Új hozzászólás Aktív témák
-
föccer
nagyúr
válasz
Tele von Zsinór #630 üzenetére
Hijja, mindig tanul az ember
Hehe, nekem azt mondták, hogy az md5-öt eléggé macerás visszafejteni, bár ha jobban belegondolok: Minek fejtsék vissza, ha úgyis az md5-öt elleörzöm
Https-hez anyit értek, hogy a gmail is ezt használja, és hogy állítólag jó
Raczger által írt kódot még nem egésszen fejtettem meg, de a második variáns nekem agyon szimi. Remélem működik, mert ezzel egyszerűen, és könnye (kvázi: általam kivitelezhető módon) meg tudom oldani a feladatot.
Ha van valami fejlemény, akkor jelentkezem.
üdv.: föccer
-
föccer
nagyúr
Nah, most feladom a leckét
Van egy html-em, amibe definiálok egy form-ot:
<form method="POST" action="adminbelepes.php">
Adminisztrátor:<br>
<input type="text" name="a_id" size="50"><br>
Jelszó:<br>
<input type="password" name="a_jelszo" size="50"><br>
<input type="submit" value="Bejelentkezés" name="Bejelentkezes"></p>
</form>Ez eddig szép és jó, de:
A beirt információkat akkor "olvasom" ki az inputokból, amikor rákattintanak a submit-re. A submit hatására viszont meghívok egy másik fájlt, aminek elküldöm az információkat. Ugye ez nem a legbiztonságosabb megoldás.
Kérdésem, hogy
1: hogyan tudom megoldani azt, hogy a begépelt jelszót és admin id-t MD5- kódban küldjem át,
2: hogyan tudom anélkül leellenőrizni a jogosultságot, hogy másik php-t kellene meghívnom?
Köszönöm a segítséget.
-
föccer
nagyúr
válasz
Thunder78 #527 üzenetére
Köszke az összefoglaló.
Hál' égieknek nem lesz akkor ''embertömeg'' az adminisztrátorok között (szerintem 2 fő max 3.., hogy adatbázist inditsak az adatok letárolására
Arra gondoltam, hogy a php-ban benne lenne az ellenörzés, és ha véletlen új tagot akatok felvenni, akkor beírom a swich mögé, hogy xy néven ilyen joggal rendelkező emberke lépett be. Az admin felület utána a kiosztott jogok alapján változik, szal elvileg járható út.
üdv.: föccer -
föccer
nagyúr
4-5 napot foglalkoztam eddig vele
on:
POST[]- változóként hogyan tudonátadni konstans értékeket?
definiálok így egy form-ot, ami hivatkozik egy másik php-ra.
<form method=''POST'' action=''vegrehajt.php''>
a formon van x elem, aminek mindnek van neve, és eza alapján a végrehajt.php-ban el tudom öket érni. De azt hogyan csinálom, hogy egy egyszerű konstanst adok át? Értelemszerűen nem akarok hozzá textarea-t vagy text elemet létrehozni, mert minek...
Ja, és az sem megoldás, hogy a hivathozásban átadom ( végrehajt.php?konst1=xxx&konst2=yyyy), mert ''bizalmas'' cuccokat kellene átadnom a végrehajtó php-nek (azonosító, jelszó).
remélem érthető
Köccenet
föccer
nagyúr
Köszönöm a hibajavítást. Ha ráérek egy picit, javítok.
Nemhiába sík hule vagyok a php-hoz -
föccer
nagyúr
másik kérdés: Miért nem akar menni...
<?php
$_user = $_POST[a_id];
$_jelszo = $_POST[a_jelszo];
$_correkt = ''false'';
$_adminneve = '''';
switch ($_user){
case ''****'': if ($_jelszo == ''*****) {
$_correkt = ''true'';
$_adminneve = ''******'';
break;}
case ''*****'': if ($_jelso == ''******''){
$_correkt = ''true'';
$_adminneve = ''*****'';
break;}
if ($_correkt == true ){
echo ''Üdvözöllek ''.$_adminneve;
}
else
{
echo ''Ismeretlen felhasználó! Semmi keresnivalód itt!'';
}
?>
A hibát az utolsó sorra jelzni ( ;> )
A neveket, és a jelszavakat kicsillagoztam.
Kösszke.
[Szerkesztve] -
föccer
nagyúr
Üdv.
Egy egyszerű kérdésem lenne:
Megoldható-e az, hogy a php kódot a futtatásában megszakítom.
Értem ezalatt azt, hogy pl ha egy feltétel igaz, akkor a php végigfut, ha nem igaz, akkor ott befejezi a futást. Ha van erre lehetőség, akkor milyen utasítással tudom megtenni.
Köszönöm a segítséget.
föccer
nagyúr
válasz
Thunder78 #460 üzenetére
<a href=adatlap.php?id=''.$ertek.'' target=_blank>''.$ertek.''</a>
Egy link, ami megnyitj a az adatlap.php-t A link szövege az $ertek változóban eltárolt szám (ID szám), míg a ? után jöhetnek az átadott változók. Feldolgozó php-ban (itt adatlap.php) pedig a $_GET[id] változóban van letárolva az átadott érték.
Így dolgozik itt a PH! oldala is. -
föccer
nagyúr
Üdv.
Mivel tudom bezárni az aktuális ablakot?
Ezzel próbálkoztam, de nem müxik
<input type=''button'' value=''Close Window'' onclick=''window.close()''> -
föccer
nagyúr
válasz
--=Gefi=-- #306 üzenetére
Pascal rulez. Ott az if után ha else van, akkor nem szabad lezárni a sort
Úgy néz ki, hogy müxszik
köszke. -
föccer
nagyúr
Odáig eljutottam, hogy felvettem egy $_j = 0; változót, amivel számolni fogom, hogy az aktuális sorban éppen hanyadik elemet iratom ki.
A feltételemmel viszont valami gaj vanValaki javítaná nekem, mert nem vagyok a szintaktika magaslatán
if ($_j == 0 ) print (''<td><a href=adatlap.php?id=''.$row[id].'' target=_blank>''.$ertek.''</a>'')
else print ''<td>$ertek</td>''; -
föccer
nagyúr
válasz
--=Gefi=-- #303 üzenetére
öööö..
Asszem kapisgálom, bár még messze vagyok a megértéstől
A köv amibe beleakadtam, az az, hogy a táblázat első sorába kellene kiraknom ezt a bizonyos linket. A táblázat feltöltésére ezt használnám:
print(''<table border=\''1\''>\n'');
echo (''<tr>
<td>Adatlap sorszáma</td>
<td>Tanácsadó neve</td>
<td>Település</td>
<td>Mióta fogyasztó</td>
<td>Sikerei</td>'');
while ($sor = mysql_fetch_array($eredmeny, MYSQL_ASSOC))
{
print(''<tr>'');
foreach ($sor as $i=>$ertek)
{
print ''<td>$ertek</td>'';
}
print (''</tr>'');
}
print(''</table>\n'');
Ez megcsináljha nekem a táblázatot. Ahhoz, hogy az első sorban a link legyen gondolom be kellene raknom egy if feltételt, hogy ha éppen a sorszámot olvassa, akkor amit kiír az az alábbi legyen:
print(''<a href=adatlap.php?id=$row[id] target=_blank>$ertek</a>'');
Namármost: Kiindulva abból, hogy a fentebbi kódot könyvből másoltam, és még nem nagyon értem, hogy mit írtam be fogalmam sincs, hogy hová, és hogyan kellene ezt a feltételt beszúrnom.
Sry, hogy ilyen problémákkal zaklatom itt a népet, de rajtam ezek a feladatok már (még) kifognak.
Köccenet a segítségéert.
föccer
nagyúr
Üdv.
Azt hogyan lehet megoldani, hogy egy adatbázisból legenerált táblázat egyik oszlopának (pl Nevek) elemei link-ként funkcionáljanak. A linkre kattintva új lapon megjelenne egy adatlap, ami a listában szereplú egyéén össze adatát megmutatná.
valami olyat szeretnék, mint ami itt is van a ph-n. Ha valakinek a nick-jéree kattintok, akkor előjön az adatlapja.
Köszönöm a segítséget.
föccer
nagyúr
válasz
Benmartin #262 üzenetére
Jó, vanna, akkor úgy mondom, hogy értelmezi.
Egyenlőre úgy tesztelek, hogy ha írtam egy keveset, akkor feltolom FW-re, firefoxban meg frissítek egyet.
Első, félig On kérdésem:
Ha van egy oldalam, amiben van egy legördülő lista, és van egy nyomógomb. Milyen kódot kell a htm-be illeszteni, hogy a gomb átadja a php-nak azt az infót, hogy miit választottak a listából?
Odáig eljutottam, hogy a htm-be kell egy ilyet pakolnom:
<form action=''kereses.php'' method=''post''>
A kereses.php-ban dolgoznám fel a kapott infókat.
Namámnost.
A nyomógomb kódja:
<input type=submit value=''Keresés indítása''>
Az elképzelhető, hogy a php-m kapni fog egy $POST változót, amiben benne lesz nekem az a szöveg (?) ami a listában ki lehetett választani?
Köszenet a segítségért
ps: Tudom, hogy láma vagyok, de kb tegnap elött vettem a kezembe a php és mysql hülyéknek nevű könyvet. A html kódot is a fontpage-ből lesem ki
föccer
nagyúr
válasz
Benmartin #258 üzenetére
MySQL fent van, be is konfiguráltam.
IIS szolgáltatást használnék, azt is felraktam még mielött a php felment volna. Felügyeleti eszközök Internet information service-ben kezdőlapnak megadva a kívánt könyvtár, valamint beállítottam a .php kiterjesztésre a php5isapi.dll-t, mint kezelő állományt.
Ezek ellenére semmi eredmény
Most megpróbálom azt, hogy ha feltolom freewebre a php-t, akkor a firefox lefutatja-e?
Üdv.: föccer -
föccer
nagyúr
válasz
Tele von Zsinór #256 üzenetére
Nem akarok semmi mást felpakolni a gépre.
Arra lennék nagyon kíváncsi, hogy milyen beállítás kell ahhoz, hogy induljon nekem a php szkriptek értelmezése a lokalhost-ból. ( arról nem is beszélve, hogy hiába adtam meg a path-ban az aktuális könyxvtár evét, a http://localhost/akarmi.php -t meg sem találj a firefox
föccer
nagyúr
Megérkeztem az első láma, 0.tipusú kérdésemmel.
Miért van az, hogy hiába tettem fel valami php 5.3 platformot(?) a masinára, hiába akarok futtatni bármilyen php-t, nem akar menni. Ha beágyazom html-be, akkor megtalálja a filét, de a szkript akkor sem fut le.
Temészetese valami marha bonyolulttal próbálkozom:
<html>
<head>
<title>Helló szarakodás!</title>
</head>
<body>
<?php
print (''Helló Világ!'');
?>
</body>
</html>
nagykönyv szerinte menni kellene, csak valamiért mégsem megyMit kellene még beállítanom?
Thx a segítséget -
föccer
nagyúr
-
föccer
nagyúr
Üdv.
Nekem (még) csak annyi lenne a kérdésem, hogy meg van-e valakinek elektronikus formában valami olyasmi könyv pl: php gyorsan, hülyegyerekeknek, vagy ilyesmi. Akár ez is jó lenne: [link]
Ugyan ilyet keresek MySQL-ban. Ajánlották már ezt: [link], de sajna ez sincs fent a polcomon
Köszke a segítséget.
Új hozzászólás Aktív témák
- Windows 11
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Diablo IV
- Freemail
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- MIUI / HyperOS topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Mikrotik routerek
- További aktív témák...
- Playstation 5 lemezes - Gran Turismo 7, Tony Hawk's Pro Skater 1-2 eladó!
- ROG Ally (2023) RC71L + JSAUX HB1201S
- Vadonatúj, bontatlan iPhone AIR 256GB fekete és kék KÁRTYAFÜGGETLEN! 1 év Apple garancia!
- 3D nyomtatás kiváló minőségben / számlával / akár 9 színnel / széles anyagválaszték,
- HP,15.6",250 G6,8.gen.core i5 (8X4,0Ghz)8-32GB RAM,256GB-1TB SSD,nagyon jó akku,Win.11,szép
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest