- eSIM, a kártyamentes szabadság
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Google Pixel topik
- Magisk
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Nem túl penge, viszont olcsó az új ZTE Blade
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Taci
addikt
válasz
sztanozs #20530 üzenetére
Ezzel a collation-dologgal most bekavarodtam.
Nézegetem, hogy mit kellene használni, és ezt a linket találtam:
http://mysql.rjweb.org/utf8mb4_collations.htmlItt kapásból néztem a két magyart:
utf8mb4_hu_0900_ai_ci
utf8mb4_hungarian_ci
De már az első karaktereknél látszik, hogy pl. A-betűnek kezeli az á-t is, és kb. minden hasonlót:
A=a=ª=À=Á=Â=Ã=Ä=Å=à=á=â=ã=ä=å=Ā=ā=Ă=ă=Ą=ąPlusz ugye mert _ci, case insensitive, tehát nem különbözteti meg a kis- és nagybetűket.
Tehát nekem a magyar-specifikus collation-ök nem jók. Ahogy nézem, ez lehet jó, hogy külön kezelje az ékezetes betűket:
latin1_general_ci
Itt külön van kezelve az "A" az "Á"-tól, bár jobban örülnék, ha ezeket együtt kezelné:
À=à Á=á
Mert simán kinézem, hogy néhány helyen még rosszul szerepelnek az ékezetek, így ezt sajnos külön kezeli, és ha a cikkben "àlom" van, a keresés az "álomra" (fordítva áll az ékezet) nem hoz majd eredményt. De ez legyen a legkisebb probléma, ezzel még együtt tudok élni.Jól látom, hogy a
latin1_general_ci
-t kell használnom, ha meg akarom különböztetni a keresést ékezetes karakterek alapján?Azt nem igazán találom, hogy az
utf8mb4_bin
hogyan működik ezekhez képest.----------
Ez a COLLATE parancsot amúgy jól használom? Vagy az adatbázis létrehozásakor kellett volna?
Mert ilyet is találtam:CREATE DATABASE Jira CHARACTER SET utf8mb4 COLLATE utf8mb4_bin;
Én igazából "csak" keresni szeretnék, az ékezetes betűket külön kezelve.
De most ezzel eléggé bekavarodtam.Tereljetek irányba, kérlek.
Köszi.
Új hozzászólás Aktív témák
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE H77-DS3H H77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Gamer szék noblechairs LEGEND TX Szövet Antracit
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged