- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Hívószám-hamisítás
- Magisk
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
Új hozzászólás Aktív témák
-
.-..-.
tag
válasz
urandom0 #21804 üzenetére
Ajjaj, mennyire le vagyok maradva ...
A Composer eszembe sem jutott, mert anno (az őskorban) nem használtam. Talán nem is létezett akkor még. (PHP4/5 idején)
Csak tudom, hogy most létezik, de nem ismerem. Feltételezem valami olyasmi lehet valamennyire, mint Java esetében a Maven.
Akkor kezdem az egész PHP "újratanulást" a Composer megismerésével. -
.-..-.
tag
válasz
urandom0 #21801 üzenetére
urandom0, nevemfel: Köszönöm a tippeket. Igazából mindegyik megoldás jó lehet, az import a lokális hoszton vagy a távoli elérés is.
Más:
Egyelőre egy nagyon egyszerű dolgot csinálok, amolyan "ráhangolódás" célzattal.
Nem szeretnék ehhez framework-ot használni, viszont jó lenne valami Class AutoLoader dolog azért.
Van annak valami bevált módja, hogy könnyen megoldható legyen az osztályok betöltése framework nélkül?
(Keresgélek magam is, de egy bevált megoldás jól jönne tőletek a netes infók mellé)
-
.-..-.
tag
válasz
urandom0 #21798 üzenetére
Igazából a webes-módja miatt szerettem anno a phpMyAdmin-t, mert kényelmes volt az export/import szerver és otthoni gép között.
Ha nem túl bonyesz, nekem megfelelne valami konzolos export/import megoldás, mert szerveren csak ssh van, nem tudok GUI-s cuccal dolgozni.
Az ilyen "create table" és társai pedig eleve mehetnek konzolból, hiszen mennyire gyakran kell ez?Akkor egy mysqldump/mariadb-dump és ennyi?
Lehet ez így egyszerűbb volna, igaz? -
.-..-.
tag
válasz
urandom0 #21796 üzenetére
Igen, lehet, hogy az a probléma, bár ugye írják, hogy PMA 5.2 óta PHP 7.2 és újabb támogatott.
Mondjuk ettől, még lehet, hogy a PHP 8.4.6-ban van valami, amire nem készültek fel ...
Rolling distro lévén (Arch) csak AUR-ból tudék felrakni régebbi PHP-t, aminek megint nem volna értelme egy PhpMyAdmin miatt.Közben a php.ini-ben átírtamerre a megfelelő részt:
error_reporting = E_ALL & ~E_DEPRECATED
Ezzel ugyan megszűnik a PMA 5.2.2 esetében a hibaüzenet (warning), de ez globálisan más esetén sem fog jelezni.Akkor lehet el kellene engednem a PMA 5.2.x vonalat és használjam a PMA 6.0-Snapshot-ot?
Mert idő közben "tákoltam" az nginx-hez ssl protokolt (persze cert nélkül), de ugyanazt a hibaüzenetet adja a login screen után:
"PhpMyAdmin\Exceptions\MismatchedSessionId: Failed to set session cookie. Maybe you are using HTTP instead of HTTPS to access phpMyAdmin." -
.-..-.
tag
válasz
.-..-. #21794 üzenetére
Update:
A php-sodium csomagot felrakva/engedélyezve a PMA 6.0-Snapshot indul.
Belépés már nem megy, mert gondolom ragaszkodik a https-hez, amit localhost-on nem csináltam meg.
"PhpMyAdmin\Exceptions\MismatchedSessionId: Failed to set session cookie. Maybe you are using HTTP instead of HTTPS to access phpMyAdmin."
Viszont szeretném megoldani a PMA 5.2.2 használatát is. -
.-..-.
tag
válasz
sztanozs #21793 üzenetére
Nem tudom miből kellene a legújabb, mert ez a Latest-Stable PhpMyAdmin és PHP jelenleg.
Figyelmenkívül hagyhatom, de a hibaüzenetek miatt, nem indul a PhpMyAdmin, mert a http header már egyszer létezik a PHP hibaüzenetek miatt. (már ha jól értelmezem)
Próbából felraktam a PhpMyAdmin 6.0-Snapshot-ot, na ott nincs ilyen üzenet, de jó lenne Stable ágon maradni, ami jelenleg az 5.2.2.
A PMA 6.0-Snapshot amúgy valami "The sodium extension is missing. Please check your PHP configuration." üzenettel fogad.
Hogy mi az a Sodium kiegészítő, még ismeretlen számomra, de megnézem a PHP manual-t.Valahogy le tudom tiltani a hibaüzenetet a PhpMyAdmin 5.2.2 esetén úgy, hogy a php.ini-ben ne kelljen kompletten visszavenni mindenre vonatkozóan?
-
.-..-.
tag
Sziasztok.
Nem tudom megfelelő helyre írok-e éppen, de talán nem nyúltam mellé.
Sok év kihagyás után (még PHP 5.x korszak) arra gondoltam ismét foglalkozom kicsit a Web-es dolgokkal.
A gépemre telepítettem egy nginx/php/mariadb kombót.
(php config: developer mód, mysqli, pdo_mysql)
Szerettem volna futtatni egy PhpMyAdmin-t, de az alábbi hibaüzenet-özön fogad:
Tudnátok valami támpontot adni, hogy mi okozza ezt és hogyan tudom kijavítani?
(PHP 8.4.6, PhPMyAdmin 5.2.2)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó konfig! Ryzen 7 7800X3D 2TB SSD 64GB DDR5 RX9070XT 16GB!
- Új, makulátlan állapotú Samsung Galaxy Buds FE, fehér, fél év garancia
- Új, makulátlan állapotú Samsung Galaxy Watch7 44mm ezüst, 2 év garancia
- Új, makulátlan állapotú Samsung Z Fold 6 256GB Tengerészkék, független, 2 év garancia
- Használt TP-Link Deco M4 - AC1200 Router (Mesh-ként is használható)
- Honor Pad X8a 64GB Wifi,1 év Garancia
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Csere-Beszámítás! Asrock Challanger B580 12GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest