Hirdetés
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- QWERTY billentyűzetes, üzenet-fókuszú androidos mobil a Clicks Communicator
- CES 2026: Minden kiszivárgott bemutatója előtt a Motorola új csúcstelefonjáról
- Mobilhasználat külföldön
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Yettel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
tammma76
csendes tag
válasz
tupacamaru
üzenetére
múlt héten vettem 112D-t , most már 112L-em van

ugyanaz a hardver, csak a 112D butított firmware-rel.
így tudja ezeket is:
-bitesetting +R és +R DL lemezekhez
-DVD-RAM írása
-labelflash !!!
RAM-ot már írtam, ma beszerzek labelflash-es lemezt és kipróbálom azt is!
ha, kell felrakom valahova az útmutatót és firmware-eket.
[Szerkesztve] -
TeeJay
félisten
valaki írt már vele sima 2-3-5x írható DVD-RAM-ot?
lehet vele ilyet írni meg olvasni?
vagy csak az újabb fajta DVD-RAM-ot fogja ez kezelni? -
Csipisz
tag
válasz
tupacamaru
üzenetére
Ment egy PÜ!
-
rszp
aktív tag
válasz
tupacamaru
üzenetére
A decemberinek már jónak kellene lenni. Esetleg hó elején készült és az még a gázos vagy egyszerűen csak a megengedett hibaszázalék jött elő.
-
Sárpac
nagyúr
Üdv!
Egy LOL kérdés ezekből van sata is? -
tupacamaru
veterán
Az enyém pont 2006 decemberi.
Lehet hogy ez még akkor rossz széria?
Holnap viszem vissza a boltba. Kicsit megrendült a bizalmam, mert például a sokat szidott LG irókkal még sohasem volt bajom, azon kívül hogy eljárt felettük az idő. A mostanit sem cserélném le, ha még lehetne hozzá firmware-t találni. Mert így már csak 2x-esnek ismeri a 16x-os lemezeket.
Az pedig elég lassú. 
-
rszp
aktív tag
A 2006 decemberitől valamit változtattak benne, de mit azt nem tudom. Lehet, hogy éppen azt ami hibaként előjött nálad. Persze ha a tied régebbi dátumú.
-
tupacamaru
veterán
Urak ennyi volt, kb egy hetes az író és beadta a kulcssot. Se egyszeresen se újraírható lemezt nem írja. Délután még megírta az újraírhatót de ezeregyszáz hibával. Estére már a kezdésbe belebukik.

-
tupacamaru
veterán
Nem sikerült firmware-t frissiteni.
Azt írja hogy nincs ilyen meghajtó. 
-
Csipisz
tag
válasz
tupacamaru
üzenetére
Én személy szerint biztos föltenném! Nekem 111d-m van Buffalo féle firmwaret használok. Legfőképp a bitsetting miatt (''+R/RW''>>>''- ROM'').
-
Csipisz
tag
válasz
tupacamaru
üzenetére
A Buffalo nevű japán cég a Pioneer íróit forgalmazza a saját neve alatt.
A 112d náluk a DVM-RXG18FB. A firmwareik a Pioneer gyári firmwareire épülnek+bitsetting és tudomásom szerint RPC.
A Buffalo féle firmwarekkel lehetett átflashelni a Pioneer 111d-t 111l-é! -
blattida
nagyúr
válasz
tupacamaru
üzenetére
Verbatim vagy Ricoh lemezre próbáld, Imgburn-nel, MDS fájl alapján. Így menni fog.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
tupacamaru
veterán
Nekem van egy 112D-s íróm, nemrég vettem. A firmware-t megfrissitettem 1.06-ról 1.09-re. Ha jól tudom ez a legfrissebb. Ma megpróbáltam 2 DL lemezt megírni, de mindegyiket elrontotta. A lemezek HP DVD+R DL lemezek voltak. Egyrétegű lemezeknél még nem volt gond. Tapasztalt már valaki ilyen jelenséget?
Vagy csak a HP lemezek nem a legjobbak?
Esetleg valakinek vannak tapasztalatai jól megírható lemezekkel?
(Traxdata, Verbatim)
Mi ez a Buffalo firmware?
[Szerkesztve] -
-
Csipisz
tag
A 112d-hez a Buffalo féle 8.09 firmware a szokásos ficsörökkel[link].
-
nem nem satas-ra gondoltam, azt tom hogy ''van''
csak még régebben volt az a ''pletyka'' hogy a pio bemondja az unalmast az LF-nek s átvált a LS-re
''Eddig úgy tűnhetett, hogy a két hasonló lemezfeliratozó szabvány csatáját a LightScribe nyeri, a HP formátumát ugyanis számos nagy nevű gyártó átvette, ám a konkurenciának nemrégiben sikerült megnyernie magának az egyik nagyágyúnak számító japán Pioneert.''
ebből nem lett semmi?
ez a cikk 2006 dec-emberi
s ha nem csal az emlékezetem volt olyan is hogy a pio a LS szériát ''S''-el fogja jelölni ...
vagy nem lett belőle semmi?
-
christophoro
csendes tag
Az 1.09 nem új firmware, én már múlt hét pénteken (03. 02.-án) az író megvásárlása után letöltöttem, és telepítettem, akkor 2006. 12. 19.-i dátummal lehetett ugyaninnen letölteni, és nem tartalmazta a ''media list''-et.
Azért megpróbáltam felrakni, ''FW is already latest.'' üzenet.
[Szerkesztve] -
arpeen2
senior tag
Megjelent ma a hivatalos 1.09 fw az íróhoz. Innen letöltheted : [link]
-
Kepe
aktív tag
Általában a gyáriak nem tökélletesek avagy?
-
Kepe
aktív tag
Helló!
Akinek van ilyen írója, az írjon már tapasztalatot.
Mennyire rossz rajta a gyári firmware.
Volt valakinek gondja a 112-es-el?
Köszi! Üdv! Kepe -
Csipisz
tag
válasz
Intelligencs
üzenetére
Időben mit jelent ez a ''markáns'' sebességkülönbség? Hány másodperc?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Kepe
aktív tag
Sziasztok!
Érdekelnének a tapastalatok a címben említett
íróról. Érdemes a pio-111D-t lecserélni erre?
Mennyire jó a firmware ami rajta van?
Tapasztalatokat és véleményeket várok.
Üdv! Kepe... -
Én hülye vettem ilyen Asus-t a NEC-em mellé, mert nem volt türelmem kivárni a 112-es PIO-t. Hát, markánsan lassabban írja meg a lemezeket, mint a NEC. Decrypterrel 6X-os sebességgel írva a NEC 6,2x-esen ír, átlagban 6x-osan, az Asus 5,5x-ösen. Gyorsabb sebességben még többet ráver a NEC. (Ugyanolyan lemezen, taiyo-s Verbatimon.) Remélem újabb firmware-rel orvosolnak ezen az Asus-nál.
-
IRON STORM
őstag
válasz
IRON STORM
üzenetére
Bocsi típust nem írtam. 18A1H
-
WindyJoe
aktív tag
Köszi mindenkinek!
És akkor azok amik megbízható tesztet csinálnak, nem írnak is jobban pl Pio 112-nél vagy Nec 7173-nál? Vagy már csak pusztán a tesztelés végett vannak megtartva? Esetleg olvasónak még mindig kitűnőek?
Az továbbra is kérdés marad hogy a pio 112 vagy a nec 7173 a jobb szerintetek?
A lemezzel nem az a baj hogy nem írja meg 16×-an, kipróbáltam nec 4550A-val és az megírta 16×-an, úgy hogy vissza is olvasta, bár nem lett nagy ász, tehát nem fogom így írni, csak idegesítő hogy jóval újabb és rosszul írta meg. Egyébként 6×-an is rosszul írta meg, bár azt még vissza tudta olvasni.
Üdv! -
fishi
tag
Megbízható és főleg összehasonlítható tesztet Sanyo chipes Plextor, Nexperia chipes Benq és LiteOn alapú írókkal lehet csinálni.
Az Asus-os kérdésed kapcsán fél óra alatt sem sikerült egyértelmű bizonyítékot találnom, hogy az Asus DRW-1612BL LiteOn alapú, szóval megköszönöm, ha valaki dobna egy linket, vagy esetleg szétszedte, és megesküszik, hogy egyezik.
Ja, érdekességképp megemlíteném, hogy a 212-es egy natív sata meghajtó egy másik NEC chippel, ergo gyakorlatilag az egy másik író, gondolom pont ezért más modellszám is.
[Szerkesztve] -
christophoro
csendes tag
Ma vettem egyet (sima 112), a már meglévő 111D mellé. Először a 111D mellé akartam egy új olvasót, de Toshiba 1802-t sehol nem találtam, így aztán úgy döntöttem a 111D lesz az olvasó...
Mindjárt írok is egyszerre 2 íróval a Padus Discjuggler-rel...
[Szerkesztve] -
WindyJoe
aktív tag
Hali!
Affelől érdeklődnék, hogy ez az író tud-e bármiféle felületellenőrző tesztet végezni a lemezeken? Pl: Nero CD speed, vagy bármi más egyéb.
Ahogy elnézegettem az itteni teszteket is vagy ASUS vagy Plex-el csináltátok, azért mert azzal jobb tesztelni, vagy azért mert a Pioneer nem tudja?
És esetleg aki már hasonlítota össze NEC 7173/7170-es íróval (Optiarc AD-7173A), szerinte melyik a jobb?
Tegnap teszteltem egy NEC-et, de valszínű gyárihibás lehetett, mert 16× írás után nem olvasta vissza a lemezt (TDK -R 16× CMC)...
Üdv! -
112S van? lesz?
[Szerkesztve] -
kraftxld
félisten
Ma vettem egyet (8400HUF), holnap majd kipróbálom.
Ha valaki tud fekete A12 lelőhelyről akkor azonnal privizzen! -
Csipisz
tag
Esetleg a Buffalo féle 1.06-al tesztelte már valaki?
-
erdoke
titán
Érdekes, hogy már a 111 se írja 16X sebességgel ezt a lemezt, így a 8-12X sebességek Z-CLV írásmóddal kerülnek abszolválásra. A 110-es még írja 16X sebességgel, és kiválóan megy a lemez 8-12X P-CAV-ban.
Pedig nem tapasztaltam minőségromlást az 50-es hengeres kiszerelésben az utóbbi 1 év során. Persze világviszonylatban lehet gond vele, akár hamisítás miatt is. -
PPeter
addikt
8x-osan se sokkal szívderítőbb a 16x-os Ricoh DVD+R lemez.
Pioneer DVR-112D (1.08) @ Ricoh DVD+R 16x (RICOHJPNR03) @ 8x
[link] -
Csipisz
tag
válasz
wolvereene
üzenetére
Itt a PH-n a bazárosok közül is árulják már egész jó áron. Pl Bandit. Szóval itt helyben is érdemes szétnézni.

-
rszp
aktív tag
válasz
wolvereene
üzenetére
gepbolt.hu viszonteladókat érdemes megnézni mer a nagykerben van. Esetleg demo studio is hoz.
[Szerkesztve] -
wolvereene
csendes tag
és azt tudja valaki esetleg, hogy melyik kiskerben lehet most kapni bp-en? (lehetőleg raktárról)
-
rszp
aktív tag
![[kép] [kép]](d:/Snap1.jpg)
![[kép] [kép]](d:/Snap2.jpg)
![[kép] [kép]](d:/Snap3.jpg)
-
rszp
aktív tag
próba írás
![[kép] [kép]](http://kepfeltoltes.hu/thumb/070219/Snap1_www.kepfeltoltes.hu_.jpg)
![[kép] [kép]](http://kepfeltoltes.hu/thumb/070219/Snap2_www.kepfeltoltes.hu_.jpg)
![[kép] [kép]](http://kepfeltoltes.hu/thumb/070219/Snap3_www.kepfeltoltes.hu_.jpg)
amint látom a kép nagyon pici lett. normál méretben, hogyan tudnám betenni?
[Szerkesztve] -
Dare2Live
félisten
Már bocs de létezik, még akkor is ha nem hozzák esetleg EUba (amit kétlek). Szóval teljesen jogosan VAN topicja.
Majd 1-2hó és már nemcsak a specifikációkról beszélgetünk, ha nemtetszik nemkell idejárni.
btw r600ról 1éve van topic.
szerk: peterke neked külön grat a 20napos záráshoz, javaslom akkor az r600 topicját is azonnyomban zárd.... (ésmég soroljak párat?)
[Szerkesztve] -
kraftxld
félisten
A12 Black:
![[kép] [kép]](http://pioneer.jp/dvdrrw/dvr-a12j/spec/img/black_big.jpg)
Írási sebesség:
-R 18X, 16X, 12X, 8X, 6X, 4X, 2X, 1X
-RW 6X, 4X, 2X, 1X
-R DL 10X, 8X, 6X, 4X, 2X
+R 18X, 16X, 12X, 8X, 6X, 4X, 2.4X
+RW 8X, 6X, 4X, 3.3X, 2.4X
+R DL 10X, 8X, 6X, 4X, 2.4X
-RAM 12X, 8X, 6x, 5X, 3X, 2X
Egyes fórumos infók szerint módosított firmware-vel 12x-esen olvassa a DL lemezt! -
kraftxld
félisten
A12-est lehet majd itthon kapni?
-
rszp
aktív tag
Jah. Ma délután vettem egyet. Felment rá a sima 112-nek az 1.08 FW-je.
Verbatim 6x -RW amivel néztem és nem rossz. -
kraftxld
félisten
Pioneer DVR-A12J series:
[link]
Külsőleg meg pár apróságban különbözik a sima 112-től.
A firmware-k átflash-elhetők. -
Calibos
addikt
valaki vett már ilyen írót?
-
ngabor2
nagyúr
válasz
parandroid
üzenetére
mivel már lehet kapni az írót, ezért aktuálissá vált a topik, újra megnyitom.
-
parandroid
félisten
A témát egyelőre zártam, ha többet, illetve biztosat tudunk róla, lehet majd neki újat nyitni.
p -
Woid
tag
...''Az író kezdetben DVR-A12J típusszámmal (azaz a japán piacra szánt kiskereskedelmi változatban) jelenik meg, vélhetően ezt követi majd a többi modell...''
...''jóllehet az író utóbbi tulajdonságát a megfelelő lemezek hiányában az európai vásárlók nem tudják majd kihasználni''...
Nekem ez a két mondat azt sugja, itt is lesz, és hát miért is ne lenne?
Jöjjön csak
-
Isti^
csendes tag
Úristen, úristen.. esedezem, esedezem.. életemben először mertem topic-ot nyitni!
Ne legyenek már este meglincseléssel kapocsaltban rossz álmaim, légyszi nyugodtan zároljátok, ha tudtam volna, hogy igy nekem esnek, életemben nem merek topicot nyitni!
Nemakarok én szerepelni a köztudatban vagy akármi... hajaj..... -
C4mp3r
addikt
Szerintem ez a topic is megfelelő lenne, mert a hírben van róla szó.[link] Ha majd Euróbában is kapható lessz akkor amjd megérdemel egy saját topicot.
-
Isti^
csendes tag
bocsánat.

-
Isti^
csendes tag
Nem találtam még ilyen topikat, és lassan úgy néz ki kapható lesz...

Új firmwire-t kerestem a 110-eshez.. és Azon kaptam magam, hogy már a Japán oldalon ár a 112-eshez is van új firmwire!
5 perc keresgélés eredménye ennyi:
http://wwwbsc.pioneer.co.jp/product-e/ibs/device_e/dev00001r_e.html#firmware1
http://www.matbe.com/actualites/14188/pioneer-dvr-112/
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen videókártyát?
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- OLED TV topic
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Napelem
- OTP Bank topic
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Tőzsde és gazdaság
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 11400F 16GB DDR4 500GB SSD RTX 2060 6GB Zalman T4 Plus Cooler Master 650W
- Felsőkategóriás Gamer PC! Csere-Beszámítás! R9 9800X3D / RTX 5080 16GB / 32GB DDR5 / 2TB SSD!
- í kilenc! AKCIÓS PRECÍZIÓS KÉSZÜLÉK! 7560 i9-11950H 64GB RAM 1TB SSD Nvidia RTX A3000 6GB 1 év gar
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Midnight - 1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4250, 100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Lehet hogy ez még akkor rossz széria?
Az pedig elég lassú. 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

![[kép] [kép]](http://kepfeltoltes.hu/070222/Snap.Ricoh-16x.1_www.kepfeltoltes.hu_.jpg)
![[kép] [kép]](http://kepfeltoltes.hu/070222/Snap.Ricoh-16x.2_www.kepfeltoltes.hu_.jpg)
![[kép] [kép]](http://kepfeltoltes.hu/070222/Snap.TDK_16x.1_www.kepfeltoltes.hu_.jpg)
![[kép] [kép]](http://kepfeltoltes.hu/070222/Snap.TDK_16x.2_www.kepfeltoltes.hu_.jpg)
![[kép] [kép]](http://kepfeltoltes.hu/070220/Snap11_www.kepfeltoltes.hu_.jpg)
![[kép] [kép]](http://kepfeltoltes.hu/070220/Snap22_www.kepfeltoltes.hu_.jpg)