- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Google Pixel topik
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
Új hozzászólás Aktív témák
-
Multibit
nagyúr
válasz
eladohardver #265 üzenetére
Swapoff parancs?
-
Multibit
nagyúr
válasz
Véreshurka #258 üzenetére
-
Multibit
nagyúr
válasz
Véreshurka #256 üzenetére
CLI-ben a swapinfo parancsot is használhatod.
szerk:
Mondjuk az is érdekes, hogy aswapinfo
parancsra meg nem hoz semmi érdemi info-t...
Akkor neked nincs swapfs létrehozva.
Nálam ez az outputja: -
Multibit
nagyúr
válasz
Véreshurka #243 üzenetére
- IPS mód nem működik PPPoE-vel
- IPS mód csak fizikai network adapterrel működik, virtuálissal nem -
Multibit
nagyúr
válasz
CanibelZ #219 üzenetére
nem viszi ki a Gbit-et, csak 7-800-at
Micsoda gond...
Nekem is 500 Gbps netem van, tehát nem tudom, hogy a jelenlegi routerem (J4105 alapú SBC + OPNsense) "ki viszi"-e a gigabitet, de igazából nem is érdekel. Akkor sem fog érdekelni, ha ideér a Digi az FTTH-val és itt is 1 Gbps lesz a névleges letöltési sebesség.
Persze más a helyzet akkor, ha az erős vas valós igény/probléma kielégítésére kell. Ilyen kérdés lehet pl. az elérhető VPN sebesség. Nálam a fent említett router OpenVPN-nel (AES-256-CBC, SHA512) 110 Mbps tud lefele irányban, 130-at felfele, belakott tűzfallal, sok aliassz. Nos, ha valakinek ennél több kell, az szerezzen be erősebb vasat a Celeronos gépeknél! Ekkor bizony jól jön az általad linkelt Qotom (pl. egy Q375G4). -
Multibit
nagyúr
válasz
Véreshurka #214 üzenetére
Plusz egy szavazat a Qotom-nak.
Arra kell figyelni ezeknél a mini PC-knél, hogy olyan típust válasszunk, aminek a CPU-ja AES-NI támogatással bír! Van ugyanis a választékukban nem egy olyan, aminél ez nincs meg. -
Multibit
nagyúr
válasz
CanibelZ #212 üzenetére
Gondolom a router gépnek nem kell túl combosnak lennie
Ez az igényeidtől függ. Ha nagy lesz a terhelése, akkor bizony érdemes lehet akár x86 alapú routert építeni/konfigolni. Mindenféle jóval "teleszórt" tűzfal, erőforrás igényes alkalmazások (pl. intrusion detection/prevention, VPN szerver, stb) igénylik az izmos vasat. -
Multibit
nagyúr
válasz
Multibit #154 üzenetére
Korrigálom a saját hülyeségemet. User error volt részemről. A lenyíló lista az EAP szekcióban nem a használható hitelesítési módokat mutatja, hanem a kiválasztható alapértelmezetteket.
Működik OPNsense alatt is az EAP-TLS a FreeRADIUS plugin-ben. Már rendeztem a tanúsítványokat és a beállításokat Droid, Alma és Windows klienseken. Almán egy kicsit macerás volt, de semmi gond. Érdekesség: Huawei Androidban van egy "Azonosító" mező a wifi beállításoknál, amibe EAP-TLS esetén bármit írhatok, de üresen nem maradhat
Most a linuxos laposommal küldök. Hiába no, nem vagyok linux guru. De ezt is megoldom majd.
-
Multibit
nagyúr
válasz
Véreshurka #167 üzenetére
Köszönöm!
Akkor tovább kell nyomoznom. Nálam hasonló beállítások vannak. -
Multibit
nagyúr
Itt mindenkinél rendben van a router rendszeridő? Milyen együttállása kell a csillagoknak ahhoz, hogy ez korrekt legyen? Az időzóna és a time szerverek be vannak állítva nálam, de január 20-at mutat a dashboard
Befolyásolja ezt az alaplap rendszerideje?
-
Multibit
nagyúr
Szomorúan látom, hogy az OPNsense-ben használatos FreeRADIUS-ból kihagyta a fejlesztő az EAP-TLS hitelesítési módot! Sajnos más RADIUS plugin nincs jelenleg az OPNsens-hez
-
Multibit
nagyúr
Az IPS módnál ez áll:
"Enable protection mode (block traffic).
Before enabling, please disable all hardware offloading first in advanced network."Nálam le van tiltva az összes offloading (alapértelmezetten le volt tiltva). Mikor bekapcsoltam az ID-t (IPS móddal együtt), akkor jött a sok log bejegyzés. Miután leállítottam és újra indítottam, már nem jönnek az üzenetek. Annyi "csak" a változás, hogy a memória használat 800-900 MB helyett 2 GB
Azaz, ha működik az ID, több mint kétszer akkora a RAM használat a normál módhoz képest. Nem gond, ezért van a memória.
-
Multibit
nagyúr
válasz
Cirbolya_sen #114 üzenetére
Köszi! Valahogy sikerült felrakni az OPNsense-t (többszöri próbálkozás után). Már beállítottam az alap dolgokat rajta (szintén Digi PPPoE, csak nálam 500 Mbps).
Amivel jelenleg "játszom", az az Intrusion Detection. Érdekes... a log ilyennel van tele: "suricata: [100320] <Error> -- [ERRCODE: SC_ERR_NETMAP_READ(264)] - Error reading data from iface 'pppoe0': (55u) No buffer space available" -
Multibit
nagyúr
Megjött minden fődarab a vashoz (Odroid-H2), összeraktam, működik rendesen (Windowszal teszteltem
).
Próbáltam az OPNsense telepítést, de az installer bejelentkezés után mindig elszállt valahol a telepítés. Teljesen véletlenszerű, hogy hol. Volt, hogy már a billentyűzet kiválasztást sem tudtam elvégezni, volt, hogy az UEFI/GPT kiválasztás után, volt, hogy ez még ment, de miután elindult a bitkolbász, 10-20%-nál lépett ki a telepítőből segmentation error vagy bus error üzenettel. BIOS-ban UEFI van beállítva, a háttértár egy 250 GB-os Samsung 960 EVO NVMe SSD. Ezt a fájlt írtam ki USB-re: OPNsense-19.7-OpenSSL-vga-amd64.img.bz2. Tud valaki segíteni ezzel kapcsolatban?
Próbaként telepítettem a pfSense-t, az hiba nélkül felment.
Amúgy azt olvastam egy 2017-es cikkben, hogy a BSD alapú router szoftverek csak 1 maggal NAT-olnak. Ajánlják az IPFire-t, de az meg nem bootol UEFI-velAzért jó lenne kihasználni a J4105 Celeroncs összes magját!
-
Multibit
nagyúr
válasz
Véreshurka #107 üzenetére
Köszönöm! Mivel - elvileg - ugyanaz a motor, remélem OPNsense esetén is ez a helyzet.
-
Multibit
nagyúr
Megjött Koreából a vas, valószínűleg OPNsense kerül majd rá (ha meglesz az SSD is).
Addig is egy kérdés: a tűzfal alapértelmezetten megengedő, vagy tiltó?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Opel topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Filmvilág
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- Milyen videókártyát?
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- EAFC 25
- További aktív témák...
- Új MSI KATANA 17 Gamer Tervező Laptop 17,3" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- Apple Iphone 13 128gb csillagfény színű OLCSÓN . Csere/beszámítás
- OnePlus Pad 2 + OnePlus Pad 2 billentyűzet + Extrák
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +RTX 4060/5060/4070/5070 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- HP EliteBook 855 G8, 15,6" FHD, Ryzen5 PRO 5650U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Dell Precision Workstation 5560, 5550, 7510 i7, 6-11. gen. Nvidia 4k Touch, gar
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070 12GB BE QUIET! Pure Base 500DX 650W
- HP Probook 650 G4 15,6 i5-8350u 8. gen. GYÁRI MAGYAR VILÁGÍTÓ BILL!!!
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest