Keresés

Aktív témák

• rudeee

senior tag

válasz bbchris #54 üzenetére

Köszönöm az ötleteidet és a segítséget!
    Megpróbálkozok még azzal hogy átviszem a gépet a másik szobába és ott megnézem.
    Múltkor a szoba közepére húztam a kábelt és változás akkor sem volt a moireban.
    Sajnos senkinek nincsen TV tunere akiket ismerek így a csere nem lehetséges. :(

• rudeee

senior tag

válasz bbchris #52 üzenetére

Nem volt emiatt bios frissítve.
    Nekem az a fura jelenség hogy addig redben lenne hogy esetleg egy chipkészlettel baja van a kártyának,de hogy kettővel az már felettébb érdekes.
    Az Abit NF7 2.x NForce2 lapomban azt csinálta,és a másik gépemben is azt csinálta ami intel chipset-es Abit BP6 i440BX (régi alaplap)1999.
    Mindkettőben furcsa a dolog hogy chipset gondja lenne.
    Igaz hogy az NF7 és a BP6 is Abit de a másik gép amiben jól ment abban is Abit alaplap van BD7II i845E chipsettel.
    2 gépen csak nem lehet szar a bios.
    Ez a Pinnacle kártya nem mostani darab asszem 4 évvel ezelötti mono hangot ad,de ez lényegtelen szempont szerintem mivel a maiak sem tudnak sokkal többet csupán újabb kiadásúak és stereo-k.
    Arra tudok gondolni hogy a szobában valami zavarhatja a kábelt vagy a kártyát de minden dologtól messze van kivéve egytől a hangdoboztól,lehet ez esetleg gondja?

• rudeee

senior tag

válasz bbchris #50 üzenetére

Rátettem a szűrőt-elosztót a kábelcsatlakozásra ami 5.7db-t fog a jelen de semmi sem történt,se jobb se roszabb nem lett a kép.
    Eddig a kábel a 220-as vezeték mellett futott végig a földön,hogy véletlen se legyen semmi átsugárzás vagy zavar elhúztam a hosszabbító mellől a kébelt a szoba közepére,ahol elektronikai cuccok és mástól mentes a közvetlen környezete és így sem volt változás.
    Amit említettél hogy chipkészlettel lehet a gond esetleg, ABIT NF7 2.x revíziós lapom van amiben moires a kép.
    Áttettem a másik gépembe ABIT BP6 i440BX chipsetes és ebben is ugyan ezt a jelenséget produkálta.
    Ami a legnagyobb érdekesség hogy a mellettem lévő szobában a másik gépben ami nem az enyém abban kiválóan működött zavarmentesen. Abban a gépben i845-ös chipkészlet volt.
    Szobaantennát nem tudok rádugni mert nincsen és az ismerőseim között sincsen olyan akinek lenne.
    Megfigyeltem hogy amikor rádugom a kártyára az antennát kékes ívet húz de nagyon kicsit ez valószínűleg a rajta folyó feszültség miatt van,amit úgy hallottam hogy megemelt a szolgáltató még régebben a problémák elkerülése végett(gyenge jel),ezért gondoltam hátha nagy neki és iktattam be a szűrőt...de abszolúte semmi változást nem vettem észre.
    Nemtudodm mit tehetnék,semmi ötletem nincsen már mi lehet a gondja. :(
    (a kártya működik mivel ha felteszem az 5.50-es softwaret teljesen gond nélkül megy de akkoris fennáll a moires jelenség elég erőteljesen).

Bármilyen ötletet szívesen fogadok!

• rudeee

senior tag

válasz bbchris #48 üzenetére

Volt másik slotban is a kártya és másik gépben is (ami a mostani mellett áll).
    Az alaplapom NForce2 Ultra chipkészlettel szerelt,míg a másik gépben intel chipkészlet van.
    A kábellel nincsen gond mindenhol jó az árnyékolás is rajta.
    Sima antennára nemtudom rádugni mert kábel tv van nálunk jelenleg és mást nem tudok rákötni.
    Valószínűleg megpróbálok beiktatni egy szűrőt-elosztót ami visszafog valamennyit a jelen és úgy megnézem a képet nem-e zavarja,ha ez se lesz jó fogalmam sincs mi lehet a baja,ráadásul itt a szobámban nincsenek a közelben más készülékek amik esetleg zavarhatnak vagy sugározhatnak.

• rudeee

senior tag

válasz bbchris #46 üzenetére

Arról van szó pontosabban hogy 2 teljesen különböző gépben volt benne a tvkártya ,mindkét gépben más VGA volt.
    A gond az hogy üresjáratban megy a gép ahogy menet közben bedugom az antennát rögtön erősen moires lesz tőle a kép,ahogy kihúzom rögtön jó lesz.
    Drivert ha felteszek ugyan ezt csinálja.
    Most nincsen rajta és alap esetben is csinálja a moiret.
    Egy p4-es gépben volt benne ahol tökéletesen működött,most meg erősen zavarja a videokártyát.
    Az antenna kábel átlett kötve ugyan (a hosszabbítása korrekten lett most megoldva új RCA csatival mert eddig nem úgy volt)de ennek elvileg nem kéne gondnak lennie.
    Az lehet hogy az új csati miatt megnőtt az átvitele a kábelnek a tisztább érintkezés miatt és ezért nagyobb jelet ad a kártyának?
    Erre az egy dologra tudok most tippelni.
    Szerinted lehetséges ez?

Aktív témák

Hirdetés