Hirdetés
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
- iPhone topik
- Magisk
- Megyünk a CES-re! Mi várható?
- Fotók, videók mobillal
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Bluetooth hangszórót készít a HMD
Aktív témák
-
guest
veterán
szerinted mit jelent az, hogy ''megadott megahertzen pörög''? Elárulom: másodpercenként ennyiszer nézi meg, hogy van e bemenő adat/utasítás, amit végre kell hajtania. Ha van, akkor elvézi az adaton az utasítást(dolgozik->hőt termel), ha nincs, akkor pihen(nem dolgzik->nem termel hőt)
(kicsit OFF:az, hogy a proci megy-e pl. 1GHz-en, az azt jelenti, hogy el tudja-e végezni az utasítást (bármely utasítást...) egymilliomod másodperc alatt. Ha nem végez vele a ciklus végéig, amikoris a program ki akarja olvasni az eredményt, akkor hibázik. Elvileg léteznek aszinkron processzorok, amik nem ''ritmusra'' dolgoznak, a bejövő adatot egyből feldolgozzák, de ezeknél figyelembe kell venni, hogy mennyi idő alatt végez a művelettel a proci (mikor kell kiolvasni az eredményt)..., de ez már tényleg OFF.) -
guest
veterán
Én voltam a Duronos-A7V-s ember...
Ma gondoltam egyet, kipucoltam a ventit meg a bordát (2000. szeptemberi a gép, azóta keveset pucoltam a procit), és láss csodát:
54 for helyett 48 üresjáratban, és 50 °C terhelve. Kiszedtem belőle egy marék port meg miaszöszt. Érdemes kipróbálni, ha valakinek egyre jobban melegszik :)
Bali -
guest
veterán
Mindegyik alaplap alkalmazza ugyan a jól ismert módszert a processzor felületi hõmérsékletének mérésére - a CPU alatt elhelyezett hõellenállás alapján határozzák meg a hõmérsékletet. Mindazonáltal ez a módszer nem jelzi megbízhatóan a hõmérsékletet, hisz a mért érték akár 50%-kal is eltérhet a valóstól.
-
guest
veterán
Hello!
Van egy Athlon XP 1600 és egy GlobalWin WBK38, a kettő között ezüstös paszta. A hőmérséklet mégis nemritkán felmegy 55 fokra! Ilyenkor mi a probléma; mit kell csinálni?
Azt még hozzá kell tenni, hogy a ház lehet hogy nem a legtökéletesebb, mert a tápegység nem alulról szívja a hőt.
(A fent említett hűtőt egyébként egész biztos, hogy ki fogom cserélni, mert 46,5 decibellel visít.)
Peti -
guest
veterán
Hali!
Nekem még egy ősrégi 600-as Duronom van, 800-ra húzva 1,85 V corefeszültséggel, FOP32-vel... hát mit mondjak, hangos és meleg: 52-56 fok mostanában, de nyáron volt 60 is Asus A7V alaplapban, nyitott háznál (Aopen HX-08)... Valahogy nem hiszem, hogy rosszul tettem volna fel a bordát, mert 2 ugyanilyen gép is hasonlóan üzemel. A FOP-32 híres volt arról, hogy nem lehet 1xűen feltenni, ezért _kicsit_ meglazítottam egy fogóval a megfelelő részét. Meg persze szilikonzsír is van alatta.
Mit gondoltok?
Balázs
Aktív témák
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Nem kilincselhet tovább a Tesla Kínában
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Pánik a memóriapiacon
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Lightyear - befektetési app
- Milyen autót vegyek?
- SörcsaPH!
- További aktív témák...
- Intel Xeon E5-2600v4 processzorok készleten 2680v4,2683v4,2697v4,2697Av4(áfás számla, 2 év garancia)
- Új, garanciás processzorok - Áfás számlával
- Intel G3950 , 3930, G4400, G5420 Procik Akciósan!
- AMD Ryzen 3 PRO 2100GE 3.2GHz + GYÁRI HŰTŐ
- Eladó ez a Bypass 6x Gigabit LAN PEG6BPI6-SD :1.1 kártya (285)
- Samsung Galaxy S25 Ultra / 12/512GB / Kártyafügetlen / MediaMarkt Garancia 2028.12.02.-ig
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3881
- Eladó Abit Radeon 128MB videokártya
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i3 12100F 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB Zalman T4Plus CoolerMaster 650W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro 128GB Graphite - 1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3258,100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest