Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Pelmo

csendes tag

válasz Szirty #77 üzenetére

Sziasztok!
    Látom a Ph-n is vannak kollegák ha nem is nagy létszámban. Én még egy zöldfülű villamosmérnököcske vagyok(1.5 év a szakmában), még egy pár évig az is maradok asszem:) Mostanában az adatgyűjtés mezején vadászok de foglalkozok PLC-vel is. Legutóbb Omron CJ1M-el foglalkoztam, nekem szimpatikusan tűnt a programozása. Siemens-el csak a suliba találkoztam hát annyira nem lettem szerelmes bele...A cég ahol dolgozok Omron, Telemecanique valamint Siemens PLC-kel dolgozik. Nemhiába említettem a Siemenset utoljára...ez a sorrend nálunk ha egy feladatot meg akarunk oldani. Csak ha a vevő kéri akkor használjuk! Tapasztalt kollégáim (8-20 év a szakmában) a Siemens-el ált. szivtak pl. kapcsolat az egyes egységek között, támogatás mint olyan nincs a Siemensnek Mo-n, egy floppy-n lévő drivert 4 hét alatt akartak megküldeni nekik egy pár éve, az Internet az nem volt nekik megfelelő! :( Áll a projected ilyen szivások miatt, gondolom nem kell ecsetelni anyagiak oldaláról!
    Ha bármi bajunk volt Omron cuccal ugortak hogy megoldják, na ezt a Siemens-ről nem lehet elmondani. Nem tudom hogy ez Mo.-ra érvényes csak vagy az egész világon.
    Ennyit a Siemens-Omron vitáról részemről, mindenki azt használja amit szeret vagy amit a vevő kér ;) :P
    Üdv Laci!

Új hozzászólás Aktív témák