- Magisk
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Érkezik a Samsung Health előfizetés?
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gergello
addikt
válasz
instantwater #20202 üzenetére
A sendinblueról küldött beágyazott képet tartalmazó emailnél a gmail ugyanúgy megjeleníti csatolmányként a beágyazott képeket. Akkor ez mégsem hiba, hanem a gmail sajátossága ?
Saját címemnél nem jeleníti meg csatolmányként, csak ennél az újonnan regisztráltnál. -
Gergello
addikt
válasz
instantwater #20200 üzenetére
Hírlevélre a sendinblue-t használom, gondolkoztam már, hogy esetleg ezekre az action emailekre vagy nem tudom minek nevezik ott is meg lehetne próbálni.
-
Gergello
addikt
Sziasztok !
A következő jelenségre lettem figyelmes, hátha találkozott már valaki vele.
PHP programkódból küldök ki leveleket egy webshop alkalmazásban (regisztráció visszaigazolása, stb.) főként a saját gmail.com-os email címemmel teszteltem a leveleket, ahol minden rendben volt.
Időnként megnézem másik email címekkel is.
Most regisztráltam egy új gmail.com-os email címet teszteléshez és ezt tapasztalom.
A kiküldött HTML levelekbe beágyazva küldök ki egy .jpg kiterjesztésű email fejlécet, ami a saját régóta használt gmail.com-os email címemnél nem jelenik meg csatolmányként az új teszt email címnél viszont igen.Beszúrok egy képet, hogy lássátok:
Megerősítené valaki, hogy ez a gmail.com egy új sajátossága vagy valamilyen programozási hiba ? Köszönöm !
A levelek kiküldésére a PHPMailer 5.2.9-es verzióját használom.
Programkód:
$mail = new PHPMailer();
$mail->CharSet = 'UTF-8';
$mail->SetFrom($config_email, $config_name);
$mail->AddReplyTo($config_email, $config_name);
$mail->AddAddress($email, $name);
$mail->Subject = $email_subject;
$mail->MsgHTML($email_body);
$mail->AddEmbeddedImage($image_path, $image_cid, $image_cid, 'base64', 'image/jpeg');
$result = $mail->Send(); -
Gergello
addikt
Hogy tudok beolvasni egy távoli helyen lévő fájlt?
Ha:
php 5.2.17
http-n keresztül elérhető
allow_url_fopen OFF
curl_init le van tiltva -
Gergello
addikt
válasz
Speeedfire #5239 üzenetére
Bele kell azért gondolni, hogy mire kell. Én olyan 30-40k hírlevelet küldök ki egy hónapban, 10k-s bontásban. Arra nem biztos, hogy érdemes saját megoldást írni. Biztos vannak kész megoldások is, én mondjuk egy joomla komponenst használok.
Pont ezt miatt a sok hírlevél miatt gázos a tárhely választás...
-
Gergello
addikt
válasz
Speeedfire #5237 üzenetére
Leiratkozásra érdemes gondolni. Egy flag rá az adatbázisban.
-
Gergello
addikt
válasz
Speeedfire #5222 üzenetére
Hirtelen tetszik, csak az ijeszt meg, hogy ingyenes.
Nekem kicsit para, komoly céges holnapot rápakolni. -
Gergello
addikt
Itt kérdezem meg, mert talán ezt olvassa a legtöbb fejlesztő.
Új tárhelyet keresek, kit mit ajánl?
Eddig atw-n, volt az oldal, de most váltanék. (Én lassúnak érzem az oldalt és úgy gondolom a tárhely okozza + a phpmyadmin felület is gyakran iszonyatos lassú, pedig nem nagy méretű az adatbázis.)
Ezenkívűl a mediacenter (joomlatárhely) szolgáltatót ismerem. Ott van egy tárhelyem amin, van már 4-5 domain. Ezt azért nem akarom rávinni, mert ott korlátozva van a küldhető levelek száma 10k-ra. (Az egy dolog, hogy még külön kellett az smtp-t is aktiváltatni, de nem akarom bővíttetni a küldhető levelek számát)
Szóval olyan tárhely kellene:
- gyors, stabil
- alapból van smtp, nincs korlátozva a küldhető levelek száma
- email fiókból is 5-nél többet lehessen létrehozni(Nem muszáj, de jó lenne: több domain, cron, több adatbázis, aldomain..)
Ki mit ajánl?
Hirtelen találtam ezt: http://webhold.hu/1024-mb
Annyi féle hosting van, de nem kellene mellé nyúlni.
-
Gergello
addikt
válasz
Tele von Zsinór #4051 üzenetére
Ha ott is (A) localhost van megadva mysql kiszolgálónak, akkor hogy tudok rá hivatkozni kívülről? Van más mód is, ahogy erre lehet hivatkozni?
Googlelel bárhogy keresem nem találok semmit.
-
Gergello
addikt
Arra van lehetőség, hogy egy másik szerveren elhelyezett adatbázist használjak?
Nem a szokásos localhost-ot kell megadni csatlakozásnál azt gondolom.Van 2 tárhely: A, B, külön szolgáltatóknál. Én a B tárhelyen az A adatbázisához szeretnék csatlakozni, ezt hogy lehet?
Leírtam kétféleképpen is.
-
Gergello
addikt
-
Gergello
addikt
válasz
Tele von Zsinór #2841 üzenetére
Kösz!
A logint átírom, az ajánlásod szerint. Igazából már van benne egy login, amit a konstruktor hív, de nem a legokosabban van megcsinálva. Összesen 4 query megy el a loginolással...
A saltolt md5-nek utánaolvastam, az is csere, nagyon jó megoldás.
Olyankor mit csinálsz, ha valahova pontosvesszőt tartalmazó értéket kell beírnod? Ez jogos, bár nem kell sehova ilyen értéket beírni, de ha egy címet így vinne be : Lugas u.5; 5.em 2. azon már elhalna.
A getOne egy értékkel tér vissza, ez a saját sql osztály pár PEAR:B szerű fgvt tartalmaz, megnézem, majd hogy tudnám lecserélni arra.
__sleep és __wakeup-ról nem tudom micsodák. -
Gergello
addikt
Nah, szerintem kész van az admin felület amit csinálok. Kikérném, egy-két részről a véleményeteket.
Van egy saját sql osztályom, ennél több fgv is van benne persze:
function query($query){
$exp = explode(";",$query);
$res = mysql_query($exp[0]);
return ($res)?true:false;
}
function escape($string){
return strip_tags(mysql_escape_string($string));
}Ez néha még egy intval()-al meg van kombinálva.
login ilyen:
session_start();
if(!isset($_SESSION['U'])){
if(isset($_POST['user']) && isset($_POST['pass'])){
$user = $sql->escape($_POST['user']);
$pass = $sql->escape($_POST['pass']);
$ct = $sql -> getOne("SELECT count(*) FROM XX WHERE username='".$user."' AND password=password('".$pass."')");
if($ct != 0){ //ez talan lehehtne == 1
$usr = $sql -> getOne("SELECT username FROM XX WHERE username='".$user."' AND password=password('".$pass."')");
if($usr == $user){ //ok
$usrid = $sql -> getOne("SELECT id FROM XX WHERE username='".$user."' AND password=password('".$pass."')");
$U = new User($usrid,"admin");
$_SESSION['U'] = $U;
header("Location: vmi.php");
}else{
$data->assign('msg', 'Ezt aztán igazán nem kellene...');
}
}else{
session_destroy();
$data->assign('msg', 'Sikertelen bejelentkezés!');
}
}
}else{
header("Location: vmi.php");
}Az egyes oldalak így indulnak:
session_start();
if(!isset($_SESSION['U'])){
header("Location: index.php");
} -
Gergello
addikt
Ilyesmit használt már valaki tesztelésre: SQL Injector & Scanner? Fejlesztek jelenleg egy oldalt, aminek nagyjából kész az admin része és tesztelgetni kellene. Az alap biztonsági fogásokra figyeltem, de ettől még lehet, hogy könnyen törhető maradt. Ma nézem át újra az egész kódot, lehet, hogy bemásolok pár sort, ide, hogy kikérjem a véleményeket. Ti, hogy szoktátok tesztelni az ilyeneket?
-
Gergello
addikt
Írtam egy programot ami csv fájlból olvas be és adatbázistáblákban turkál.
Kevés adat esetén szépen működik, de 4000 adat esetén tölt egy darabig és utána leáll, nem viszi fel teljesen. Mitől állhat le?
Először azt hittem, hogy timeout lesz, de max_execution_time 60 a töltés pedig ~15 mp körül áll meg?
Mitől lehet? Már gyorsítottam rajta azzal, hogy csak egy csv fájlból olvas, a többit tartalmat segéd táblákból szedi, de leginkább azt szeretném, hogy ne álljon meg. Később 8-10k terméket kell felvinnie. -
Gergello
addikt
válasz
Tele von Zsinór #2522 üzenetére
Megoldotta, köszönöm!
Itt a kód, ha vki hasonló problémába ütközne:header('Content-type: text/html; charset=utf-8');
/*utf8 beallitasa sql feltoltes elott*/
$result=mysql_query("SET NAMES 'utf8'",$kapcsolat);
if (!$result) {
die('Invalid query: ' . mysql_error());
}
else echo "utf8 beallitva! <br />\n";
/**************************/ -
Gergello
addikt
válasz
Tele von Zsinór #2520 üzenetére
Igaz, kézzel átállítva jó. Hogy lehet ezt automatikusan? Azt hittem, hogy az alábbi megoldás elég, de nem. setlocale()-t is próbálam, de nem jött be.
Ennek az egésznek az lenne a lényege, hogy ami bekerül az adatbázisba, az helyes legyen, mert a joomla cms ami megjeleníti, az be van állítva rendesen.Így néz ki ami bekerül.
Szerkeszt Töröl ~product_sku~ ~asd~
Szerkeszt Töröl ~alma~ ~üöüóőúűáéÃXD~
Szerkeszt Töröl ~alma~ ~üöüóõúûáéÃXD~
Szerkeszt Töröl ~alma~ ~üöüóõúûáéÃXD~<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" xml:lang="hu-hu" lang="hu-hu" >
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
<title>CSV PROCESS</title>
</head>
<body>
<?php
$row = 1;
$handle = fopen("BE3.csv", "r");
while (($data = fgetcsv($handle, 1000, "^")) !== FALSE) {
$num = count($data);
echo "<p> $num fields in line $row: <br /></p>\n";
$row++;
for ($c=0; $c < $num; $c++) {
echo $data[$c] . "<br />\n";
echo mb_detect_encoding($data) . "<br />\n";
}
}
fclose($handle);
?>
</body>
</html> -
Gergello
addikt
UTF8 kódolású csv fájlból szeretném beolvasni az adatokat, de van egy kis karakter kódolási problémám.
Itt a kimenet: link
<?php
$row = 1;
$handle = fopen("BE3.csv", "r");
while (($data = fgetcsv($handle, 1000, "^")) !== FALSE) {
$num = count($data);
echo "<p> $num fields in line $row: <br /></p>\n";
$row++;
for ($c=0; $c < $num; $c++) {
echo $data[$c] . "<br />\n";
echo mb_detect_encoding($data) . "<br />\n";
}
}
fclose($handle);
?>Miért lesz ASCII kódulású amit beolvasok? Hogy konvertáljam ezt, hogy rendesen jelenjenek meg a karakterek?
-
Gergello
addikt
Üdv!
Van egy kis kódolási problémám.http://szerszamportal.hu/index.php?option=com_virtuemart&page=shop.pricelist&Itemid=64
A probléma a PDF részben jelentkezik.
Ki tudom küszöbölni, de nem teljesen.
function addText($x,$y,$size,$text,$angle=0,$wordSpaceAdjust=0){
// KODOLASI HIBA
$text=utf8_decode($text); //ez nem teljesen jo
//$text = mb_convert_encoding( $text, "ISO-8859-2", "UTF-8" );
if (!$this->numFonts){$this->selectFont('./fonts/Helvetica');}utf8_decodot használva "?" jelek jelennek meg az ő, ű betűk helyett.
A kikommentezett, mb_convert-el működik, de tilde ~ karaktert rak a kis vonalak helyett, hogy lehetne megcsinálni, hogy rendesen mutassa?Köszönöm!
-
Gergello
addikt
Joomla portál rendszerben hibásan működik az egyik modul és ez a hiba oka:
Biztonsagi okokbol a php-val feltoltott fileok futtatasa nem lehetseges.
Ezt is a php.ini fileban tudom szabályozni, igaz? Mi ennek a pontos neve, talán ez egy funkció a "disable_functions"-ok között.
Itt a phpinfo() kimenete: link
Köszönöm!
-
Gergello
addikt
Egy email törzs részét raknám össze,eddig jó de még a $Nev mező elé be szeretném írni, hogy Név: Csak üres emailek jönnek. Ha a "Név: ". -t kiveszem, akkor jó. Hogy kéne csinálni?
mail($EmailTo, $Targy, "Név: ".$Nev."\nEmail: ".$Email."\nTelefon: ".$Telefon."\nVáros: ".$Cim."\nÜzenet: ".$Uzenet);
-
Gergello
addikt
http://mesterszerszam.hu/shop/index.php?cmd=menu43
Ez egy email küldő form lenne, most csak próba mezők vannak benne.
Azt, meg lehetne megoldani, hogy amikor elküldöm akkor ne nyíljon meg új oldalban az a php file ami elküldi? -
Gergello
addikt
?php
// Define your username and password
$username = "someuser";
$password = "somepassword";
if ($_POST['txtUsername'] != $username || $_POST['txtPassword'] != $password) {
?>
<h1>Login</h1>
<form name="form" method="post" action="<?php echo $_SERVER['PHP_SELF']; ?>">
<p><label for="txtUsername">Username:</label>
<br /><input type="text" title="Enter your Username" name="txtUsername" /></p>
<p><label for="txtpassword">Password:</label>
<br /><input type="password" title="Enter your password" name="txtPassword" /></p>
<p><input type="submit" name="Submit" value="Login" /></p>
</form>
<?php
}
else {
?>
<p>This is the protected page. Your private content goes here.</p>
<?php
}
?>Egy ilyen kód mennyire biztonságos? Annyit tudok, hogy kívülről, ha lementem a php kódok nem látszanak.
-
Gergello
addikt
Most szeretnék belekezdeni a PHP tanulásába. Tanuljuk meg a PHP4 használatát 24 óra alatt c. könyvem van. Nagy hátrányba kerülök, ha ebből kezdem el? Mert ugye már kint van az 5-ös....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Asus A15 FA506IU 15.6" FHD IPS Ryzen 7 4800H GTX 1660Ti 16GB 512GB magyar vbill gar
- i5-13600KF, RX 9070, DDR5 32GB, 1 TB M.2, Fractal North TG és sok garancia
- Logitech Combo Touch iPad Pro 11" (1., 2. a 3. gen), szürke - UK billentyűzet ipad tok billentyűzet
- újszerű iPad Pro 11" (3. generációs) (2021) M1 chip Wi-Fi 128GB silver ezüst Apple
- szinte új iPhone 16 Pro Max 256GB desert titanium sivatagi titán független Apple 3 év garancia
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- Csere-Beszámítás! MSI Gaming X RTX 4060Ti 16GB GDRR6 Videokártya!
- Microsoft Surface Book 3 - 15 col
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged