Hirdetés
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Örömhír: nem spórol Európán a OnePlus
- Milyen okostelefont vegyek?
- Ekkor startol és ennyit gyártanak a Galaxy TriFoldból
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Huawei Watch 4 Pro - kívül-belül domborít
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Google Pixel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Taci
addikt
válasz
sztanozs
üzenetére
Mint kiderült, mégsem értem...
Ez a sor nekem elég összetett:
$pattern = '/(&#(?:X[0-9a-f]*|0{0-8}*|{1-9}{0-9}*)(?!;))/i';Részekre szedve:
-&#ezzel kezdődő mintákat keres
- amik így folytatódhatnak:
-X[0-9a-f]*: tehát a következő karakter az X (a végén lévő /i miatt kis- és nagybetű is), utána pedig a 16-os (HEX) számrendszer miatt 0-9 és a-f karakterek szerepelhetnek, a * miatt 0 vagy több számban. Szóval ez a része azt hiszem, rendben (mármint értem), ezzel van lekezelve, ha Hex kódolásban lennének a karakterek.
-0{0-8}*: Ez a rész nem teljesen tiszta. Ha jól értem, ez azt jelenti, hogy a&#után hány darab 0 karakter állhat, és itt az van megadva, hogy 0-tól 8 db-ig akármennyi. Tehát ez alapján a minta lehetne&#,�,�, ...,�? Ezt nem értem, hogy mire való - vagy rosszul értelmezem.
-{1-9}{0-9}*: Ezt a részt egyáltalán nem értem. Kapcsos zárójel elvileg azt jelenti, hogy az előtte álló karaktert hányszor ismételje meg. De a|miatt a&#van előtte. Szóval nem értem.- A végén van még a
(?!;). Ezt sem értem, hogy mit csinálhat.- És a legeljén lévő
?:-ról pedig csak a nevét találtam: Non-Capturing Groups. De a működését nem bírom felfogni. Talán "csak" a művelet sebességéhez van köze?
(?: ), in contrast to ( ), is used to avoid capturing text, generally so as to have fewer back references thrown in with those you do want or to improve speed performance.-
$replacement = '${1};';Itt pedig az $1 a backreference lenne. A kapcsos zárójeleknek itt a Non-Capturing Groups-hoz van köze? Ezt sem igazán értem. Mert ugye itt adod meg, hogy ha megtalálja a mintát, akkor mire cserélje: eredeti + zárja le pontosvesszővel.
Az én felületes "tudásommal" ha magam írtam volna, akkor ezt írtam volna:$replacement = '$1' . ';';Miben különbözik az általad írt?Összességében a cél nyilván az, hogy felismerje, ha Dec vagy Hex kódolású karakterekről van szó (Dec:   Ẁ ♦ - Hex: ~ ˆ ∼ ), és ha nincs pontosvessző a végén, akkor egészítse ki vele.
Csak a részletekben vesztem el, és szeretném érteni, mi-mit-miért csinál. (Bocsánat, ha evidens dolgokra kérdezek rá, próbáltam megérteni a részleteket, utána járni, de ez egy számomra elég bonyolult "képlet".)
Ezt a pár dolgot pár mondatban el tudnád, magyarázni, kérlek?
Új hozzászólás Aktív témák
- Assetto Corsa Rally
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- SSD kibeszélő
- AMD CPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Microsoft Excel topic
- Valami baja van a tápomnak
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- További aktív témák...
- ASUS ROG STRIX RTX3080TI O12G GAMING
- ASUS ROG Delta S USB-C
- -ÚJ,2 ÉV GAR- GAMER PC: RYZEN 5 4500-5600X +RX 6600/6700XT +16-64GB DDR4! SZÁMLA! 70 féle ház!
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook Laptop 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD IPS MATT
- Lenovo ThinkVision LFD E65 65" LFD kijelző új
- AKCIÓ! LG UltraFine 27" 5K IPS 99% DCI-P3 1 év garancia
- Bomba ár! HP Probook 450 G10 - i3-1315U I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I W11 I Cam I Garancia!
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3654, 100% Akksi
- Apple iPhone 12 Mini 128 GB Fekete 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő