Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• csabi324

tag

válasz ViZion #4653 üzenetére

Megcsináltam amiket írtál a Gemini segítségével.
    Egy része segített.
    De amit adott a Tailscale Ip címet,oda nem engedett be semmilyen módon.
    Aztán az AI írta,nézzem meg hogy a filmes konténerben(külön konténerben van a torrentezés,samba)telepítve van e a Tailscale és nem volt.
    Feltepeítettem oda,annak a konténernek adott egy másik Ip címet a Tailscale és már be is engedett a vlc,mobil neten a beállított jelszóval és felhasználó névvel.
    Nem tudom mi volt a gond de sikerült.
    Megkértem hogy foglalja össze mit csináltunk:

"Úgy sikerült megcsinálni hogy a filmes lxc-ben bekapcsoltam egy Nesting opciót mert az mknodos átadás a .conf fájlban nem volt elég.
    A Tailscale-t magába a konténerbe telepítettem. A trükk az volt, hogy a bonyolult hálózati beállítások helyett a --tun=userspace-networking paraméterrel indítottam el.
    Hogy újraindítás után is menjen, az /etc/rc.local fájlba írtam be a fenti indító parancsot és egy rövid várakozást (sleep 5)."

Előre elnézést kérek ha valamit többször megkérdeztek itt a fórumon vagy értetlenkedek de nekem még nagyon új ez a parancssorból való indítás,Linux...
    Mindenhez az AI segítséget kértem idáig és fogom is még sokáig :B:B:Bcsak ezt a mobilos,távoli eléréses dolgot nem tudta megcsinálni.

Új hozzászólás Aktív témák