- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- iPhone topik
- Második bétánál jár a One UI 8
- Magisk
- eSIM, a kártyamentes szabadság
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Google Pixel 9 és Pixel 9 Pro összehasonlító gyorsteszt
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sk8erPeter
nagyúr
"Csak ugye még mindig ott tartunk, hogy elméletileg mi mindent lehet megcsinálni egy nyelvvel/technológiával, nem pedig ott, hogy a gyakorlatban mire van szükség."
Egyáltalán nem értem, ez hogy jön az említett SOAP-os példához, ahol számít a típusosság, és számít olyan szempontból is, hogy mennyire lehet automatizálni az ebből történő WSDL-készítést, vagy mennyire nem."..akkor az azt jelenti, hogy belefutottál egy nem túl jó 3rd party lib-be. Gondolod, hogy más nyelveknél ez nem fordul elő?"
Már megint leegyszerűsíted a kérdést, és mintha szándékosan vezetnéd vakvágányra a témát. Nem sikerült megismernem a NuSOAP-nál sokkal értelmesebben megírt 3rd party library-t, a konkrét probléma megoldására. Igen, az mondjuk igaz, hogy komplex példákat nem nagyon említenek a hivatalos doksiban, ami mondjuk az ő f@szságuk. Egy library-hez mellékelt dokumentáció sokszor minősíti magát az egész library-t is. Ha szar a dokumentáció, lehet akármilyen faszán megírva a lib, nehéz vele mit kezdeni, és gáz, ha órák mennek el a source-ban lévő kommentek olvasgatásával. Mindegy, ez most csak a téma elterelődése megint, szóval ne erről beszéljünk. A NuSOAP-os parát így sikerült magamnak megoldani: http://stackoverflow.com/questions/6986350/generating-wsdl-with-nusoap-return-struct-with-various-types-int-string-arr
Nem értem, melyik részt nem érted abból, hogy ezzel tök felesleges munkaidő ment el, mert lehetetlen ilyesmi kódot legeneráltatni egy IDE-vel PHP-t használva, mert nem lehet felismerni a típusokat. Tehát típustalanság = a példában szar.
Már elég sokadszor tereled a témát magasztos elvekre, hogy legyen átlátható a kód, és akkor király minden, de ez egyszerűen nem kapcsolódik a konkrét témához, amivel próbálom veled érzékeltetni, miért is tud problémás lenni a típustalanság. Tehát amiről beszélünk már jópár hsz. óta.
Mint látható, igény van rá, és hogy reagáljak arra, amit mondtál, igen, a gyakorlatban is van rá szükség. Vagy szerinted ha nem lett volna rá a gyakorlatban szükség, akkor töltök vele egy percet is, hogy ilyesmivel szopassam magam PHP-ben?
Kezd így kicsit fárasztó lenni a beszélgetés, hogy elbeszélünk egymás mellett.----
magic metódusok részre:
"Megint itt tartunk, hogy valaki Java-ban akar programozni PHP-ben"
Úgy tűnik, itt én értettem félre az eredeti témát, én a magic methods-ról beszéltem, ami szerintem igen csúnya:
http://php.net/manual/en/language.oop5.magic.php
bár tény, hogy végül is félreérthetetlenné teszi a dolgot, de nekem ennek kapcsán kicsit olyan érzésem van, mintha ez is egyfajta erőltetett megoldás lenne, mint sok másik.A függvény overloading (típusok szerint) mondjuk PHP-ben valóban értelmetlen, ezt el kell fogadni, ezzel egyetértek. Ebben az esetben mondjuk kerülő megoldásként például különböző nevű függvényt lehet definiálni, és a nevével egyértelművé tenni, hogy mi is a helyzet.
Új hozzászólás Aktív témák
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Fűnyíró topik
- PlayStation 3
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Autós topik
- iPad topik
- Hobby elektronika
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5060 TWR számítógép - i5 8500 16GB DDR4 256GB SSD 500GB HDD UHD630 WIN10
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! CSAK KIPRÓBÁLT! ASUS ROG Ally X (2024) 1TB kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest