Hirdetés
- iPhone topik
- Netfone
- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
- VoLTE/VoWiFi
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- MWC 2026: Bajnoki címre pályázik a Xiaomi Watch 5
- Fotók, videók mobillal
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
Új hozzászólás Aktív témák
-
ƬΛЯΛ
senior tag
Üdvözlök mindenkit!
Keresgéltem a fórumon, de élő, vagy konkrétan ezzel foglalkozó topicot nem találtam, így úgy döntöttem nyitok neki egyet, hiszen valószínű elég sokan használjuk otthoni/vállalati környezetben. A topic célja az, hogy a pfSense-t használó kezdő/haladó/profi userek megoszthassák tapasztalataikat a többiekkel, esetleg segítséget kérjenek/nyújtsanak. Remélhetőleg családias, baráti hangulatot sikerül kialakítani, ami mindenki számára kellemes időtöltést eredményez a topicban.
Egy pár szó annak, aki nem feltétlen tudja mi az a pfSense:
A pfSense egy FreeBSD alapú standalone operációs rendszer, ami arra hivatott, hogy minden funkciót megadjon egy számítógépnek, amivel routerré válhat. Sokaknak a költségkímélés a cél, hiszen akár egy régebbi 775-ös géppel is létre lehet hozni egy gigabites routert és ezzel együtt egy komplett hálózatot, de vannak akiknek a sokszínűség és a funkciók hada a kecsegtető.Nálam először egy Fujitsu Esprimo brand gépen futott, Intel E8400 processzorral és 4x1GB DDR2 rammal. Ez egy 4 portos PCIe x8-as gigabites Intel kártyával volt megtámogatva. Mondanom sem kell, kinyílt előttem a világ vele. Mostanra már ESXi virtuális környezetből fut és továbbra is elégedett felhasználóként állok mögé.
A legfontosabbat elfelejtettem, ez az egész teljesen INGYENES, a telepítőt innen tudjátok beszerezni:
https://www.pfsense.org/download/A későbbiekben tervezek komplett leírásokat készíteni, mit hogy kell, azok számára, akik esetleg nincsenek kibékülve az angol nyelvvel, így nincs segítségükre a Netgate fórum.
Igyekszem majd a legjobb tudásom szerint segíteni mindenkinek, aki kérdéssel fordul a topichoz, továbbá remélem sokan összegyűlünk, és tényleg közösséget építhetünk.
Köszönöm előre is az aktivitást, érezzétek jól magatokat!

Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Apple MacBook Pro 13" M2 (2022) 8GB / 256GB asztroszürke
- Nvidia Quadro és AMD FirePro kártyák - számla, 6 hó gar.
- AKCIÓ! LENOVO ThinkPad P15 Gen2 munkaállomás - i7 11800H 32GB DDR4 1TB SSD RTX A2000 4GB W
- NVME, M2 NGFF, 2,5" SATA SSD-k vegyes OEM márkák és prémium típusok, sok újszerű. 256GB-1TB
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest