- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Yettel topik
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Mobil flották
Hirdetés
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
"Így a pontos időt bármikor le tudom kérdezni I2C-n keresztül, ami azért könnyebbséget ad.
Pl. így simán meg lehet azt csinálni, hogy csak változásnál tárolom le az időt és/vagy a dátumot."Nem igazán értem, hogy ez miért az RTC modul miatt van így; egyébként se kellett volna mást tenned
-
"Egy pl. ilyen Huffman nem lehet hogy túl sok már egy ilyen kis AVR-nek ?"
Nem tudom, hogy konkretan milyen AVR, meg hogy a logolason kivul milyen feladatai vannak, de azert a Huffman-kodolas nem olyan nagyon megerolteto dolog, illetve az egyetlen kicsit is szamitasigenyes reszet (a fa felepiteset) meg is sporolhatod es hasznalhatsz elore definialt szotarat (ahogy tettek ezt pl. a fax tomoritesenel, marpedig azokhoz kepest egy 8 bites AVR is szuperszamitogep
) es az alapjan generalhatod a tomorito assembly (vagy miben szokas az ilyeneket programozni) kodjat (illetve ez igazabol nem is opcionalis, hanem kotelezo resz, mert tomoriteskor nem tudsz fat epiteni, mert egeszen egyszeruen meg nem lesznek meg azok az adatok, amikbol fel kellene epiteni).
-
Mondjuk a valasztando tomorites nagyban fugg attol, hogy tenylegesen milyen adatokkal dolgozol. Ha "szemmel" is at akarod tekinteni, az aztan meg rettenetesen korlatozza a lehetosegeket, ugyanis elesel a bitstream hasznalatatol, csak byte-os egysegekben gondolkozhatsz, ami pl. kizarja a Huffmant es rokonait (amiket egyebkent tipikusan nem onmagaban szoktak hasznalni, hanem kiegeszito kodolaskent, esetedben pl. ugy nezhetne ki, hogy egy bit a ki vagy bekapcsolas allapotat mutatja, aztan utana a hossz Huffmannal).
-
Egyébként az RLE-vel ott lehetnek gondok, ha nagyon változékony a jel - ha teszemazt minden másodpercben alternál, akkor ott vagy, hogy másodpercenként egy byte. Az előző számítás csak akkor áll meg, ha két percenként, monoton módon billeg.
Szerintem ha ekkora adatmennyiséget akarsz tárolni, inkább illessz valami háttértárat. Vagy tedd fel a kérdést AVR-es topikban, ott lehet jobban értenek hozzá
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a téma összefoglalót!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3042, 94% Akkumulátor
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- HIBÁTLAN iPhone 11 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2132
- Keychrone Q1 V2 billentyűzet / Számla / Garancia /
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest