Hirdetés
- Mobil flották
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- A legújabb iPhone kiegészítő egy zokni, amit magunkra akaszthatunk
- Miért fárad gyorsabban az iPhone akku, mint az androidos?
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Kezünkben a OnePlus 15 és az Oppo Find X9-ek
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Alma inspirálja ezt az olcsó ZTE-t is
- Google Pixel topik
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
Jester01
veterán
válasz
Jim Tonic
üzenetére
A felesleges változó felesleges hely a memóriában...
Mármint, ha nem lesz kioptimalizálva.Senki nem mondta, hogy gyorsabb lesz
Én nem ma kezdtem, de máig találok módot a sorok csökkentésére, van, hogy le is felezem.
Akkor miért is csökkented a sorok számát, ha nem lesz gyorsabb vagy legalább olvashatóbb.Ha ezt előadod a felvételin, jó eséllyel nem vesznek fel.
Én szoktam felvételiztetni
És ha valaki bármit előad amit értelmesen meg tud indokolni akkor az nem kizáró tényező, sőt, előny.Mit? Ismered az összes fordítót? Pszeudokódban ír, lehet, hogy abszolút nem képes optimalizálni a fordító, mert nem is ismered.
Viszont az összes hétköznapi gyakorlatban előforduló fordító tudja ezt. Pszeudokód hatékonyságát meg amúgy is csak algoritmus szintjén nézzük. Nyilván nem hasraütésszerűen vette fel a változót, hanem olvashatóság céljából. Példa:double map_coefficient = Ze/(Ze+Z_airbox+Zt);
// Add a one second lag to manifold pressure changes
double dMAP = (TMAP - p_ram * map_coefficient) * dt;
TMAP -=dMAP;A map_coefficient nyilván "felesleges változó" mivel egyszerűen bele lehetne másolni a dMap képletbe (amit aztán szintén tovább lehetne másolni a TMAP képletbe). Mégis, így olvashatóbb, főleg mivel fizikai jelentése is van.
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
- Gamer PC-Számítógép. Csere-Beszámítás! R7 5800X / RTX 5060 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- LG UltraGear OLED 27GX790A-B . 480Hz . 0.03ms . 2560x1440 - Garancia 2028.07.07.
- ÚJszerű 1Hónapos Apple iPhone 17 256GB Black 1OO% ! még 11 Hó nemzetközi APPLE GaranciÁval
- iPhone 17 Pro Max Cosmic Orange 256GB BONTATLAN 3 ÉV MAGYAR GARANCIA! iCentre számlával!
- T14 Gen1 27% 14" FHD IPS érintő i7-10610U MX330 16GB 256GB NVMe ujjlolv új akku gar
- RAKTÁRKISÖPRÉS! Eladó szerverek!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Thinkpad L13 Yoga i5-10210U 16GB 512GB 13.3", Touch gyári magyar világítós bill 360 Gar.: 1év
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 128GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3940, 100% Akku
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

És ha valaki bármit előad amit értelmesen meg tud indokolni akkor az nem kizáró tényező, sőt, előny.