- iPhone topik
- Ennyibe kerülhet a Xiaomi Watch S4 európai változata
- Hetekig bírják töltő nélkül a Huawei sportórái
- OFFTOPIK: Earfun-lányok Magyarországon
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel topik
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
trisztan94
őstag
Hali!
Egy menetlevél készítő szoftvert hegesztek egy futárcégnek. Ezt a nagyszerű PHPExcel library-vel valósítom meg.
Egy ilyen menetlevélnek a következő nyomtatási sablonnak kell megfelelnie:
Minden lap tetején egy fejléc, ahol a jármű neve és az egy műszakos menetlevélnek a számozása (tehát pl menetlevél 3/1, menetlevél 3/2 stb) van. Ha esetleg kevesebb sor lenne, mint ami kifér egy lapra, akkor is üresen kell hagyni a lap további részét, tehát még véletlen sem kerülhet 4-5 sor után a következő járműnek a fejléce a lapra. Ugyanígy nem csúszhat át a fejléc egy másik lapra, stb.
Itt az a probléma, hogy egy bszott nagy táblázatból generálja a szoftver a menetlevelet. Ilyen 20-30.000 soros táblázat a bemenet, ami 100-120 autóra van felbontva, ahol minden sor egy címet jelöl.
Na szóval a tényleges probléma az lenne, hogy nem tudom, hogy amikor írom az Excel fájlt kódban, hogyan tudnám azt, hogy mikor van a lap vége. Próbáltam azt, hogy egy fix sor számot (29-et) állítottam be, de az sem volt jó, mert a megjegyzés mező ha hosszabb és esetleg 2-3 sorra széthúzza magasságban a cellát amiben van, akkor nem fér ki ugye a 29 egy lapra.
Esetleg csinált már valaki ilyet?
TL;DR: hogyan tudom ellenőrizni, hogy egy excel fájl írása közben mikor van a nyomtatási lapnak a vége?
Új hozzászólás Aktív témák
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Elektromos cigaretta 🔞
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Borderlands 4
- iPhone topik
- Gumi és felni topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- HP ZBook Firefly 16 G19 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-1255U 32/512 FHD+ Nvidia T550 4GB
- Nintendo Switch 2
- Native Instruments Kontrol S49 MK3
- ELADÓ i5 14600KF + RTX5070 + 32Gb DDR4 + 600W Platinum + Wifi + SOK GARI + AKÁR HÁZHOZSZÁLLÍTÁS IS!
- Nintendo Switch Lite CFW 20.4 + 256GB microSD, Dual Boot + Atmosphere 1.9.4 + 3 hó garancia!
- HP EliteBook 830 G8 i5-1135G7 16GB 256GB 1 év garancia
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 256GB Midnight Green -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3370,94% Akkumulátor
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Stílusos megjelenés, megbízható teljesítmény
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Western Digital RED Pro SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest