Új hozzászólás Aktív témák
-
Sk8erPeter
nagyúr
Köszi a választ.
Igen, épp a bottleneck-eket szeretném megragadni, és felmerült bennem, hogy esetleg az Apache-csal ilyen módon való regexpes szarakodás esetleg lassíthatja az oldalbetöltést, mert tárhelyen szándékosan elhelyeztem egy időméregetőt, először az elején hívom meg a fv.-t, majd a kiíratások legvégén megint, és az eredményét kiírom, és van, hogy többet várok, mint a kiírt eredmény (a script maga jó), ami mondjuk következhet abból is, hogy valamiért lassan reagál a szerver a kérésre, vagy f#ngom sincs.Amúgy itt az időméregető:
<?php//Oldal generálási idejének számolásához ( http://weblabor.hu/cikkek/idezojelek )
function getmicrotime() {
list($usec, $sec) = explode(" ", microtime());
return ((float) $usec + (float) $sec);
}
$time_start = getmicrotime();
/// blablabla, vizsgálgatás, kiíratás, stb.
// oldal legvégén:
$time_end = round( getmicrotime() - $time_start , 5 ) ;
echo '<small>|| Oldalgenerálás: '.$time_end.' s ||</small>';
///... HTML-kód befejezése (pl. </body></html>)"A RewriteRule-ok alapból így működnek. Fentről lefele halad a .htaccess fileban egészen addig, amíg talál egy megfelelő sort, ami alapján átírja az url-t"
Sejtettem, csak még sajnos a gyakorlatban nem volt időm megtapasztalni, hogy is van ez, addig azért kérdeztem, hátha van valakinek erről már tapasztalata korábbról, mert egyelőre azt sem tudom, hogy olyan feltétel esetén, ami stimmel, megáll-e egyáltalán a vizsgálat. (Szerk.: valszeg erre való az [L] flag használata. Itt egész jó lista van a flagekről: [link]. Meg egy igen alapos leírás a mod_rewrite-ról, aminek mondjuk tisztában vagyok az alapjaival, csak ezt a többes feltételt nem próbálgattam.)
Mindjárt megpróbálok utánanézni.
Új hozzászólás Aktív témák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Milyen routert?
- Star Trek
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- PlayStation 5
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- LordAthis: AI Kérdés érkezett - 3600 soros Spagetti kód refaktorálása és budget
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...
- Egreat R6C asztali médialejátszó kompakt, megbízható, keveset használt
- Bontatlan utángyártott toner Samsung CLP-310/315 és CLX-3170/3175 nyomtatókhoz
- Zotac Geforce RTX 3060 (működik, de hibás!)
- Lenovo Thinkpad X1 Carbon Laptop 14" i7-8565U 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Razer Cynosa V2 - Nordic Layout INGYEN FOXPOST
- iKing.Hu Samsung Galaxy S25 Plus Navy 12/256 GB Használt, karcmentes állapotban 3 hónap garanciával!
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Csere-Beszámítás! Ajándék ROG Táska! Asus Rog Ally Z1 Extreme RC71L - 512GB SSD + 16GB LPDDR5
- Eladó szép állapotban levő Lenovo Tab M8HD 3/32GB / 12 hó jótállással
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest