- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Homokféreggel is pózolhatna a OnePlus 15
- Rekordérdeklődés a Xiaomi hátsó kijelzője iránt
- Megérkeztek a Xiaomi 15T sorozatának telefonjai Magyarországra
- Ilyen lesz a Galaxy S26 Ultra
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Yettel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Peter Kiss #11807 üzenetére
Alapvetően egyetértek, szerintem is adott esetben sokkal szebb és átláthatóbb lehet egy OOP-s kód, ha valaki tényleg jól tud kódolni.
Arra gondolok viszont, hogy pl. a Drupal magja sem teljesen OOP-s még, elsősorban örökség miatt - lásd PHP 4-es idők; nem egyszerű egy ilyen "rendszert" teljesen lecserélni; legalábbis a 7-esig, bár ott már sok minden OOP-sre lett alakítva, a 8-asnál meg még több dolgot ültettek át OOP-re, ezért van egy bizonyos keveredés egyelőre -, mégis alapvetően egész jól követhető a kód, amennyiben valaki már érti, miről is szól az egész, és itt is egy "rendszerről" beszélünk (azt írod, "rendszer nem lesz abból se", most erre reagálva mondom).
De én pl. a még jobb követhetőség miatt sokkal jobban örülnék, ha a modulfejlesztés is például osztályok leszármaztatásából, interfészek implementálásából és hasonlókból állna, mert számomra is jóval áttekinthetőbb lenne a kód. De van ilyen szinte full OOP-s modul: Views.
Igazad van abban, hogy így elég sok minden lóg a levegőben, ezt a hátrányt Drupalnál is érzem, a debuggolás is talán nehézkesebb emiatt. De a fejlesztők tudják, hogy van min javítani, ez is az irány. Itt és itt nálam sokkal jobban elmagyarázzák a miérteket.Ettől függetlenül szerintem picit túlzás, hogy csak az OOP-s kód a jó és mérvadó.
Szerk.:
cucka az előző hsz.-ben pedig elég tömören elmagyarázza azt is, amit én is éreztem a konkrét kérdés kapcsán, csak ő sokkal jobban megfogalmazta. -
cucka
addikt
válasz
Peter Kiss #11807 üzenetére
Az eredeti hozzászólásban írt, 20 sorban megoldható feladathoz talán mégiscsak túlzás a te próbálkozásod, ahol hosszú oldalakon keresztül csak az oop kód zaja látható. A megoldásod elsősorban nem a feladatot oldja meg, hanem azt próbálja demonstrálni, hogy ismered az php-s oop kulcsszavak használatát - lényegében pont azt mutatja be, hogy hogyan ne írj jó oop-s kódot.
Új hozzászólás Aktív témák
- Incott G23 v2
- Marantz Model M1 hálózatos sztereó erősítő eladó
- Pylon Audo Pearl 27 - háromutas hangfalpár eladó
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro 48GB RAM 4TB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Air 15 M4 24GB RAM 1TB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- ÁRCSÖKKENTÉS Menő retró konfig: Q9550, Gigabyte P43, 4GB RAM, ASUS GT730
- Asus ROG Zephyrus G14 - 14"2.8K OLED 120Hz - Ryzen 9 8945HS - 16GB - 1TB - RTX 4060 -2,5 év garancia
- Bomba ár! HP EliteBook 745 G6 - Ryzen PRO 5 I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W10 I Gari!
- RÉSZLETRE .OPCIONÁLIS. Asus ROG Strix G614JVR-N4014W SZÁMLÁVAL GARANCIÁVAL
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro 128GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2919
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest