Hirdetés
- Hammer Watch 2 - na szia, engem kövessél ezennel, bitte!
- IFA 2025: Meglepetések helyett Galaxy S25 FE
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Android szakmai topik
- One mobilszolgáltatások
- Egy friss tanulmány szerint az AI-ban utazó cégek 95%-a csak elégeti a pénzét
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- Google Pixel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
ƬΛЯΛ
senior tag
Üdvözlök mindenkit!
Keresgéltem a fórumon, de élő, vagy konkrétan ezzel foglalkozó topicot nem találtam, így úgy döntöttem nyitok neki egyet, hiszen valószínű elég sokan használjuk otthoni/vállalati környezetben. A topic célja az, hogy a pfSense-t használó kezdő/haladó/profi userek megoszthassák tapasztalataikat a többiekkel, esetleg segítséget kérjenek/nyújtsanak. Remélhetőleg családias, baráti hangulatot sikerül kialakítani, ami mindenki számára kellemes időtöltést eredményez a topicban.
Egy pár szó annak, aki nem feltétlen tudja mi az a pfSense:
A pfSense egy FreeBSD alapú standalone operációs rendszer, ami arra hivatott, hogy minden funkciót megadjon egy számítógépnek, amivel routerré válhat. Sokaknak a költségkímélés a cél, hiszen akár egy régebbi 775-ös géppel is létre lehet hozni egy gigabites routert és ezzel együtt egy komplett hálózatot, de vannak akiknek a sokszínűség és a funkciók hada a kecsegtető.Nálam először egy Fujitsu Esprimo brand gépen futott, Intel E8400 processzorral és 4x1GB DDR2 rammal. Ez egy 4 portos PCIe x8-as gigabites Intel kártyával volt megtámogatva. Mondanom sem kell, kinyílt előttem a világ vele. Mostanra már ESXi virtuális környezetből fut és továbbra is elégedett felhasználóként állok mögé.
A legfontosabbat elfelejtettem, ez az egész teljesen INGYENES, a telepítőt innen tudjátok beszerezni:
https://www.pfsense.org/download/A későbbiekben tervezek komplett leírásokat készíteni, mit hogy kell, azok számára, akik esetleg nincsenek kibékülve az angol nyelvvel, így nincs segítségükre a Netgate fórum.
Igyekszem majd a legjobb tudásom szerint segíteni mindenkinek, aki kérdéssel fordul a topichoz, továbbá remélem sokan összegyűlünk, és tényleg közösséget építhetünk.
Köszönöm előre is az aktivitást, érezzétek jól magatokat!
Új hozzászólás Aktív témák
- Hammer Watch 2 - na szia, engem kövessél ezennel, bitte!
- Milyen autót vegyek?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- BestBuy topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- SSD kibeszélő
- Gaming notebook topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- iKing.Hu - Apple iPhone 16 Pro Natural Titanium Titán stílus, Pro teljesítmény - 2028. 07. 19
- Csere-Beszámítás! Macbook Air 13 2020! I3 / 8GB / 256 SSD. Akksi- 124 Ciklus
- iKing.Hu - HONOR 400 Lite 5G Velvet Grey Vékony, könnyű, AI-kameragomb 8/256 GB- 2027. 07. 01
- Samsung Galaxy S25 Ultra Titanium Jetblack Titán dizájn, 200 MP Pro kamera, Galaxy AI 2028. 02.
- Samsung Galaxy Z Fold 6 Silver Shadow Hajlítható csúcstechnológia, AI extrákkal 2028. 01.24 Gari
- Lenovo X13 Yoga 2in1 Thinkpad WUXGA Touch i5-1145G7 vPro 16GB 256GB 4G LTE GPS Win11 Pro Garancia
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- Gombászkönyvek egyben
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2045, 95% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest