új hozzászólás Aktív témák
- HP Omen 15 ( i7 6th, 8 GB, 240 SSD, 4GB Gef960) AkciÓÓ!
- Logitech MX Keys Mini for Mac - német - bontatlan
- 15.gen! Intel Core ULTRA 9 285K (24mag!) +32GB DDR5 kit +ASROCK Z890 PRO-A! GAR/SZÁMLA (Te nevedre)!
- ASUS TUF Gaming GeForce RTX 3080 10GB OC GDDR6X 320bit LHR dobozos, 1 tulajos, 2027.07.04-ig gari
- Intel D3-S4510 1,92 TB - 2,5", SATA3, 7100 TBW - 100/99% - Eladó!
- Részletre elérhető , BankMentes lehetőség Dell Alienware AW3225QF 31.6 4K QD OLED Gaming Monitor
- 27% - Arzopa A1T 15,6" Hordozható Monitor!
- 217 - Lenovo Legion 7 (16IRX9) - Intel Core i7-14700HX, RTX 4060
- Apple iPhone 17 Pro Max - Deep Blue - 256GB - ONE - ÚJ - 3 Év Jótállás.
- GAMER PC! i5-12400F / RTX 3060 Ti / 16GB 3000MHz / 512GB NVMe / 600w
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest