- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Yettel topik
- Mobil flották
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Realme GT Master Edition - mestermunka
- Nem lett arányos a fogyókúra
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
bambano
titán
kisvállalkozóknál egyszerűbb cuccok vannak, jellemzően sokféle és nincsenek nagy varázslatok.
multinál vannak a rendesebb vasak, időnként olyan csillagháborús dolgokkal, hogy hihetetlen.egy kisvállalkozónál jellemzően bót'ból összerakott, asztali kategóriás gépek vannak, pár hálózati szolgáltatással. ott egy vagy egy se informatikus van, akinek mindenhez kell értenie, toner cseréhez, stb.
a multinál van szerver kategóriás szerver, gyakran kosárszám, külön adatbázis kezelő, rendes adatbázis, központi user azonosítás, tároló rendszerek, storage network, stb. ehhez megfelelően nagyvállalati programozási filozófia. meg mindig van legalább egy hülye főnök
az esetek zömében a multinál van a nagy zseton is. szóval ha a pörgést szereted a mélyvízben sok pénzért, akkor multi. ha eléldegélnél csendesen kis pénzből, kis focival, akkor kisvállalat, pláne vidéken.
én nem hiszek abban, hogy ma lehet valaki it-ből polihisztor. régen túlnőttünk ezen. it-ben szakmai karriert egy részterület alapos ismeretével lehet csinálni. ez a részterület az idők folyamán egyre kisebbé vált, ahogy nőtt a tudnivaló. pl. egy kisvállalatnál az adatbázist felteszik A szerverre (mind az egy gépre, ami van), és kész. multinál meg külön ember van arra, hogy üzemeltesse csak magát az adatbáziskezelőt (gyakran clusterben), dedikált géppel, másik ember van, aki ért az sql-hez, harmadik tudja kezelni az adott adatbáziskezelő mentőrendszerét, negyedik ért ahhoz az oprendszerhez, amin az adatbáziskezelő fut.
a harmadik fajta életmód a tanácsadó szerepkör, amikor relatíve kis cégnél vagy alkalmazásban, de kölcsönadnak multikhoz, egy adott feladat elvégzésére. ez inkább a multis lét, hiába kisvállalati alkalmazott vagy. ráadásul két főnököd van, aki lehet hülye
-
Jim-Y
veterán
Szerintem egy olyan kerdest sikerult feltenned amit szinte minden kezdo programozo feltesz maganak, mar akiben van ambicio, mert biztos sok olyan is van aki tesz ezekre magasrol. Leirom az en velemenyemet a dologrol, biztos majd masok is irnak akik elorebb jarnak mint te+en a rangletran aztan majd a sok valaszbol kialakul valamilyen kep. Megj: en par evvel vagyok elotted, most fejezem be az MSc-t es kb fel eve dolgozom egy cegnel.
Melyik nyelvre gyúrjak nagyon, milyen területeken lehet elhelyezkedni?
Hat hogy milyen nyelvre kene gyurnod azt nehez megmondani, ha engem kerdezel akkor enterprise szoftvereket kene majd fejlesztened mert azzal fogsz tudni jol keresni es arra mindig lesz igeny. Ilyen szempontbol Java, C# -ot mondanek elso korben, vagy C++. Ha ezek valamyikere ragyursz, akkor szinte biztos, hogy lesz munkad, ezek barmelyikenek ismeretevel el lehet helyezkedni ma Budapesten, ha nem vagy kutyauto.
Teruletek:
Szerintem Enterprise szoftverek fejlesztese, vagy korszeru adatbazisok, gondolok itt olyanokra mint Hadoop, BigData, stb. Nincs benne tapasztalatom, de szerintem ha ezekbe asod bele magad, akkor sem jarsz rosszul.
Multikhoz vagy kisebb vállalkozókhoz érdemesebb menni?
Mindkettonek van elonye, es hatranya, illetve meg egyen szintjere is le lehet bontani. Valaki nem birja a vallalati burokraciat ami egy nagy multinal jelen van, nehezkes az elorelepes, sokszor erezheted ugy, hogy droid vagy, stb.. Masreszt sok egyentol tudsz tanulni, elkepzelheto, hogy gyorsabban fejlodsz mint egy kis cegnel, tobb technologiaval ismerkedhetsz meg, vallalaton belul tobb lehetoseged van teruletet valtani stb.. Szoval mindkettonek vannak elonyei, es hatranyai is. Szerintem a legjobb, ha ez elso par munkaevedben mindkettot megtapasztalod.
a többiből viszont elég jók a jegyeim,
Egyeni szoc. problem, de engem ezzel ki lehet kergetni a vilagbol, szerintem nem ez a tudas merceje. Lehet azert mondom, mert soha nem voltak tul jok a jegyeim
Bar ennek nem lattam karat sosem..
Továbbá az érdekelne, hogy olyan stratégiát érdemes követni, hogy egy specifikus terület szakértője legyek, vagy inkább átfogóan "mindenről" valamennyit tudjak és majd az adott munka határozza meg?
Ez megint egy olyan kerdes amire nincs jo valasz. Ha MA valaminek a szakertoje vagy, amire nagy a kereslet, akkor kapkodnak utanad AZOK a cegek, ahol azzal a terulettel foglalkoznak, es kiemelkedoen magas fizetest lehet vele elerni. Ez jol hangzik. Ellenben szerintem benne van a pakliban, hogy X ev mulva valtozik a vilag, es szinte egyik percrol a masikra az addig mainstream technologia elavultta valik, mar nem keresik annyira, es te is ott talahatod magad, hogy mar annyira nem is jo biznisz ennek a szakertoje lenni. At kene kepezned magad, de ebben nincs tapasztalatod, igy nehezkesen fog menni. Szemelyes velemenyem, hogy az egyik iranyba el kell tolodni, vagy valamiben jonak lenni, de mellette otthon kell lenni alap szinten a fobb technologiakkal, a valasztott technologia karara, vagy tobb dologban is viszonylag jonak kell lenni, de legyen egy technologia, ami biztos pontnak tekintheto ha peldaul valahol el kell helyezkedni, akkor lehessen alapozni erre a tudasra.
Gondolom az egyetemet elvégezve még nem leszek "mindent tudó" ezen a téren, úgyhogy esetleg akinek van tapasztalata, hogy mire feküdjek rá még a tanulmányaim közben szívesen meghallgatom.
Hat, ha az egyetemet csak siman elvegzed mint en
, tehat haladsz az oraiddal de ennyi, akkor nem sok hasznos tudasra teszel szert (persze ez igy nem igaz, de az biztos, hogy egyetem vegen nem az volt bennem, hogy mennyire fasza, mai tudast kaptam az egyetemtol, hanem kb az, hogy oke, tanultam cleant, haskellt, eiffelt, matekbol perfekt vagyok, csakhogy a piacon ez lokukit sem er.) De igy utolag, ezt lehet okosabban is csinalni. Jelentkezni kell kooperativ kepzesre mar BSc-n, ha mesz MSc-re ott is, labormunkat kell vegezni, es nem az egyetemre bizni a szakmai kikepzesedet hanem a sajat kezedbe kell venni a sorsod.
Bocs a hibakert, es az ekezetek miatt
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
- Milyen TV-t vegyek?
- Trollok komolyan
- Arch Linux
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- Formula-1
- Lexus, Toyota topik
- Végleg lenyomta a tévét a streaming az USA-ban
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- LG 77G3 - 77" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest