Hirdetés
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Mobilinternet EU-n kívül, eSIM adatcsomagok használata
- Apple Watch
- A Samsung bemutatta a világ első 2 nanométeres mobilchipjét
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Google Pixel topik
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
- Macrodroid
Új hozzászólás Aktív témák
-
mr_ricsi
veterán
''Az egyik ujságban az FSB-re az írták''
Elugrottam Santa Clara-ba, és megkérdeztem. (Az Intelnél csak tudják...)
Tehát: FSB hivatalosan nincs is.
System clock-nak (Rendszer órajel) hívják azt az ütemjelet, ami mindennek az alapjául szolgál. Ez a példád szerint (800FSB) egy 200MHz-es négyszögjel.
Ami a CPU-t az MCH-val összeköti, az a System bus (Rendszerbusz). Ez 64 bit széles, és 4szeresen pumpált busz, azaz összesen 200MHz x 4 x 8byte = 6,4GB/sec sebességű.
Az MCH és a RAM között van a Memory bus(Memóriabusz).
1, Tetszőleges bitet össze lehet fogni(ez hardveres, tehát menet közben nem változtatható), és együtt címezni, tehát a 64Mbyte az jó adat.
2, ''ha két memóriát használok akkor összeadodik a sávszélességük?''
Ha ''duálban'' használod, akkor igen. (Ilyenkor mindkét memóriához külön memória busz megy, vagyis 2x annyi vezeték kell az alaplap felületén.)
''otthon 266 MHz-es az FSB-m és az egyik memóriám 256 MB PC3200-as, a másik 256 MB PC2700-as.''
Akkor mindkét memória vagy 266-on vagy 333-on megy.
''Vagy az a lényeg hogy a memóriák valódi órajel kisebb legyen mint a CPU FSB-je?Akkor hogy is van ez?''
Az az optimális, ha a memóriák akkora adatmennyiséget tudnak az MCH-ba nyomni, amennyit a System bus el tud vinni.
Ha kevesebbet tudnak a memóriák, akkor visszafogja a procit, ha többet, az szinte semmit nem növel a proci teljesítményén. (Viszont drágább)
3, Melyik AMD-nél, és mihez képest lesz nagyobb?
4. ''Az uj intel rendszerekben az FSB 1066 MHz , akkor a memóriasíin is 1066 MHz lesz.''
Nem! Duál DDR533 lesz, vagyis 266MHz órajel, DDR átvitel (2 adat/órajel), duál csatorna (2 RAM működik párhuzamosan)
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- TCL LCD és LED TV-k
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Diablo IV
- Milyen notebookot vegyek?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- World of Tanks - MMO
- Búvárkodás
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- További aktív témák...
- FÉLÁRON!!! Intel Core i3-13100 4-Core 3.4GHz LGA1700 Processzor
- Hibás Processzorok! 8-14gen, illetve ryzen
- Keressek intel i7-i9!!
- Intel Xeon E5-2600v4 processzorok készleten 2680v4,2683v4,2697v4,2697Av4(áfás számla, 2 év garancia)
- i7-840QM processzor (4 mag, 8 szál, 1,87-3,2 GHz, 8 MB cache) - csomagküldés 1070 Ft-tól
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4248,100% Akksi
- Magyar Logitech G915 Billentyűzet lehet +33.000.- Ft ból
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Crosshair VIII Extreme alaplap garanciával hibátlan működéssel
- iPhone 17 256 GB Levander - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest