- Bemutatkozott a OnePlus Nord 6
- Megérkezett a Samsung Galaxy A37 és Galaxy A57
- Apple iPhone 17 - alap
- Karácsonyfa két keréken - OOTD SR1 teszt
- Új kamerát kap a Xiaomi 18 Pro és a Pro Max
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Huawei Watch 4 Pro - kívül-belül domborít
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
axioma
veterán
válasz
szcsaba1994
üzenetére
Holnap (inkabb delutan) eselyes hogy lesz idom foglalkozni vele (hajnalban code jam... elotte-utana alvas).
De latom mar, hogy mi a gond, hogy neked itt vermes automata kell, igy mondjuk legalabb feloldodik az elotte-utana zavar. Mondjuk logikus, csak nekem ez a tananyag mar nagykoru... (18+ eve volt hogy tanultam, szerintem a JFLAP ahogy mondani szoktak kosza gondolat se volt me'g).Ami itt a lenyeg csak cimszavakban: az allapotatmenet azert van q0->q1 kozott, hogy az 'a'-kat szamolja hogy paros-e, es a z_a-k (azokat pakolja a verembe) jelzik, hogy mennyit kell majd leszamolni. Egy kor vegen pont annyi van a veremben, ahanyszor 2 db a-t szamolt mar le. Ha itt b jon, akkor atmegy kiolvaso uzemmodba (q_2), es minden b-re megeszik egy z_a-t, es igy akkor fogy ki a verem (es van a vegallapotban), amikor a b-k szama fele az a-knak.
Ez egy lehetseges megoldas. Van termeszetesen tobb mas lehetseges, pl. a kulso allapotokat siman le lehet kezelni a veremszimbolumokkal is... felesleges a ketto parhuzamosan, sztem en csak olyanokat tanultam, hogy VAGY vegallapottal, VAGY ures veremmel ismer fel (emlekezetes volt, mert a ketto kozotti ekvivalencia bizonyitasanal eszrevettem egy elirast es szoltam a tanarnak...)
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
- RAM Bazár!!! SK Hynix, Kingston, Samsung, Hyperx, minőségi DDR4-es RAM-ok kiárusítása!
- AKCIÓ! Felsőkategóriás Gamer PC-Számítógép! R7 9850X3D / RTX 5080 16GB / 32GB DDR5 / 2TB Nvme!
- Sapphire Radeon RX 470 4GB GDDR5 - Mining Edition wEdition
- ASUS Dual Radeon RX 580 OC Edition 8GB GDDR5
- ASUS Dual Radeon RX 6500 XT OC Edition 4GB GDDR6
- 264 - Lenovo ThinkBook 16 (G7 ARP) - AMD Ryzen 5 7535HS, no GPU
- Legion 5 GAMING Notebook! 16" OLED / RTX 5070 / Ultra 9 275HX / 32GB DDR5 / 1TB NVMe! BeszámítOK
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol extra kontrollerrel garanciával
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest