- Vedd szemügyre a Poco X8-akat!
- Érkezik a Huawei Band 11 és 11 Pro, mindent tudni az új karkötőkről
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- iPhone topik
- A Royal Philharmonic Orchestra játssza a Samsung új csengőhangját
- Fotók, videók mobillal
- Galaxy Buds4/Buds4 Pro: demómodelleken az új szárkialakítás
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Honor Magic5 Lite - fiatalít az új ruhám?
Új hozzászólás Aktív témák
-
HollyBoni
veterán
Sziasztok!
Sosem nyúltam még PLC-hez, viszont most lesz egy projektem ahol szerintem már egyszerűbb/célszerűbb lenne PLC-t használni.
Egy hűtőrendszerről van szó amiben egy chiller és szárazhűtő dolgozik, több gépet hűtök. Azt kéne megoldanom, hogy minden gép ami hűtést kér, teljesen függetlenül egymástól tudjon váltani a chiller és szárazhűtő között, úgy hogy a környezeti hőmérsékletet nézi egy fix hőmérséklet különbséggel.Lenne egy szenzor ami a környezeti hőt nézi, és lenne 3 szenzor ami a gépek hőmérsékletét nézi. A 3 gépből 2 gépnél van már egy PID vezérlő ami azt a hőmérséklet szenzort nézi ami nekem kéne. Itt a PID 4-20mA transmission kimenetét használnám, ha ez lehetséges. Pár váltószelepet kéne kapcsolgatni a hőmérséklettől függően. Konkrét példák:
Környezeti hőm. szenzor érték +10C kevesebb mint Gép 1 hőm. szenzor érték, váltószelep 1 nyit
Környezeti hőm. szenzor érték +10C egyenlő Gép 1 hőm. szenzor érték, váltószelep 1 zár
Környezeti hőm. szenzor érték +10C több mint Gép 1 hőm. szenzor érték, váltószelep 1 zárUgyanez menne a másik 2 gépnél is.
Igazából a kérdés az lenne, hogy szerintetek merre induljak el, milyen PLC (vagy PLC szerűség) lenne jó kezdésnek, amivel meg tudnám tanulni hogy hogyan vezéreljem le ezt az egész történetet?
Új hozzászólás Aktív témák
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Hobby elektronika
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- PayPal
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Gaming notebook topik
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- Mobilinternet
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5290 i5 8350U, 8GB RAM, SSD, jó akku, EU bill., szép állapot, számla, 6 hó gar - 12.18
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo X1 Tab G3 - i5-8350U I 8GB I 256SSD I 13" 2K+ IPS Touch I Cam I W11 I Garancia
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- Samsung Galaxy Watch 8 44mm GPS Wi.fi
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest