Hirdetés
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
Taci
addikt
válasz
sztanozs
üzenetére
Ezzel a collation-dologgal most bekavarodtam.
Nézegetem, hogy mit kellene használni, és ezt a linket találtam:
http://mysql.rjweb.org/utf8mb4_collations.htmlItt kapásból néztem a két magyart:
utf8mb4_hu_0900_ai_ciutf8mb4_hungarian_ciDe már az első karaktereknél látszik, hogy pl. A-betűnek kezeli az á-t is, és kb. minden hasonlót:
A=a=ª=À=Á=Â=Ã=Ä=Å=à=á=â=ã=ä=å=Ā=ā=Ă=ă=Ą=ąPlusz ugye mert _ci, case insensitive, tehát nem különbözteti meg a kis- és nagybetűket.
Tehát nekem a magyar-specifikus collation-ök nem jók. Ahogy nézem, ez lehet jó, hogy külön kezelje az ékezetes betűket:
latin1_general_ciItt külön van kezelve az "A" az "Á"-tól, bár jobban örülnék, ha ezeket együtt kezelné:
À=à Á=á
Mert simán kinézem, hogy néhány helyen még rosszul szerepelnek az ékezetek, így ezt sajnos külön kezeli, és ha a cikkben "àlom" van, a keresés az "álomra" (fordítva áll az ékezet) nem hoz majd eredményt. De ez legyen a legkisebb probléma, ezzel még együtt tudok élni.Jól látom, hogy a
latin1_general_ci-t kell használnom, ha meg akarom különböztetni a keresést ékezetes karakterek alapján?Azt nem igazán találom, hogy az
utf8mb4_binhogyan működik ezekhez képest.----------
Ez a COLLATE parancsot amúgy jól használom? Vagy az adatbázis létrehozásakor kellett volna?
Mert ilyet is találtam:CREATE DATABASE Jira CHARACTER SET utf8mb4 COLLATE utf8mb4_bin;Én igazából "csak" keresni szeretnék, az ékezetes betűket külön kezelve.
De most ezzel eléggé bekavarodtam.Tereljetek irányba, kérlek.
Köszi.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen széket vegyek?
- Call of Duty: Black Ops 6
- 2,5 gigabittel hasítanak a belépőszinten az új Asustor NAS-ok
- Autós kamerák
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Okos Otthon / Smart Home
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- RAM topik
- További aktív témák...
- Dell Precision 7920 Tower Dual Xeon Gold 6132 (28C/56T) 128GB DDR4 2666MHz Workstation
- Apple Watch Series 9 45mm GPS Starlight 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- iPhone 12 mini 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3457, 94% Akkumulátor
- Számlás!Windows 10 Pro 11 Pro,Windows 10 Home 11 Home, Office 2016,2019,2021 ,Vírusirtok,Mac
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B660M i5 12400F 16GB DDR4 1TB SSD RTX 3070 8GB Zalman T4 Plus Cooler Master 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő