- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók Google Camera Mod-dal (GCAM)
- Két OnePlus Turbo is várható?
- Fotók, videók mobillal
- Garmin Forerunner 965 - csúcs
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Így változik a Galaxy A37 és A57 kamerája
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Tele von Zsinór
üzenetére
"A nagy baj, hogy nem egyértelmű, mi lenne itt a helyes megoldás. A példádnál maradva: január 31-éhez egy hónapot adva mit vársz? Februárt? De hiszen ott nincs 31-e, ha meg a 28-át adod vissza, akkor nem egy hónapot adtál hozzá. Március? De hiszen én csak egy hónapot akartam hozzáadni."
Ebben igazad van, hogy nem egyértelmű, mégis én a MySQL-féle dátumkalkulációit sokkal értelmesebbnek találom a PHP-énál (legalábbis ilyen intervallumos számítgatásoknál többször kapom az általam elvárt eredményt, még ha az általam elvárt eredményt is lehet nyugodtan vitatni), ahol a SELECT DATE_ADD('2001-01-31',INTERVAL 1 MONTH); query eredménye éppen 2001-02-28 lesz - végül is ez is vehetjük úgy, hogy egy hónap hozzáadása, csak épp február hónap napjainak számát adtuk hozzá.
Számomra az kevésbé tűnik logikusnak, hogy január 31-hez hozzáadva egy hónapot kijön március 3-a, de igazad van abban, hogy itt nincs "logikus" megoldás, DE mivel a hónap napjainak száma folyton eltér az adott hónaptól függően, ezért szerintem az sem tartozik a jó megoldások közé, hogy az egy hónap az feltétlenül 30 nap. Nincs jó megoldás.
Új hozzászólás Aktív témák
- ÚJ!! GARIS! MSI MPG B550 GAMING PLUS
- Samsung Galaxy S25 Edge 256 GB / Bontatlan - 3 év gari
- Macbook Pro M3 Max 14CPU/30GPU 36GB RAM 1TB SSD Magyar bill. - 2027. májusig AppleCare+ garancia
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5500 / 16GB DDR4 / RX 6600 8GB / 512 GB SSD
- Asztali PC , i7 7700 , GTX 1080 , 16GB DDR4 , 256GB SSD , 500GB HDD
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Graphite-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4108, 100% Akksi
- Samsung Galaxy Ring 12mm, 1 Év Garanciával
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 3600 / RTX 2060 6GB / 16GB DDR4 / 480GB SSD
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Számomra az kevésbé tűnik logikusnak, hogy január 31-hez hozzáadva egy hónapot kijön március 3-a, de igazad van abban, hogy itt nincs "logikus" megoldás, DE mivel a hónap napjainak száma folyton eltér az adott hónaptól függően, ezért szerintem az sem tartozik a jó megoldások közé, hogy az egy hónap az feltétlenül 30 nap. Nincs jó megoldás.