- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Mobil flották
- Macrodroid
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
ALI_G
veterán
public static void main(String[] args) {
int[] s={3,12,45};
int tomb[] = new int[3];
for(int j=0;j<tomb.length;j++)
tomb[j]=0;
int k=100;
while(tomb[0]==0){
tomb = Valto(k,s);
k--;
}
for(int i=0;i<2;i++)
System.out.print(tomb);
}
Java. Miért száll el null pointer-rel a while?
A Valto az jó, (60,s)-re 210-t ad vissza.
[Szerkesztve] -
ALI_G
veterán
válasz
Jester01 #2227 üzenetére
Igen?!
C++ ban simán megcsinálja nekem? Ez jó
Nem kell itt bénázzak. És ilyenek miért nincsennek beleírva a könyvbe is?!
és a fsanf(be,'' '',x); az nem kihagyja a szóközt? Az x csak azért van ott mert asszem az fscanf-nek 3 paraméter kell. vagy van 2 paraméteresben is? Bár annak nem sok értelme lenne. -
ALI_G
veterán
igen, de nem tudom hogyan tudnám hasznosítani, mivel char-nak deklarálva a dolog.
bemásolom, így lehet világosabb lesz:
char puffer[5];
int K2, kuka, i=0, j=0, n2=0, csomiszam, K2osszeg=0;
K2=K*2
if (puffer!='' '')
fscanf(be, ''%c'',&puffer);
else MaxTeher = atoi(puffer);
if (puffer!='' '')
fscanf(be, ''%c'',&puffer);
else csomiszam = atoi(puffer);
fscanf(be,''\n'',kuka);
for(i=1; i<=csomiszam; i++){
if(puffer!='' '')
fscanf(be, ''%c'', &puffer);
else {
fscanf(be, '' '',kuka);
s[j]=atoi(puffer);
j++;
}
}
Amint látható a puffer-t kellene kiüríteni, hogy tudjak tovább olvasni a fájlból, amiben számok vannak szóközzel elválasztva, 1-4 jegyűek. A számokat akarom tömbben eltárolni.
Kicsit gány megoldás, de hirtelen ez jutott eszembe ami számomra egyszerűnek tűnt.
C++ ban nincs erre parancs/beépített fv mindg PHP-ban (meg talán JAVA-ban is van)
amúgy az miért van, hogy a kód-ba rakott cuccból is kiveszi a sor eleji szóközöket? Régen nem így volt.
[Szerkesztve] -
ALI_G
veterán
Olyan kéne nekem, hogy van egy char tömböm amibe beolvasok számjegyeket aztán átalakítom integerré. A kérdés pedig, hogy hogyan lehet a char tömböt ''kinullázni'', vagy vmi olyan állapotba hozni mint amikor deklarálom?
mod: C++ ról van szó.
[Szerkesztve] -
ALI_G
veterán
gyors kéne vmi eccerű algoritmus wav fájl 2 mono csatornára való szétbontására. Nem baj ha nem vmi jó, csak elég ha vmi kezdeményezés. Sajna már nincs időm megcsinálni, elbasztam másra az időt. Szégyenlem is magam, hogy ilyet kell kérjem, mert mindenki csinálja meg maga.
Megköszönném ha vki segítene. Ja, occam-ba kell, de ha C-ben v java-ban jön a kód az is jó. Átírom. -
ALI_G
veterán
válasz
emitter #1638 üzenetére
igen, ezt én is ismerem, bár ennél van jobb is, ami viszont nincs ilyen részletes. [link] én ez alapján próbáltam szétbontani fejben. Van 1 példa is. Az a nagy kérdés most, hogy mitől függ hány byte-onként váltakoznak a csatornák adatai. Le van írva, de akárhányszor kibogozom, más jön ki...
tuti én vok a béna.
-
ALI_G
veterán
válasz
emitter #1634 üzenetére
Látom wav-val szórakázol
Nekem is kellene tudni, és nemtom jól értettem-e meg a leírását. 1 dolog amiben nem vagyok biztos, mégpedig az mitől függ, hogy (kizárólag csak stereo-t nézzük) a bal és jobb csatorna hány bájtonként váltják egymást az adat mezőben? esetleg egy példát is mellékelhetsz -
ALI_G
veterán
válasz
Jester01 #1541 üzenetére
Van egy rakat fajta kötprogi, és 4 fajta nyelv közül lehet választani: prolog (logikai), occam (párhuzamos), haskell (funkcionális) és smalltalk (OO).
A prologot nem merem választani, bár egyenlőre ezt értem a legjobban. Nem sok progit adnak meg, amihez ez a nyelv jól használható.
occam: na ezt még nem is vettük, ezért főleg nem merek ebből választani.
haskell: gyakon nem értettem meg igazán.
smalltalk: ezt felfogtam többé kevésbé, csak elsőre túlságosan OO-nak néz ki (még a számok is objektumok), ha jól emléxem, ez az OO nyelvek őse, de legalább is az egyik. Ebből merném bevállalni vmelyik kötprogit.
A gondom, hogy wav-hoz azon kívül, hogy lejátszom nem értek, de sejtem, hogy nem egy nehéz művelet lehet egy hangcsatornákra bontás.
Szóval OO-ban, hogy is nézne ki kb. röviden a csatornákra bontás, hogy kell neki kezdeni. Van erről vmi leírás magyarul, hogy a wav fájlok, hogy néznek ki belülről, mik választják el a dolgokat. stb. Ha logikailag adnátok egy kis tanácsot merre induljak, feltehetőleg magam is rájönnék (ez csak egy gyenge sejtésde remélem nem tévedek).
-
ALI_G
veterán
Hi!
Érdeklődnék, hogy egy .wav fájl fájl-t csatornákra szétbontani mennyire nehéz/egyszerű, egy objektum orientált nyelvben? -
ALI_G
veterán
válasz
Forest_roby #1366 üzenetére
Szerintem megkéne adnod a parancsokat a win-nek is hogy lássa. asszem ott a környezeti változok között a PATH-hoz kell hozzáadni a mappát, amibel a gcc van.
-
ALI_G
veterán
Ti mivel fordítatok OPENGL-t? BC+opengl, vagy dev C+opengl? vagy mivel?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a téma összefoglalót!
- Dual Sense Kontroller - Death Stranding 2: On the Beach Limited Edition
- újszerű iPhone 15 Pro 128GB black titanium fekete titán független 3 év garancia ajándék tok
- újszerű iPad Pro 11" (2018) Wi-Fi 64GB asztroszürke space gray Apple
- Apple Pencil 2 (második generáció)
- szinte új MacBook Air M3 256GB SSD midnight éjfekete Apple magyar garancia
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- Eladó Új Motorola G31 4/64GB szürke / 12 hónap jótállással!
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- HP Probook 650 G4 15,6 i5-8350u 8. gen. GYÁRI MAGYAR VILÁGÍTÓ BILL!!!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged