- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- LTE frekvenciák
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Magisk
Új hozzászólás Aktív témák
-
janoka99
csendes tag
Megfelelő ajánlat esetén megválnék telefonomtól (upgrade miatt). 4-magos változat, hibátlan, az angol-kínai ROM-mal (c230w_T30_Custom_EN-CN-ES.zip), stabil, rootolt, lásd korábbi hozzászólásaimat. Első pillanattól képernyővédő van rajta, tartalékot is adok mellé. Nekem $55 + 1500 Ft-omba került, reális ajánlatokat várok privátban.
-
janoka99
csendes tag
válasz
freeapro #277 üzenetére
Igen, igen, igen, igen, igen és igen.
Persze nem olyan minőség, mint a párom háromszor annyiba került Xiaomi Hongmi 1s-e, de arra, amire nekem kell, kiváló.
Néhány a problémák közül, amit eddig tapasztaltam: használat közben gyorsan merül (standby-ban viszont alig), de ez a gyengébb aksinak tudható be, a fényérzékelő, és így a fényerő is (automata módban) önálló életet él, azaz nem túl megbízható. Itt Pesten stabil a telefon, gyakorlatilag nincs FC, de egy Pécs-Budapest autóútat rosszul bírt, helyenként, miután elment a térerő, nem jött vissza, és használat közben kétszer újra is indult magától. A GPS jó, jobb, mint az MTK chipes telefonokon, de érezhetően lassabban találja meg a műholdakat és kevésbé érzékeny, mint a szintén Qualcomm-os Hongmi (utóbbi a lakásban is mindenütt működik, a C230W nem). Internetes hívásoknál néha csak a második kísérletnél regisztrál a szerverre. A töltőn tartva néha bekapcsol magától a képernyő pár másodpercre, nem tudni miért. Béna, hogy a miniUSB aljzat a tetején van, mert autós tartón így fejjel lefele lenne, ha nem akarnám, hogy feszüljön a töltőkábel és ugye az Android ebbe az irányba nem tudja fordítani az orientációt. Nem kapni hozzá szilikon tokot. A kamerája majdnem használhatatlanul gyenge, de hát erre számítani lehetett. Ebben a stabil ROM-ban nincs magyar nyelv (de én amúgy is angolul használnám). Kb. ennyi.
De gyors és stabil, memóriakezelési problémája nincs, minden, amit eddig rátettem, fut rajta, szóval az árát abszolút megéri.
-
janoka99
csendes tag
Énnekem az ebben a fórumban található információk és linkek alapján sikerült, köszi ezúton is mindenkinek. Szívesen összefoglalom még egyszer, bár hangsúlyozom, én igazából nem értek hozzá.
Plusz persze a szokásos disclaimer, nem vállalok felelősséget semmiért. A hivatkozott file-ok linkjei itt a topicban megtalálhatók.Tehát:
Telefonon leellenőrizni, hogy a Developer mode és USB debug be vannak kapcsolva.
Adb, fastboot kell a PC-re, majd a PC-ről:adb devices -l (itt látni kell a telefont)
adb reboot bootloader
fastboot boot reco_TWRP0.2.img (ez teszteli, hogy a recovery működik-e jól).Rémlik, hogy a telefonon is feljött egy prompt, és engedélyezni kellett az elérést a PC-ről.
Ha jó, reboot a recovery-ből, majd
adb reboot bootloader
fastboot flash recovery reco_TWRP0.2.img (ez telepíti a recovery-t)
fastboot rebootA recovery-t a Le + Power gombokkal lehet elérni (kikapcsolt telefonról).
Utána full backup a recovery segítségével az SD-kártyára (a biztonság kedvéért).
Ezután (lásd needrom.com):
c230w_T30_Custom_EN-CN-ES.zip -et az SD-kártyára.
From recovery:
Clean phone for ROM installation.
Choose reboot option
Recovery: install ZIP from SD-card
Choose reboot optionImportant: check 3G and back camera (LGCamera Free).
In case of any problem, install T06 ROM instead from same directory.Install Titanium Backup Pro, aztán freeze com.android.caivs.app.
A ROM alapból root-olt, evvel nem kell foglalkozni.
Ekkor semmi csirkeláb sincs a telefonon, és a ROM stabil. Magyar nyelv nincs benne, de én amúgy is angolt használok (ékezetek persze vannak).
-----
Nekem egyébként lefut az Antutu 5.5, utoljára 16708 volt az eredmény.
-
janoka99
csendes tag
válasz
Rodzser Mór #240 üzenetére
Ja, de biztos elírtam. Most már nem tudom megnézni, mert letaroltam, és felraktam az itt is javasolt ROM-ot a needrom-ról, ami persze gondolom ugyanez, de kipucolva. Előtte gondjaim voltak a böngészéssel, az oldalak többsége kidobott, akármilyen böngészőt használtam, vszlg valamilyen flash probléma miatt. Ezzel a ROM-mal eddig minden OK.
Az Antutu lefut, a legvégén kidob, ill. indít magának egy második példányt, de van eredmény, továbbra is 16400 körül. A szabad RAM most éppen 70M.
Mindez a második telefonnal (az elsőt egy barátomnak rendeltem), erre 3.287 ÁFA + 1.500 költség = 4.787 Ft-ot fizettem pluszba. Ja, és a telefonok újnak és hibátlannak tűnnek, de ennek a másodiknak az IMEI és S/N számai nem stimmelnek a dobozzal, dehát több is veszett Mohácsnál.
Még megpróbálkozom a Pandawill-nél az ÁFA visszaszerzésével, hát én is kíváncsi vagyok, mi sül ki belőle.
-
janoka99
csendes tag
Update: kettőt rendeltem a Pandawill-től, ÁFA-biztosítással, 1 hét különbséggel. Mindkettő majdnem egyszerre érkezett az országba, az első fennakadt a vámon (és még nem jött meg), a második átcsúszott, most ezt nézegetem.
A ROM build C230w_00000_4.2_1.0T06_1223, Antutut feltettem, elsőre menet közben elszállt, másodikra-harmadikra csak a legvégén, és itt azért generált eredményt, 12683.
Szabad memória változó, 5 és 65MB között mozog.
-
janoka99
csendes tag
No, én is rendeltem egyet ebből a kütyüből, a Pandánál ÁFA-biztosítással együtt most $55, meglátjuk, mi sül ki belőle (Aliról sokszor rendeltem már, de a Pandáról megoszlanak a vélemények, most próbálkozom ott először).
Vettem képernyővédőt is itt: [link] , ismerem őket, közepes minőségű fólia, csak az egyik oldalán van rajta védő (mint egy matricán), kicsit nehezebb felrakni, mint a profibbakat, de ezért az árért ingyen van. Az első két jelentkezőnek adok ajándékba egyet-egyet, ha értejönnek (4 még mindig elég lesz nekem).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy S22 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 15 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- AKCIÓ! Gigabyte B450M R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RX VEGA64 8GB CM 690 III FSP 600W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest