- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Xiaomi 13 Pro - szerencsés szám
- Google Pixel topik
- Motorola Moto G77 - kis motor, nagy karosszéria
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Yettel topik
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
HollyBoni
veterán
Sziasztok!
Sosem nyúltam még PLC-hez, viszont most lesz egy projektem ahol szerintem már egyszerűbb/célszerűbb lenne PLC-t használni.
Egy hűtőrendszerről van szó amiben egy chiller és szárazhűtő dolgozik, több gépet hűtök. Azt kéne megoldanom, hogy minden gép ami hűtést kér, teljesen függetlenül egymástól tudjon váltani a chiller és szárazhűtő között, úgy hogy a környezeti hőmérsékletet nézi egy fix hőmérséklet különbséggel.Lenne egy szenzor ami a környezeti hőt nézi, és lenne 3 szenzor ami a gépek hőmérsékletét nézi. A 3 gépből 2 gépnél van már egy PID vezérlő ami azt a hőmérséklet szenzort nézi ami nekem kéne. Itt a PID 4-20mA transmission kimenetét használnám, ha ez lehetséges. Pár váltószelepet kéne kapcsolgatni a hőmérséklettől függően. Konkrét példák:
Környezeti hőm. szenzor érték +10C kevesebb mint Gép 1 hőm. szenzor érték, váltószelep 1 nyit
Környezeti hőm. szenzor érték +10C egyenlő Gép 1 hőm. szenzor érték, váltószelep 1 zár
Környezeti hőm. szenzor érték +10C több mint Gép 1 hőm. szenzor érték, váltószelep 1 zárUgyanez menne a másik 2 gépnél is.
Igazából a kérdés az lenne, hogy szerintetek merre induljak el, milyen PLC (vagy PLC szerűség) lenne jó kezdésnek, amivel meg tudnám tanulni hogy hogyan vezéreljem le ezt az egész történetet?
Új hozzászólás Aktív témák
- LG 32GS95UV - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Apple iPhone 17 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozaval,24 hónap garanciával
- 16 GB RTX 4080 HP OMEN - garanciával
- 8 GB-os GeForce RTX 2060 SUPER (OEM HP) - garanciával
- Gigabyte GeForce RTX 4070 SUPER WINDFORCE OC 12GB GDDR6X
- Xbox One S 512 GB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- Lenovo Flex 5 - 14.0" Touch WUXGA - Ryzen 3 5300U - 8GB - 256GB - Win11 - Garancia - MAGYAR
- ÚJ HP EliteBook 6 G1a Ryzen 5 PRO 230 4.9GHz 16GB DDR5 512GB FHD+ 16:10 már jobbik kijelző, gar 2028
- BESZÁMÍTÁS! 16GB G.skill Ares 2400Mhz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- HIBÁTLAN iPhone 12 Mini 64GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4474, 100% AKKSI
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest