- VoLTE/VoWiFi
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Erős specifikáció, kompakt formában
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- iOS alkalmazások
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
corm
senior tag
válasz
Szebusz #1413 üzenetére
Html űrlappal:
<FORM action=''mailto: akarki@akarmi.akarmi'' method=''post'' enctype=''text/plain''>
<table>
<tr>
<td><p>kerdes:</p></td>
<td><p><INPUT type=radio>a</p></td>
<td><p><INPUT type=radio>b</p></td>
<td><p><INPUT type=radio>focizni</p></td>
<td><p><INPUT type=submit>Mehet!</p></td>
</tr>
</table>
</form>
ez egy kérdés, ebből kell neked három. Persze ez csak az ominózus rész, a html lap többi részét nem írtam le... -
corm
senior tag
Hali!
Valaki okos eltudja nekem magyarázni, hogy a .net timer-e miértnem képes megállítani magát? Se a stop, se a enabled = false módszer nem műxik. Elvileg pedig kéne neki... -
corm
senior tag
Itt is van egy ni.
The following is an algorithm by which the date of Easter may be calculated.
Divide by Quotient Remainder
--------------------------------------------------------------
the year x 19 - a
the year x 100 b c
b 4 d e
b + 8 25 f -
b - f + 1 3 g -
19*a + b - d - g + 15 30 - h
c 4 i k
32 + 2*e + 2*i - h - k 7 - l
a + 11*h + 22*l 451 m -
h + l - 7*m + 114 31 n p
Then n is the number of the month (3 = March; 4 = April) and p + 1 is the day of that month upon which Easter Sunday falls. The symbol * means the product of the two numbers.
na ez így eléggé nem fér ki nálamszal itt jobban megskubizható, emg van még két másik alg. is: [link]
A pünkösd a húsvétot, pedig pontosan 7 héttel követi.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
corm
senior tag
Nekem egy éve kellet ilyesmit csinálnom, igaz delphiben, de átkódolni sztem semeddig sem tart. Mondjuk én magyar nyelvtanra csináltam, és az kcisit merdekebb a ragzás miatt mint az angol ahol ugye ilyen nincs.
Amúgy ez csak szerény vélemény, de ez a topic nem arról szól, hogy segítünk konkrét kérdésekben másoknak, ahelyett hogy megcsináljuk helyettük a dolgot
No Offense azért csak kérdeztem
[Szerkesztve] -
corm
senior tag
Nos, miután most tanulok a második részre nem tudok válaszolni. Eltén mi eddig(2. év) c++, Ada, Unix, VMS-t tanultunk, ezután lesz még néhány, meg megmarad a c++, és persze felvehető sokféle prog. nyelv speciként (pl. java). Ha csak webes dolgokkal akarsz foglalkozni, akkor valóban, nem szükséges egyetemi/főiskolai diploma szvsz. Na persze vannak helyek, ahol nyílván nem az számít hogy mit tudsz, hanem hogy mid van, ésakkor...:
-
corm
senior tag
Csatlakozom tgabihoz, Eltén tényleg nagyon kemény a matek, de azért kibírható. Viszont tavalyelőtt 77 pont a felvételi határ, ami duplázással nem akadály, de még ha megírod a felvételit mondjuk 75%ra akkoris megvan szerintem. Ha jól tudom itt félévente 200K kb a költségtérítéses. OKJ-s papírral kapcs. nemtok mit mondani mert nem próbálkoztam még komoly helyen, félek hogy körberöhögnének vele, inkább még várok 2-3 évet és majd 4.-5. éves progmatosként talán lesz esélyem. Ha nem füllik a fogad annyira a matekhez, akkor BMF-et javaslom inkább, ott csak alap szinten megy az mint az Eltén(értsd 2 félév analízis, eltén 8), csak oda 100 pont körül kell teljesíteni, de azért ha valaki összeszedi magát akkor lehet írni jó matek felvételit...
-
corm
senior tag
Én komolyabbra gondoltam(felsőoktatás). Abbóll meg BME, BMF, ELTE - ha pesti vagy. Ilyen OKJ-s papírorl(mer gondolom a pentaschool azt ad) szvsz sokat nem lehet tunni, mert mindegyik ugyanazt a papírt adja, de hogy mi tanít az...
Én jártam egy szutyok helyre, semmit nem tanultunk szinte aztán az ölembe pottyant egy pépör -
corm
senior tag
n =`expr $1 - 19 \* $1 / 19` , de nem teljese értem, hogy ez miért van így. Szerintem elnéztél valamit, mert ez így nagyon 0-t fog visszaadni
Esetleg ha ez vmi maradékképzés akar lenni, akkor arra ottvan a %, a maradékos osztás
hazsnálata: pl. p=6 % 4 és ez 2-t fog visszadni
[Szerkesztve] -
corm
senior tag
./unix1: line 2: `n ='expr $1 - 19*($1/19),'
Van benne néhány
először is: az expr -nek úgy kell megadni hogy az operandusok és az opertáor közt kell hagyni szünetet
aztán szerintem a ()-t nem kezeli le, szóval ezzel is baja lehet(ebben nem vagyok biztos nem próbáltam), csinálhatod ehelyett azt, hogy a $1 / 19-et beteszed egy segéd változóba, vagy ami logikusabb, mivel a szorzás kommutatív: $1 / 19 \* $19 - bár ennek így megnézve semmi ételme, nyílván $1et kapsz vissza...
aztán hiba még, hogy a *-ot nem tudod így használni, le kell védened egy \-el s mindig amikor szorzást akarsz írni ezt irod: \*
aztán végül nemtom miaz a , a legvégén, szerintem az nem kell oda
ui. jól állhatsz, ha egy sorban ennyi hibád van- de azért csak kérdezz nyugodtan, ha tudok segítek
-
corm
senior tag
ez annyit tesz, hogy ha az elsőként megadott paraméter nem -p, akkor fog belemenni az elágazásba. Meglehjetősen gyanús ez a sor nekem.
egy Elte-n feladott unix beadandó feladathoz hasonlít... Ha így van, és tényleg oda kell, akkor spec itt azt jelentia -p, hogy pünkösdöt kell-e kiszámolni. Tehát akkor fog belemenni az elágazásba, ha húsvétot kell.
-
corm
senior tag
Huh, ha jól emléxek akkor úgy lehet leggyorsabban megállapítani, hogy valami prímszám-e , hogy elkezded egyesével nézni a számokat egy ciklusban, ahol a ciklusváltozó lehet maga a szám amivel osztod a keresett számot. egészen gyök n-ig kell ezt csinálni (n az amiről megakarod álalpítani). és ha valamelyikkel osztható, akkor ugye nem prím-> vége a ciklusnak. Ha peig a ciklus végig fut, és az utolsó elem sem osztója n-nek, akkor prímet adtál meg.
unixban lekódolni pedig nem nehéz, itt egy példa(azért unixban énis kezdő vok, nem szidni a kódért)
a=$1
i=2
l=0 -- egy logikai változó, ami azt mondja, meg hogy osztója-e vagy sem
gyoka=(gyök a - nem tudom a gyök parancsot... )
while [ i -le gyoka ]
do
if [ `expr a % i` -eq 0 ]
then
l=1
fi
i=`expr i+1`
done
if [ l -eq 1 ]
then
echo ''Prím!''
else
echo ''Nem prím!''
fi
Na kb ennyi, de gondolom az okosabbak találnak majd benne ezer hibát -
corm
senior tag
Ezt az algoritmust Logaritmikus (bináris) keresésnek hívják. Művelet igénye pedig ahogy VladimirR is mondta: log2n
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a téma összefoglalót!
- Anime filmek és sorozatok
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Formula-1
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- MÁV topic
- VoLTE/VoWiFi
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Mozilla Firefox
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 7 5700X processzor eladó /Garanciás/
- Xbox Series S + 2 kontroller
- Dell laptop eladó i5 11. gen, 8GB RAM, 512GB SSD, újszerű állapotban!
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G1 - i5-G4 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP Elitebook Folio 9470M - i5-3GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" I DP I Cam I W10 I Garancia!
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Gigabyte B650M R7 7700X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Cooler Master H500P WHITE 750W
- Xbox Ultimate előfizetések
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest