- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- iPhone topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motorkódot/ teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
tresh
veterán
válasz
focvis #86186 üzenetére
Nem tudom én annyira nem hiszek ebbe a rossz olaj storyba.. úgy gondolom hogy az Eneos nem egy teszkó gazdaságos traktor olaj.. viszont abba igen hogy az autón szerintem még szűrőt se cserélt max rátöltött...ha 10ezrenként cseréli korrektül az oljat+szűrőt akkor ha nincs gyilkolva a kocsi annak szinte patika állapotba kell lennie minden téren.. pl anno a megane-om is úgy adtam el hogy 8k volt az olajba és amikor csekkolta a vevő nem hitte el hogy őz barna még mindig.. múltkor volt pont a cégnél vele az ürge és kíváncsiság kedvéért körbe lestem 2 szer cserélt már azóta olajat igaz ő 15k-ként teszi (én 10k-ként cseréltem) és most is gyönyörű színe volt pedig volt benne már 10k legalább az olajba
Szóval ha rendesen cserélte volna tuti nincs baj... mondjuk én poén kedvéért a kolléga helyébe megnézném a szűrőt mikor gyártották... abból már lehet következtetni hogy kb csak rá töltött olajcsere címszó alatt vagy még azt se.. múltkor jött hozzám egy fiesta (1.4 tdci aka hdi) 2009-es szűrő volt rajta 1,3 olaj jött le belőle és 50k-kmt elmentek vele majdnem sírva fakadtam.. ja és számlás szakszerviz igazolás volt róla hogy cseréltek olajat 2 szer...mondtam is a tulajnak hogy lehet cseréltek csak nem ebben az autóban...
-
brumi1024
veterán
válasz
focvis #85668 üzenetére
A CC-beli a régebbi Highline kormány, az aktuális olyan, mint a tied a gombos betétekkel és egy kis kitöméssel a két felső varrás alatt.
(#85671) Piwi: Ha a menés a cél, akkor a Q7-tel sem leszel sokkal előrébb, oké hogy 233 ló, de mellé 2.33 tonna és indokolatlanul áramvonalas (-> b.szott nagy
). A megadott 9.2-es 0-100 nem sokkal jobb, mint az A4 féle 9.4 (ha jól emlékszem). Persze ki kellene próbálni, hogy rugalmasságban mit tud, de szerintem a méretéből és bálnaságából adódóan sok jóra ne számíts.
-
-
joshua7
veterán
válasz
focvis #85510 üzenetére
Köszi, az enyém is hasonló lehet akkor. Ez a 18-ashoz képest nekem kerekenként ~8 kg, összesen ~32, az már valami.
Egyébként a szezon alapján a 18-as szett kb. fél liter pluszt jelent fogyasztásban a 16-os nyári/15-ös télihez képest. A két utóbbinál nem mértem különbséget.
-
TaaT
nagyúr
válasz
focvis #85510 üzenetére
Hmm, most kivittem a fürdőszobai digitális mérleget és megmértem az egyik 16-os télit, 17,3kg.
Nem értem hogy mértem régebben majd 19kg-ot a 16-os nyári pótkerekemre, holnap újra lemérem.
(#85515) focvis: Jobban hozzáférsz ha leveszed a kerekeket és mehet magasnyomású is.
-
Kiskokó
veterán
válasz
focvis #84948 üzenetére
Félre mentél...
Én arra gondoltam, hogy aki esetleg ezt venné meg ennyi pénzért... a helyében én egy Olyan A6 ot vennék..
Extrába sokkal fulosabb
én amugy is 2.0 ellenes vagyok és még a hangja is ocsmány..3,5 milla nem ke vés pénz egy autóért és anniy pénzért sztem jobb választás az a6.. és csak 1-2 év van amx közte nem is az hogy öregebb vagy 3-4el,de ez csak egyéni vélemény, mindenkienk más az igénye.. valaki ennyiér új Swiftet vesz.. -
-v-
addikt
válasz
focvis #84948 üzenetére
Ja vezettem olyat 307-esben, valóban kevéske ... ellenben az 1.6 hdi 308-as az nagyon kis kiegyensúlyozott, az pont annyit megy amennyit kell, sose vezettem annál jobb családi kompaktot, és baromi kényelmes meg ergonómikus is, ha nem lenne használtan rizikós az a motor tuti olyan kéne családi autónak kombiban.
Amúgy meg az 1.25-ös fiesta se kevés pályára, múltkor hazafele gps szerint 181-et mentünk vele ... mondanom se kell vilike vezetett
Nem mondom be kell lendülni vele de nem olyan gáz.
-
-
-
footy
addikt
válasz
focvis #84078 üzenetére
Az ar itt jonak tunik, viszont csak a 6-ost irjak kombatibilisnek. Ugyanaz az 5-os es 6-os valtoszoknyaja ill. valtogombja? Az egyetlen ami nem passzol, hogy a valtogombot szurkeben szeretnem. Talatam ugyan gombot egy masik shopban, de nem tudom mennyire egyszeru kicserelni.
-
ßrainiac
addikt
válasz
focvis #83345 üzenetére
Multkor tankoltam a dzsipnal, volt vmi ilyen kartyam nekem is. Becsorgott a motor tole mar alacsony fordulaton
haromnegyed tanknal toltottem ra omv 100-ast, azota meg sem szolal.
Lukoil: ezzel viszont nem volt gond soha, azt batran merem ajanlani es verhetetlen az ara (legalabbis eddig / szamomra).
-
degec
senior tag
válasz
focvis #80209 üzenetére
a bosoko dobozban van 6 féle adapter, le kell pattintani igen nehéz de le kell ami gyárilag a bosoko ablaktörlőhöz a botra fel van pattintva, és úgy rá az egyik adaptert..és akkor fog passzolni a golf ablaktörlő karba... de a dobozban minden benne van, leírás nincs csak képek az oldalán, de megoldható és pontosan illeszkedik !! számomra az volt az aPszolult felss, hogy kicsomagolás után a gumin végig zőld uvs védőműanyag is volt húzva! a 28 centis valeon 2900 ért semmi nem volt a dobozban csak oda volt basz*a
ennyi! vegyed vigyed ! 200 felet még nem teszteltem majd a TSIkkel de 200 at is bírja
én mindent eleve utálok előítéletesen ami kínai, de eddig ezt nem tudom.. -
Rick4
félisten
válasz
focvis #79525 üzenetére
Persze, ez mind jó, bár nem tudom, a teljes vételár átadása, az átírás napja és az autó átvétele ezekkel a feltételekkel, ebben az esetben mindenképp kizárt dolog lett volna, ha igen, akkor nincs több kérdés. Azonban ha nem, akkor Te tudod, lehet az a 16 év tapasztalat a földi halandók témában hozott minden logikus gondolatát felülírja.
-
Morris
veterán
válasz
focvis #79525 üzenetére
Én ezt úgy csináltam, hogy lefoglalóztam, majd rá egy hétre mentem is az autóért.
Mondtam neki, hogy az eredetvizsgát kérném megcsinálni előre. Nem így lett (emiatt mérges is voltam), de szerencsére a vásárlás után sem volt vele gond.
Közben pár nappal a tényleges vásárlás előtt megkötöttem netrisken a biztosítást, de úgy, hogy attól a naptól induljon amikor épp megvettem.
Megtörtént a tényleges adás-vétel. Hazahoztam, másnap eredetvizsga, illetékek stb és már a nevemen is volt. -
válasz
focvis #79525 üzenetére
"igen már a feleségem nevén (az olcsóbb biztosítás miatt) volt az autó hétfőn és csak szerdán fizettem ki és vettem át az autót." -> emiatt szoptam be a fedezetlenségi díjat, mert csak szerdától érvényes biztosítás(oka)t kötöttem rá.
Én voltam figyelmetlen, ez nem kérdés. Azért írtam le, hogy más ne járjon így. -
Rick4
félisten
válasz
focvis #79521 üzenetére
Te tudod, én ilyet nem adok ki a kezemből, inkább én intézem, úgy a tuti.
Ha már mindenképp ilyet csináltam volna, tuti megkérdeztem volna, mikor kössem a kötelezőt, melyik napon lesz a nevemen? Gondolom itt is csak ezen múlt a dolog. Szerződést írni is felesleges, legalábbis ami a tényleges birtokbavétel előtti időszakot illeti, bőven elég adásvételi helyett megírni a foglalóról szóló papírt, de nem az adásvételit.
Ugyanis ha utána goind van az autóval, pl nem lehet átírni, összetörik menet közben, akkor neked a foglaló duplája jár vissza.
Nem látom át, de maga a papírozás része se biztos, hogy korrekten zajlott, ugyanis a tulajdonjog szerzés az a nap, amikor kifizetted, a birtokba adás az, amikor átvetted. Ezek szerint már a neveden volt, mikor szerdán, a foglaló fölötti résszel a zsebedben mentél az autóért. Ráadásul ha a cég nevére vette az autót, és az ő nevükön volt január 1.-jén, a szerződéskötéskor pedig a nevedre helyezték vissza a forgalomba az autót, akkor neked úgy kiküldik a maradék évre szóló súlyadót, mint a huzat.
-
Rick4
félisten
válasz
focvis #79490 üzenetére
Pontosan nem emlékszem már, hogy melyik dátummal kellene egyeznie, de inkább válasszátok a szerződésen szereplő legkorábbit és fizessetek 200 Ft-tál több GFB-t.
Lehet logika abban, hogy aznapról érvényes a kötelezőm, amikor megvettem, és átadták az autót, tehát mindhárom dátum ugyanaz a nap?
Ez ennyiért jó lehet? [link]
-
-
-
joshua7
veterán
-
degec
senior tag
válasz
focvis #78805 üzenetére
+ várd meg az új titániumosssat amit írtam !, ha BG -re elvitted a kocsidat nem hallgattál rám
ortodox vakarás helyett azt választottad, akkor legalább ebben hallgass rám ! TSI be is ilyet nyomok nemsoká 2-3000 múlva az 1,5 hónap..
csakazért SEM likvi mollyt ! eddig is azvót benne ez után is eredeti castrol lesz benne.
Ilyen nagy áruház szerintem sem veszi kéz alól számla nélkül ők hosszabb távra gondolkoznak vala mint helyi hülye autószerelő! -
Rick4
félisten
válasz
focvis #78805 üzenetére
Asszem írtam már erről, de ezzel együtt kissé aktuális, megvettem ezt az Alhambrát, kb 2000km múlva olajat cseréltettem, körbenéztem, mert eddig benzinesekkel jártam, amik nem különösebben érzékenyek az olajra. Megtaláltam ezt: [link], beleöntöttük, 1800km múlva már megvolt a dohogás, amit a vezértengely elkopása okoz. Elég furcsa volt ennyi idő alatt, de nem volt új a motor. Utánanéztem, ezt az olajat a német ebayen, német amazonon, a német anyacég weboldalán sehol sem lehet megtalálni, amire létezhet bármiféle magyarázat, csak az nem, hogy a németeknek ez túl olcsó, vagy túl jó olaj.... A minősítések között ott van a VW 505.01/505.00/502.00, a dobozon is ott van. Érdekesség, hogy egyedül ennek az olajnak nincs fent a magyar oldalon a biztonságtechnikai adatlapja, holott enélkül forgalomba se kerülhet. Pont 20 napja írtam a cégnek a sztoriról, meg hogy belenéznék a biztonságtechnikai adatlapba, küldjék már el. Ma megint megírtam nekik, ugyanis hallgatnak azóta is.
Ehhez képest megérkezett az új vezértengely- hidrotőke- csavarszett, még kérdés, hogy milyen olajat érdemes beletenni, aki 1.9 PD TDI-t használ, segíthetne annyival, hogy milyen olajjal, mennyi ideje / km óta közlekedik hiba nélkül.
-
Z0mbi
senior tag
válasz
focvis #78795 üzenetére
az Edge dobozan hologrammos matricanak kell lennie, a piros kupakon a castrol felirat legyen oldalrol a receken is sertetlen. ha ez a ketto stimmel akkor valszeg nem az volt.
ha viszont egy 4l es venusz napraforgo olajos kannaba kaptad akkor van ra eselyviccet felreteve nekem azt mondtak ez a ketto az amit nem nagyon tudnak hamisitani. Vagyis amit meg csinalnak az a: osszegyujtik az ures dobozt, ujratoltik es kupakozzak. Akkor lesz hologram viszont kupakon nem lesz castrol felirat. (nem vagyok benne biztos hogy UVs festekkel van e de eleg fura szinben pompazik az a felirat)
Új hozzászólás Aktív témák
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen routert?
- BestBuy topik
- DUNE médialejátszók topicja
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen autót vegyek?
- Need for Speed: Rivals
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3019, 100% Akkumulátor
- DELL Precision 5560 i7-11850H 16GB 512GB T1200 FHD+ 1 év garancia
- Gombászkönyvek egyben
- Xiaomi Redmi Note 14 5G 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest