- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Mobil flották
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
Új hozzászólás Aktív témák
-
stLhee
csendes tag
válasz
urandom0 #21814 üzenetére
A try-catch nem dobott hibát, simán lefutott a lekérdezés. Az említett echo-k nem adtak eredményt, a select-parancs miatt. A harmadik meg hibát dobott nekem, hogy nem létezik ilyen függvény.
A megoldást a $result object adta, var-dumppal néztem, de print_r-rel ez az eleje:Microsoft\Graph\Generated\Models\User Object
(
[backingStore:Microsoft\Graph\Generated\Models\Entity:private] => Microsoft\Kiota\Abstractions\Store\InMemoryBackingStore Object
(
[isInitializationCompleted:Microsoft\Kiota\Abstractions\Store\InMemoryBackingStore:private] => 1
[returnOnlyChangedValues:Microsoft\Kiota\Abstractions\Store\InMemoryBackingStore:private] =>
[store:Microsoft\Kiota\Abstractions\Store\InMemoryBackingStore:private] => ArrayEz alapján sikerült könyvtárat találni, ami át tudta json stringé konvertálni,
use Microsoft\Kiota\Serialization\Json\JsonSerializationWriterFactory;
$writerFactory = new JsonSerializationWriterFactory();
$writer = $writerFactory->getSerializationWriter('application/json');
$writer->writeObjectValue(null, $result);
$jsonString = $writer->getSerializedContent();onnan meg már hozzá lehet férni a kért adatokhoz:
$data = json_decode($jsonString -> getContents(), true);
Úgyhogy ez a része a dolognak megoldódott, még a multifaktoros property-kre leszek kíváncsi, de az - ahogy láttam - bonyolultabb.
Köszi a segítséget, sokat segített, hogy lehetett beszélni róla -
stLhee
csendes tag
válasz
urandom0 #21812 üzenetére
Igen, ezzel próbálkoztam, itt egy kódrészlet (email-cím alapján megkeresi az M365 felhasználót és három adatát próbálja kinyerni):
$tokenContext = new ClientCredentialContext( $tenantId, $clientId, $clientSecret);
$graphClient = new GraphServiceClient($tokenContext, $scopes);
$requestConfiguration = new UserItemRequestBuilderGetRequestConfiguration();
$queryParameters = UserItemRequestBuilderGetRequestConfiguration::createQueryParameters();
$queryParameters->select = ["displayName","UserPrincipalName","OnPremisesImmutableId"];
$requestConfiguration->queryParameters = $queryParameters;
$result = $graphClient->users()->byUserId($email)->get($requestConfiguration)->wait();Csak válaszként olyan object-et kapok, amiből a kért adatokat nem tudom kicsomagolni. Így nem tudom, hogy az eredeti kérdés esetleg itt vérzik-e el?
-
stLhee
csendes tag
Sziasztok!
Bocs a láma kérdésért: PHP-ből hozzá lehet férni a Microsoft Graph API-ján keresztül egy M365 user extended property-jeihez írásra/olvasásra/megjelenítésre?
(Más nyelven meg lehet oldani könnyen, igen, de most kifejezetten a php-s megoldás foglalkoztat : )
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
- Rágyúr a macOS-re a 3DMark
- Autós topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Hardcore café
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- AKCIÓ!! i9 9900 , RX 5700 XT , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 2TB HDD
- Inspiron 14 7440 2-in-1 14" FHD+ IPS érintő Core 5 120U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv gar
- Garis ZOTAC GeForce RTX 4070 Ti Trinity 12GB GDDR6X videokártya
- Nokia mobilgyűjtemény - E-series + 2 klasszikus
- Siemens SL 45 - magyar, dobozos, ingyen Fox
- Csere-Beszámítás! Xbox One X 1TB Játékkonzol Olvass! Model 1787
- AKCIÓ! ASUS MAXIMUS VIII HERO Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest