- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Telekom mobilszolgáltatások
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Sony Xperia 1 VI - egyből hat
- Netfone
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
plömplöm
őstag
tudtommal ez az ''official'' manual Bővebben: link, legalábbis itt Bővebben: link nem látok ennél jobbat-szebbet-szagosabbat, namost ebben én nem találom...
-
Rover623
félisten
Hidd el: ott vmi más gond (is) volt, nem pusztán az a tény, hogy Intel volt a mobo...
Ha egy jól működő alkatrészekből összeállított rendszerben csak annyit változtatsz, hogy az (pl. Asus) alaplapot Intel-re cseréled, a teljesítményben nem lesz (nem lehet!) szemmel látható változás...max. benchmarkokkal lehet kimutatni 0-5%-os teljesítménycsökkenést! -
Rover623
félisten
válasz
BobMaster #35 üzenetére
Asszem nem vagyunk olyan nexus-ban hogy véleményezd a munkamódszereinket...ahhoz meg pláne smi közöd hogy különböző feladatokra kinek mit ajánlunk/szállítunk...
Azt hogy vki jól avagy rosszul csinálja-e amit csinál, a piac és az idő dönti el...nem pedig az (önjelölt) konkurrencia...
Mivel már (csak ebben a legutóbbi felállásban) több mint 7 év és több mrd.-os forgalom van mögöttünk, nem vok rákényszerítve az efféle ''na erre mondjá' árat vazze'...'' stílusú ''megmérettetésekre... -
BobMaster
senior tag
Én szerver alaplapokról beszélek, te meg arról, hogy 875/955-öt raksz gépbe. Ha kamerás rendszer, különösebben nem változtat a dolgon, az üzembiztonság (és ezért a menedzselhetőség) alapkérdés. Tudok olyan esetről, hogy a kameraszerver beállt, és gombnyomásra várt, persze senki nem volt a közelben. És addig vajon ki vigyáz a bankra?
Képzeld láttam Intel alaplapot, személyes meghívóval boroztam az Intel Magyarország 10 éves fennállásának alkalmából tartott bulin a Szépművészetiben, sőt néhány személyhez közvetlen számom is vanVagy mondok jobbat: ezt a szervert, amin ez az oldal fut a két pici kezemmel raktam össze
Desktop intel alaplapon van realtek, de mi most ugye nem arról beszélünk... LOL
Bővebben: link Azonos teljesítményű és felszereltségű, valamint garanciális feltételekkel és szervizhátérrel megtámogatott árajánlatodat várom a mailcímemre.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
plömplöm
őstag
imádlak szeretlek Titeket, megértem mindenki problémáját is, csak az enyémre lenne már válasz...
-
BobMaster
senior tag
Persze, egy akkori csúcsgépbe nyilván viccből, vagy hozzá nem értésből válogatták be az alkatrészlistába:
Bővebben: link -
Rover623
félisten
válasz
BobMaster #29 üzenetére
LOL...
Elolvastad te rendesen a hsz.-em...?
Hol állítottam én hogy ''banki szerver''...
Kisvállalkozásoknak, max...
A bankba (meg még sok más helyre) digitális videorögzítőnek ideális...ott a távmenedzsmentet elfelejtheted...
Realtek NIC...? Amúgy te már láttál Intel alaplapot...?
P.S.:
Nem minden ügyfelünk ''multi''...aki meg tudja fizetni, naná hogy IBM-DELL-HP szervert kap...nekünk is jobb...és neki is több pénzbe kerül...
De vannak speciális esetek: amikor az ügyfél terminálszerveres megoldással kísérletezett, féláron raktunk össze neki quad-procis rendszert...a többi szerver már IBM lett...de a ''home-made'' is már 8 éve megy... -
Jégkokó
veterán
Az a gép amit én láttam az itt volt a szomszédban , 512 ram volt benne.Na már most az alaplap le lett cserélve egy jobb fajta asus lapra és ugy ment mint a villám.Az intel lap alatt egy egyszerűbb játék is beszagattott, meg 3d mark 2003 alatt valami nevetséges öszeget csinált.Hát nem tudom, de ha ezt nézem akkor az intel nem tul jó alaplapba
-
BobMaster
senior tag
Na abba a bankba se rakom a pénzem
Teljesen felesleges 875-ből meg 955-ből ''home made szervert'' összerakni. Arra van ott a 7210, 7221 és újabban a 7321 chipset.
1: szerveralaplapon tuti a LAN vezérlő, nem valami Realtek szutyok. Általában több is, nemritkán mindkettő gigabites.
2. általában saját memóriás integrált VGA. Hmm, 955-be meg beletolsz egy X300SE-t-t? Minek?
3. van 64 bites PCI, nem kell szívni ha a SATA kevésnek bizonyul, a nyamvadt 33 MHz-es PCI nem fogja le vezérlőt, mint AMG Mercedest a beragadt kézifék.
4. Hardveres menedzsment távolról. Menjen be a szerverterembe éjszaka, akinek két anyja volt! Ha kap egy 5VSB-t, akkor ki-be kapcsolható, resetelhető, monitorozható távolról.
5. ezerminden van még. *** szerverek 3 év garanciával. Tőlem. -
plömplöm
őstag
megtaláltam, ezek nem tetszettek:
L1 16K 11278MB/s
L2 1024K 8152MB/s
RAM 512M 2548MB/s
hirtelen az enyim p4nw2G@2,66G-hoz bírtam akkor fejben viszonyítani, amit most meg is mértem bizonyságul magamnak:
L1 8K 26289MB/s
L2 512K 22429MB/s
RAM 1024M 2505MB/s (sima 400-as memó 5/4-gyel 427-en)
értem én, hogy a húzottság előny, de hogy ennyire... -
Rover623
félisten
Hülyeség...
Ha megbízható gépet akar vki, Intel alaplapot tesz a gépébe...
Sebességben valóban elmaradnak időnként a többiektől...persze minimálisan...és nem is tuningolhatóak...igaz, az Intelnél a 200MHz-es FSB az 200MHz...és nem 203-204 mint néhány más gyártónál...
Rengeteg ipari/bankbiztonsági rendszert raktunk régebben össze 875-ös és jó néhány ''home made'' szervert manapság 955-ös Intel lapokból... -
Jégkokó
veterán
Az intel alaplapok nem valami jók, igaz hogy procit tudnak csinálni, de az alaplappal nem nagyon boldogulnak, már láttam egy gépet amiben kicserélték az intel alaplapot és sokkal gyorsabb lett az uj lappal ami egy asus volt
-
plömplöm
őstag
hello
adott egy foxconn ts-02 doboz egy FSP ATX-300GTF táppal; D945GNTL alaplap, benne egy 530J, a gyári cooler, és 2db samsung 256MB pc4300 ddrII modul
Raktam össze. Elindult. Örültem neki. Kötöttem rá egy fdd-t, toltam bele egy memtest-et, nem tetszettek a számok amiket kiírt, gondoltam buzizom egy kicsit a bios-t, mert az jól szokott jönni. Addig buziztam, amíg egy bios save után azt mondta hogy bíípbíípbííp, sz'al memo problemo. Mondom sebaj, ez sok volt, clear cmos aztán hajrá előlről. Nincs clear cmos. Mondom sebaj, csináltam recovery floppylemezt hogy majd recovery, de szarik rá, csak a bíípbíípbííp minden egyes bekapcsoláskor.
Próbáltam:
-csak egy memóval (mind a kettővel külön-külön), a másik bankban is, mindenhogy
-elemet kivettem, vártam sokat
-procit kivettem, vártam sokat
Csak arra tudok gondolni (a harvermegbuggyanáson kívül), hogy ragaszkodik a rossz cmos beállításokhoz.
Hogy lehet egy ilyen vacakból kinullázni ezt?
köcce -
codec
senior tag
Sikerült kölcsönkérnem egy 1.6Ghz-s p4-et(400fsb/512K)
Hát ezzel sem ad se képet se hangot.
Úgyhogy szomrúan de kénytelen vagyok elkönyelni hogy az alaplap rossz.
De hogy a quuu anyjába tud állásában tönkremenni ezt nem vágom.
U.I.: A használt szemétről mindenkit lebeszélek..
Csak felesleges problémát csinál vele magának.
Köszönöm mindenkinek a segítőkész hozzászólásokat. -
codec
senior tag
válasz
Dilikutya #12 üzenetére
Ezaz én is úgy tudtam hogy kezeli az alap bios ezt a szerencsétlen 2.4-est.
Megpróbálom mielöbb letesztelni a procit, hogy tényleg minden okés-e.
Az alaplappal az a gáz hogy akitől származik már eladta az 1.8-as cerkáját.
Szóval azt nem lesz egyszerű összehozni.
Pedig egy isten ez a lap. 1.8-as cerka úgy pörgött benne mint az állat..
Csak nálam szórakozik.. -
codec
senior tag
Megnéztem a kondikat, nyákot, az összes chippet+ellenállást meg ami csak szabadszemmel látható de sehol nem találtam égést karcot vagy zárlatra utaló bármilyen sérülést.
Próbáltam nyomkodni a észeki+déli hidat is de semmi.
A prockó az kb 5-10mp után el kezd melegedni, és kész.
Egy árva csippanást se bírok kipréselni belőle..
Lassan már arra gondolok hogy állásában tönkrement más magyarázatot nem tudok rá kitalálni hogy miért nem megy.. -
buxi
csendes tag
Nekem is volt már ilyen problémám az intel lapokkal és akkor mindig a VGA kártya okozta a problémát.
Nálam a jelenség a következő volt csak alaplap+cpu+ram+táp+vga kártya induláskor nem csinált semmit még CPU Cooler sem ment. Másik VGA kártyával aztán elindult. -
Dilikutya
félisten
Én is használtan vettem a lapot, tavaly. Már eleve a legutóbbi BIOS volt rajta. Ez a lap eredetileg egy 1.7-es Celeronnal volt egy ismerősnél, ő tett bele 2.6-os P4-et is, de szerintem már ő is ezzel a BIOS-szal, mivel amint megjelent, felrakta, a proci meg csak utána volt szerintem. Ez a lap már alap BIOS-szal is támogatja az 533MHz-es FSB-s procikat, abból pedig a 2.4GHz-es a legkisebb, így az sem lehet a gond, hogy alapból nem támogatja esetleg ezt a frekvenciát már.
-
shaft72
tag
A fentebb említett BIOS reflash valóban segíthet! Én azért próbálnám nyomkodni az északi meg a déli hidat mert elképzelhető hogy pressure sensitive... sőt cégnél ahol többek között ilyen lapokat javítottunk, volt olyan ami úgy indult el hogy a hűtővel párszor erősen megütögettük a cput a socketben
(don't try this at home). Amúgy jó lenne, ha legalább ilyenkor legalább egy POST kártyája lenne az embernek, volt olyan szemét alaplap, ami csak ezzel indult el - meg a kiírt kódokból is simán lehet következtetni a hibára... Egyébként SMSC (soklábú chip ami a keyboardot egeret stb vezérli) lábai rendben vannak? Zárlat esetén az is okozhat no bootot. Kondik nem púposak, égésnyom, szálsérülés a nyákon nincs valahol?
-
codec
senior tag
Hali!!
Azt mondod ugyanez a lapod+procid van???
Megtudnád mondani, hogy eredeti biossal ment neked ez a prockó vagy már feltettél valami újabbat.
egyszerüen hihetetlennek tartom hogy alap biossal ne kezeljen le egy 2.4B-s prockót.
Modom az a legnagyobb bajom hogy kipróbálva másnál a dolgok faxán mentek.
Az IDE-kről lekaptam a tápot, csak proc+hűtő+lap+táp ezzel próbálok vmi hangot kicsikarni a lapból, de semmi..
Már nagyon az elkeseredés szélén állok....
Használtan se volt olcsó a kicsike... -
Dilikutya
félisten
A lap jó. Proci jó. RAM, VGA jó. Tuti lesz valami amit nem vettünk észre.
Esetleg beletenni azt az 1.8-as Cerkát, és feltenni a legújabb BIOS-t, amennyiben nem az van rajta. -
Dilikutya
félisten
Rosszul jumperolt IDE meghajtók? Nekem volt egyszer ilyen, hogy csak lestem, mi van, aztán rájöttem, hogy véletlenül az egyik IDE kábelen a két optikai meghajtó véletlenül slave-re volt állítva.
Alaplap detto ugyanez, proci szintúgy.
[Szerkesztve] -
codec
senior tag
Procit kivettem visszaraktam, változás nem történt.
Cmos reset, elemkivétel megtörtént, elemet is cseréltem hátha kevés fesz. benne.
Eredmény továbbra sincs.
Mit jelent az hogy ''BGA hibás''?? -
codec
senior tag
Sziasztok!
Van egy intel desktop board D845PESV alaplapom(845 chipset).
Mikor elhoztam egy 1.8-as celeron procival lett kipróbálva, és tökéletesen működött.
Szereztem egy 2,4-es Intel-t (2,4B 533fsb/512K) ami egy abit is7-es lapban lett kipróbálva, szintén tökéletesen ment.
Az Intel oldalán azt olvastam, hogy ez a lap lekezeli ezt a procit, ezért is mertem megvenni.
Nos, mikor összeraktam a masinát, azt a jelenséget produkálja hogy se kép se hang.
Hiába veszem ki a vga-t vagy a memóriát semmi hangjelzést nem ad.
Annyit tapasztaltam, hogy a proci melegszik.
Ötletem sincs, hogy miért nem indul a gépezet.
Nagyon óvatosan bántam mind a lappal mind a procival, szóval nemigazán tudom elképzelni hogy a szállítás vagy a szerelés alatt bármelyik elromlott volna, persze milyest lesz lehetőség kipróbálgatom máshol őket.
Ha valakinek van bármi jó ötlete kérem, segítsen!
Előre is köszi!!!
Új hozzászólás Aktív témák
- Macska topik
- Sorozatok
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Trollok komolyan
- Windows 11
- Mr.Csizmás: Bestbuy travel, utazós, kirándulós topic - szállások, jegyek
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Diablo IV
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest