Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Sk8erPeter

nagyúr

válasz Peter Kiss #8910 üzenetére

Nem igazán értem, miért kellene feltétlenül limitálni. Sehol nem írta, hogy az example.com/archive/2011/01/27 oldal megnyitására csak egyetlen darab postnak kellene megjelenni - na meg miért is feltételezzük, hogy aznap csak egyetlen cikk íródott...

"Nem tudom, hogy a count() mit csinál a háttérben"
    Nem Kohanáztam soha, de nem nehéz kitalálni, hogy a count a query által visszaadott vagy érintett sorok számát jelenti... :U :D
    És ja, kb. 5 másodperces Guglizás alapján ki is derül: [link].

A lényeg: mivel egy napon nem feltétlenül csak egy cikk készülhetett, ezért nem hiszem, hogy korlátozni kellene a lekérdezés eredményét (legalábbis eddig erről nem volt szó), így a count teljesen jó annak eldöntésére, hogy van-e egyáltalán eredménye a lekérdezésnek...

===

(#8909) cAby : finoman szólva ocsmány a kód (Te kérdezted meg a publikumot :) ), és azt sem értem, mitől működik nálad úgy, ahogy akarod (sanszos, hogy nem is úgy működik, ahogy kellene), amikor teljesen indefinit, hogy a form elküldésével melyik valamit akarod a kedvencek közé tenni.
    Az index.php-dben meg vidáman használod a $row['id']] változót, ami számomra teljesen ismeretlen, hogy honnan kéne, hogy valami valós értéket kapjon. (A fav.php-dben van egy $row az adatbázis-lekérés eredményét megjelenítő cikluson belül, de annak ehhez köze nincs.)

Új hozzászólás Aktív témák