- Foreo FAQ 202 – LED it be!
- iPhone topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Yettel topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Xiaomi Mi 9T Pro - tizenegyes!
- Két nap múlva itt a Xiaomi 17, van egy pár hivatalos fotó is róla
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jester01
veterán
válasz
Jim Tonic #5382 üzenetére
A felesleges változó felesleges hely a memóriában...
Mármint, ha nem lesz kioptimalizálva.Senki nem mondta, hogy gyorsabb lesz
Én nem ma kezdtem, de máig találok módot a sorok csökkentésére, van, hogy le is felezem.
Akkor miért is csökkented a sorok számát, ha nem lesz gyorsabb vagy legalább olvashatóbb.Ha ezt előadod a felvételin, jó eséllyel nem vesznek fel.
Én szoktam felvételiztetniÉs ha valaki bármit előad amit értelmesen meg tud indokolni akkor az nem kizáró tényező, sőt, előny.
Mit? Ismered az összes fordítót? Pszeudokódban ír, lehet, hogy abszolút nem képes optimalizálni a fordító, mert nem is ismered.
Viszont az összes hétköznapi gyakorlatban előforduló fordító tudja ezt. Pszeudokód hatékonyságát meg amúgy is csak algoritmus szintjén nézzük. Nyilván nem hasraütésszerűen vette fel a változót, hanem olvashatóság céljából. Példa:double map_coefficient = Ze/(Ze+Z_airbox+Zt);
// Add a one second lag to manifold pressure changes
double dMAP = (TMAP - p_ram * map_coefficient) * dt;
TMAP -=dMAP;A map_coefficient nyilván "felesleges változó" mivel egyszerűen bele lehetne másolni a dMap képletbe (amit aztán szintén tovább lehetne másolni a TMAP képletbe). Mégis, így olvashatóbb, főleg mivel fizikai jelentése is van.
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- BestBuy ruhás topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- alza vélemények - tapasztalatok
- Fel kell készülnünk a 2G kivezetésére
- Foreo FAQ 202 – LED it be!
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Azonnali fotós kérdések órája
- iPhone topik
- További aktív témák...
- GIGABYTE RTX 5070 Ti 16GB GDDR7 EAGLE OC SFF - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Bomba ár! Acer Nitro V - i5-6300HQ I 8GB I 128SSD + 1TB I GTX960 4G I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Acer Aspire 7 - i7-7700HQ I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I GTX1050 I Cam I W11 I Gari!
- ASUS ROG Strix G15 gamer laptop, i5-10300H, GTX 1650 Ti, makulátlan állapotban
- Bomba ár! Acer A515-55 - i7-10GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I Intel Iris Plus I Cam I W11 I Gari!
- Apple iPhone Xs Max 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Töredék áron! Csere-Beszámítás! DJi Air 3 Fly More Combo RC2! Garancia: 2027.09.27!
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3276
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest