- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Friss csúcsmodellt hozott az Ulefone
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
hiperFizikus
senior tag
válasz
Primary92 #19042 üzenetére
https://prog.hu/tarsalgo/215074/10-nap-alatt-piackepes-hasznalhato-tudas-es-allas
, friss link, én nem értek ehhez, de rákattinthatsz .
-
t256
őstag
válasz
Primary92 #15242 üzenetére
Szia,
Mi a szoftverfejlesztő tanfolyamon ezzel kezdtünk: Blockly Games
A Maze és a Bird nagyon jól bemutatja, hogy mire számítson, aki belevág a programozásba. -
y@g4n
tag
válasz
A minecraftos ötlet az jó lehet ha szereti a játékot, redstone-nal egész komoly logikákat lehet összerakni, [link] command blockkal meg *ha jól emlékszem* lehet generálni, meg szkriptelni dolgokat.
Ez nem tudom mennyire bejáratott út, de ha érdekli jó ötlet lehet aliexpressről bevásárolni vagy 5 darab arduino nano klónt, meg egy breadboardos kitet és igaz hogy alacsonyabb szintű kódolás mint egy scratch/python viszont ott van benne valós életbeli visszajelzés.
Az hogy egy led felvillan vagy hogy egy motor elindul előre hátra számomra sokkal többet tud jelenteni mint egy pythonos hasonló alap szintű progi, és lehet egy gyerek is így van vele.
Nem is túl nagy befektetés szerintem, annyi hogy itt a kezét fogni kell mert hamar elfüstölhet az összes arduino ha rosszul kötöget.Komolyabb befektetés az ez: [link] Ez is áramkörösebb, angoltudás ajánlott, de ahogy nézem nem túl sok.
-
axioma
veterán
válasz
Szerintem az lenne a jobb ha mutogatnal neki nyulfarknyi megoldasokat, es melyik leiras az amit egybol ert. En spec. ismerek gyereket(!) aki a dobozkakkal nem boldogul, leirt szoveges koddal sokkal inkabb. Nekem foleg a leforditott utasitasokkal tud bajom lenni, a logo nyilvan itt elonyben van.
Legutobb en a minecraft-ban lattam programozast mint bevezetest adni, ha ismeri a jatekot akkor az lehet hogy kevesbe latszik celtalannak. Ott me'g valaszthatsz is hogy melyik nezet van elol. Azt nem tudom milyen regisztracio kell hozza hogy automatizalhasson, mi kaptunk amig tanitottuk a lanyokat (pont ezt a korosztalyt). En voltam hatranyban mert a minecraft nekem tok ismeretlen voltCsinaltak hazat, ablakkal, lepcsot, meg persze 1000x1000x1000 bombat
mindossze nehany ora alatt.
-
kovisoft
őstag
válasz
Primary92 #15244 üzenetére
A Scratch színes-szagos, ezt szeretni szokták a gyerekek (a fiaim legalábbis szerették, de az még régen volt
). Gyors összefoglalónak nézd meg a magyar wiki oldalt is, talán jó lesz kiindulási alapnak. Tuti könyvet nem tudok, de lehet, hogy más itt a topikban tud segíteni.
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- iPhone topik
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Tölthető a Battlefield 6 nyílt bétája
- Béta iOS-t használók topikja
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Egyéni arckép 1. lépés: ARCKÉPHEZ VALÓ JOGOSULTSÁG
- További aktív témák...
- GAMER PC i7-6700K GTX 1660 SUPER 24GB DDR4 NVME SSD + HDD
- Eladó Gaming PC! 1080 és 1440p játékra
- Csere - Beszámítás! Gamer PC : I7-6700K / 32GB DDR4 / RX 570 8GB / SSD + HDD
- Csere - Beszámítás! Gamer PC : I7-6700 / RX 5700XT / 16GB DDR4 / 256GB SSD + 1500GB HDD
- Gamer PC - i5 14400f, RTX 3080, 16gb RAM + GARANCIA
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- Új Asus 14 Zenbook WQXGA IPS Retina i9-12900H 5.0Ghz 14mag 32GB 1TB SSD Intel Iris XE Win11 Garancia
- 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 - 4 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest