- Honor 400 Pro - gép a képben
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Külföldi SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Nem nyílnak a Foldok?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Új hozzászólás Aktív témák
-
bringasisti
őstag
válasz
bringasisti #2054 üzenetére
Kicsit benéztem az oldalt. Már késő este van
-
-
bringasisti
őstag
[link]
Van itt olyan fórum társ aki ezt használja, és ha igen akkor mi a benyomása -
bringasisti
őstag
A legnagyobb tragédia hogy azt az app-ot amit használok és mutatja azokat az értékeket ami a fenti képen látható senki nem tesztelte szakmai szinten! Ez azért gond mert mivel egy fizetős megoldás ( és ha az egész világon használják 3700 forint milliomos lehet a gazdája ) lehet hogy vannak olyan paraméterek amit csak ír az app hogy jobban el lehessen adni , és van amik tényleges értékek. Ezért ha a beteg lenne szempont az orvosok számára akkor valamelyik klinika csinálna egy adott pánttal egy tesztet hogy melyik érték pontos és melyik a humbuk, publikálnák a házi orvosok felé és ugyanúgy be lehetne a diagnózis felállítása a építeni mint a házi vérnyomásmérőt. Csak ehez ahogy írtad szemlélet váltásra lenne szükség! Ami azért akadozik mert a beteg az Istennek számító orvos diagnózisát kontrollálni tudná ami egy kész katasztrófa volna mármint az orvosok számára.
-
bringasisti
őstag
Első körben ha egy műszer mutat valamit nem szabad megijedni. Most voltam egy infúzió kúrán és előtte utána mérnek vérnyomást. Előtte kicsit alacsonyabb volt de utána mikor mérték 72 mármint nem a pulzus hanem a vérnyomás. Mivel éreztem hogy semmi gond mondtam hogy szar az Omron méröke. Megmérték ismét akkor már 90 volt, de mondtam hogy az se lehet jó mert egyszer mikor tekerés után 88 ra leesett akkor mint a vak koldus úgy mentem ki a konyhába teát főzni. Mérték egy harmadikat 107. Mondtam hogy ezt már beirhatják a naplóba mert szerintem helyes az érték.
-
bringasisti
őstag
-
bringasisti
őstag
Te nyilván nem fogod tudni mert ez kardiológiai kérdés, de mint említettem megmutattam orvosnak aki nem hitte el a problémámat és rögtön másképp állt a dologhoz. Amit Te is tudsz értékelni a bekarikázott pulzusszámot és a PNN50 értéket ami kimutatja hogy a mért időszakban 50 msec eltérés két szívverés között hány százalék
-
bringasisti
őstag
Rajtam volt egy 24 órás EKG holter akkor végig a pántot is viseltem hogy tudjam mennyire pontos. Kb. 7 óránként újra indítottam hogy ne legyen olyan sok egy mérés adattartama. Nekem mikor tekerek akkor van fent és másnap ha túltoltam a biringát akkor mérek egyet. Használhatod egész nap, de időnként újra indítod, és ha az addig mért szakasz rendben volt törlöd a rendszerből
-
bringasisti
őstag
Szívfrekvencia rövidítések;
AR > autoregresszív sprektum analízis
AV > antriovventricularis csomó
cAMP > ciklikus adenozin-monofoszfát
CHF > örökletes szívbetegség ( congestíve heart failure)
DFA > detrended fluctuation analysis
EKG > elektrokardiográfia
FFT > gyors Fourier transzformáció ( fast Fourier transformation)
GABA > gamma-amino-vajsav
HF > a gyors Fourier transzformációval nyerhető magas frekvenciájú tartomány
HRV > szívfrekvencia variancia ( heart rate variability)
HRVti > a HRV diagram hisztogramjának trianguláris index
LF > a gyors Fourier trnszformációval nyerhető alacsony frekvenciájú tartomány
NMDA > N-metil-d-aszparát
HFnu > magas frekvencia normalizált egységben ( high frquency normalised unit)
LFnu > alacsony frekvencia normalizált egységben ( low frequency normalised uint)
pNN50 > az 50 msec-nál nagyobb mértékben eltérő szomszédos RR-távolságok százalékos aránya 24 órás időintervallumra nézve
rMSSD > az egymást követő RR-intervallumok különbsége négyzeti átlagának négyzetgyöke 24 órás intervallumra vetítve
SA > Sinus-csomó ( sinoauricularis csomó)
SD1 > a Poincaré ploton a plotonok alapvonaltól merőlegesen számított szórása
SD2 > a Poincaré ploton a plotonok alapvonallal párhuzamosan számított szórása
SDANN > 5 perces intervallumok átlagának 24 órára kivetített szórása
SDNN index > 5 perces intervallumok szórásának 24 órára kivetített átlaga
SDNN > a normál RR-intervallumok szórása 24 órás mérés alatt
TP > total power, az AR spektum teljes teljesítménye
TSS > teljesítmény-sűrűség spektum
ULF > a gyors Fourier transzformációval nyerhető ultra alacsony frekvenciájú tartomány
VLF > a gyors Fourier transzformációval nyerhető nagyon alacsony frekvenciájú tartomány*********************************
Szívfrekvencia 02;HRV > szívfrekvencia-variabilitás
HT > hipertoniában szenvedő beteg
HR > maximális szívfrekvencia
mean HR > átlagos szívfrekvencia
min. HR > mini ali s szívfrekvencia
SDANN > NN-intrevallumok 5 perces szegmensekben mért átlagának szórása a teljes megfigyelési idő alatt
SDNN > NN-intervallumok szórása
RR-intervallumok > NN-intervallumok -
-
bringasisti
őstag
válasz
bringasisti #1563 üzenetére
-
bringasisti
őstag
A lényege a dolognak hogy ha a telefont párosítod egy másik telefonnal akkor bármelyik alkalmazásból tudsz adatot küldeni. Ha az adott telefonra felteszel 10 fitness alkalmazást akkor egyénként az alkalmazásba belépve az adott app- ot kell párosítani mert a többire nem vonatkozik. Ezért írtam hogy nem a " telefon" hanem az app kapcsolódik nyilván a telefon rendszerén keresztül
-
bringasisti
őstag
Előző Hsz-ben volt egy kis irónia. Azért tettem idéző jelbe hogy a telefon nem kapcsolódik mert következő a történet: Ha a Bluetooth kapcsolódási lehetőség opciót nézzük akkor vagy mutatja az övet vagy sem, de kapcsolódni ott sose fog a telefon a pulzus jeladóhoz úgy mint ahogy két telefon vagy a füles csatlakozik! Meg kell nyitni valamelyik fitness alkalmazást a settings opciót választani, közösülni a nedvesített érzékelős felrakott jeladóval és ekkor az app a telefon hardver segítségével ha tudja az adott adatátvitelt kommunikálni fog. Ezért írtam hogy nem a " telefon " csatlakozik. Geonaute pántom volt 2 hónapig bírta.
-
bringasisti
őstag
Olyan hogy mindenhez tudjon kapcsolódni olyan nincs. Én Polar H7 övet használok, Polár Beat app van a telefonon de az általad felsorolt appok is jók. Azt tudni kell hogy nem a " telefon" hanem az app csatlakozik az övhöz tehát indítsd el az alkalmazást és a beállításokat nézd meg és először ott párosítás később elég az app indítása.
-
bringasisti
őstag
válasz
tknof1871 #1520 üzenetére
[link]
Én ezt használom a fizetős verzióban. Van olyan fitness app ami csicsereg ha egy adott beállított értéket meghalad a pulzus. Olyan alkalmazás nincs ami meg tudja különböztetni hogy a főnököd vagy a barátnőd miatt magas a pulzus. Sajnos az orvosok nem fogadják el az app értékeit , de az én pulzusom és vérnyomásom ez alapján van beállítva. -
bringasisti
őstag
válasz
maniszta #1516 üzenetére
Nekem van ilyen is. Az a lényege hogy a csipesz pont olyan mint az ujjam vége és az egyik felében van a világítás másikban az érzékelő. Az órával az a gond hogy egy oldalon van mindkét egység, nem stabilan egy pontot mér, más a bőr felülete szerkezete. Ezért ha úgy érzed hogy lehet hogy lényeges a pontos mérés akkor a pulzus pánt használata elkerülhetetlen -
bringasisti
őstag
válasz
Gentlelelele #1485 üzenetére
Sajnos nem tudok tanácsot adni mert nekem soha nem volt semmilyen órám. Én telefonos app segítségével mérem magam.
-
bringasisti
őstag
válasz
rootkiller #1468 üzenetére
Gondolj bele a műanyag nem vezeti az áramot, oda mégis olyan kell ami vezeti. Aztán a kapott jelt a kapcsolódási pontra kell vezetni veszteség nélkül. A rozsdás kerítés drót nem az igazi megoldás az ezüst fólia jobb ötlet viszont mivel mozog nyúlik hajlik sérülékeny. Nekem a H 7 övet gariba cserélték és szerencsére egy H10 -re. Szerintem a Garmin és a POLAR egyformán vezető márka nem hiszem hogy minőségben különbség volna köztük. Sajnos tudomásul kell venni hogy fogyóeszköz
-
-
bringasisti
őstag
Szerintem itt az app a hibás . Nekem míg a GEONAUTE övem nem adta fel az is kétnormás nevenincs öv volt ugyanazt merte mint a H7. A jeladó ad egymásutánban jeleket az app számolja ki amit nyíl jelöl a dobott képen. Én mikor kipróbáltam egy csomó lehetőséget volt bőven ami semmit nem csinált csak fényezte magát
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vezetékes FEJhallgatók
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Robotporszívók
- Támadásra figyelmezteti a Microsoft a kormányzatokat és a cégeket
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Samsung Galaxy S23 Plus 256 GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF-MT / i5 8-9-10 gen, Hp EliteDesk 800 G4 / Win11- Számla, garancia
- AKCIÓ! HP Elitedesk 800 G1 USDT mini asztali számítógép - i7 4770S 16GB RAM 128GB SSD Intel HD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest