Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cathfaern
nagyúr
int value = (rand() * 11) / (RAND_MAX + 1);
Így egy 1 és 10 közötti véletlenszám tárolódik a value változóban.
Valaki ezt kicsit el tudná nekem magyarázni? Amit nem értek:miért kell a rand() fgv-t 11-el megszorozni? Hogy tudnám elérni azt hogy egy felső határt adjak meg a generálásnak? (azaz, hogy egy adott számnál ne generáljon nagyobbat) -
Szalma
őstag
(Ha UML, akkor inkább az ArgoUML-t javaslom. Ingyenes és szerintem jobb, mint a Rational Rose. Ugyanis szabványos fájlformátumba ment... http://argouml.tigris.org/
)
Szeretettel:
Szalma -
GuMipOkE
senior tag
Hát tényleg elég körülményes, de legalább az összes Formátumnak megvan a kódja. Szerencsére nem soxor használom ezt. Azért kellett a dBase4-es formátum, mert a table xls-t nem tud fogadni, csak dbf-et. A gyors adatbeolvasás érdekében használom a table-t, mert az excel-t utasitgatva eléggé lassú... Míg kiolvasok az excelből pár ezer számot, az akár percekbe is beletelik. Table-t használva 1 másodpercen belül megvan...
Sokat segítettél! Köszi! -
GuMipOkE
senior tag
Keeerály!!!
Köszi!
Ott rontottam el, hogy paraméterként az xlDBF4-t idézőjelek közé tettem, és nem a 11-et ítam oda.
Amúgy honnan lehet megtudni a formátumok kódját? Az excel helpjében nem találtam. Lehet, hogy elszántabban kellet volna keresni?
Tökre örülök!Már csak azt nem tudom, hogy hogy állítsam be az excelt, hogy ha valamire rákérdez (pl.
verwrite...), akkor mindig igennel menjen tovább.
Mégegyszer köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Aorus B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB ZALMAN I3 NEO 650W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A520 AORUS R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Rampage SHIVA TT 500W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest