- iPhone topik
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- 10-es szám és ismeretlen telefon a Google előzetesén
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Nem nyílnak a Foldok?
- Samsung SmartTag2 teszt
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- One mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
sonar
addikt
kontakt hiba alatt szerintem arra gondolt,hogy a pendrive csatijánál lehet gond.
Nem tudni, hogy mennyire intenziven használtad, de elő szokott fordulni, hogy elengedi a forrasztás.
Műszer hiányában úgy tudod kirpóbálni, hogy finoman megfeszegeted az érintkezőket, ha ad valami életjelet akkor csak kell keresni vkit aki tud forrasztani. -
sonar
addikt
válasz
#92700160 #2449 üzenetére
iceboot - pbr és mbr-t nézd át
win8-nál valszeg gpt-s lett a pendrive vagy vmi partició került rá amivel nem tud a win beépitett formázója mit kezdeni.
Szóval nézd meg az alábbiakat:
Physical Disk -> Process PBR -> Current Type: ?
Physical Disk -> Process MBR -> Current Type:?
Physical Disk -> Parts management -
sonar
addikt
válasz
Firstline14 #2447 üzenetére
Hmm akkor H2wtest-tel ellenőrizd le a kártyát, lehet, hogy fake és ezért szivatod magadat.
-
sonar
addikt
válasz
Firstline14 #2445 üzenetére
-
sonar
addikt
válasz
Puszunty #2442 üzenetére
Google-ben ezt találtam:
This is just a guess... as the driver only shows sda, I suspect it could be unpartitioned storage. This is where the whole device (/dev/sda) is used instead of a partition (/dev/sda1). This is sometimes known a "floppy" mode, as floppy disks didn't have partitions.
Nos ha valóban igy van akkor ha a BOOTIce nem tudja megoldani akkor a 'linux-os' Gparteddel tennék egy próbát -
sonar
addikt
Értem, csak mondtam, hogy nálam akkor volt hasonló jelenség mikor az első szabad hely-re volt a hálózati meghajtó és a gyagya win oda akarta felpattintani a pen-t
más: esetleg bootice-szal megnézhetnéd azt a két pendrive-ot hátha van vmi különbség
pbr és mbr részeket hasonlítsd össze.
Ha nincs különbség akkor Windows nyűg -
sonar
addikt
válasz
dethroner #2404 üzenetére
Vmi user error lesz. (CSM mode?, boot seq? minden ok)
Ha jól tudom a legutolsó ubuntu live-ba is benne van esetleg próbáld meg azzal.Azt az N betüs témát nem értem.
Hát vagy felfogadsz egy profit vagy próbálkozol.
Ha próbálkozol akkor előtte próbáld meg leimagelni az usb-t (már ha engedi vmi. pl.: linux dd, vagy win alatt talán a win32 disk imager, talán még a bootice is tud ilyent. bár nem használok nagyon wint)
aztán tolsz rá egy quick formatot - az csak a particiós táblát érinti a fileokat nem. Utána meg a Recuva-val próbálkozz -
sonar
addikt
válasz
Cseri0058 #2395 üzenetére
Sok alternativ program létezik csak én is ragaszkodok a régi jól bevállt dolgokhoz
Akkor jó volt a sejtés, hogy a win installer v vmi más belepiszkált a particiókba.#2396 - akkor vmi keksz van. Ha intenziven volt használva esetleg a forrasztást átnézném. Ha nem akkor sajna van egy usb-nek kinéző kulcstartód.
-
sonar
addikt
válasz
dethroner #2392 üzenetére
Egy partició kezelő program.
A működése szerintem nem bonyolult. De a YT telis tele van mindenféle tutoriallal: [link]
Innen tudod letölteni: gparted.org#2388 Elő fordulhat, de akkor valami nem faja. Pendrive jó? Illetve biztos, hogy jól csináltad meg?
#2389 Hmm akkor csak tippem van. Hogy a win telepitő vhogy particionált is.
Neked is javasolnám, hogy gparteddel, töröld az usb mbr-jét, majd úgy hozz létre egy új particiót az egész usb-re. De ez csak tipp. -
sonar
addikt
válasz
thefreeman #2374 üzenetére
Ezt sasold meg: #409
kereső: Maxell
-
sonar
addikt
válasz
Impair1980 #2329 üzenetére
Érdekes. Nagyon nincs ötletem, hogy mi lehet a gond.
Talán érdemes lenne egy crc-t v md5-ös ellenőrzést csinálni a file-ra. -
sonar
addikt
válasz
Impair1980 #2327 üzenetére
Nem lehet, hogy a formátumot nem támogatja a TV?
Más filmet lejátszik a TV? -
sonar
addikt
Mindkettőnek megvan a maga előnye és hátránya.
NTFS-en lesz gyors még ha a benchmarkok mást is mutatnak.Érdemes ebbe beleolvasni
[link]#2323 - Kolosszus01
Te is olvasd el. Esetleg még a virus kergető túl aktiv. Vagy vmi driver gebasz.
Javaslom egy live linux-szal is próbáld ki, vagy egy másik gépen. -
sonar
addikt
válasz
Kolosszus01 #2317 üzenetére
Mire van formázva az usb?
Próbáltad újra leformázni? Esetleg checkdisk?Ha esetleg komolyabb gond lenne érdemes lenne a Check flash vagy a H2testw-vel letesztelni, hogy a flash nem-e sérült.
-
sonar
addikt
Nos sok múlik azon, hogy mire van formázva.
Javaslom, hogy használj NTFS-t vagy exFAT-ot. -
sonar
addikt
válasz
zovifapp111 #2304 üzenetére
Az is kérdés, hogy a YT-ra milyen minőségben történt a feltöltés.
Ez egyébként az az eset amire nem fog neked senki normális választ adni mert sok tényezős a dolog.
Próbáld meg más forrásból beszerezni a kérdéses számokat -
sonar
addikt
válasz
zovifapp111 #2301 üzenetére
Hát ha kevés bitrátásat felkonvertálsz az attól még ugyanolyan bénán fog szólni.
#2302 gparted, sd formatter, vagy a windows ban a disk managementben is meg tudod nézni, hogy hogyan is vannak a particiók a pendrive-odon
-
sonar
addikt
válasz
zovifapp111 #2297 üzenetére
Talán az mp3 bitrátája más?
-
sonar
addikt
válasz
Millerchris #2291 üzenetére
Sz#r a géped, már ha számitógépről van szó és nem kapáló gépről
Próbáld kikapcsolni és bekapcsolni?sorry, de ennyi infó alapján, képtelenség érdemi segítséget adni...
-
sonar
addikt
válasz
Tuning2107 #2281 üzenetére
Azért sokat nem vacakoltál...
H2testw-t mindenképpen javaslom, hogy futtasd le az megmondja, hogy hibás-e a pendrive vagy csak a filerendszered omlott össze (esetleg virus fertőzés áldozata lettél) -
sonar
addikt
válasz
Tuning2107 #2279 üzenetére
Mentsél le mindent amit tudsz majd H2testw-vel ellenőrizd le.
Illetve checkdisk, ha windows user vagy. -
sonar
addikt
-
sonar
addikt
válasz
cintula187 #2261 üzenetére
Vírus?
Próbáld ki live OS alatt, hogy ott mit mutat. -
sonar
addikt
válasz
basaharc502 #1692 üzenetére
Nem lesz semmi baja. 260 fokig bírnia kell mindent.
Csak a készülékházat kell lebontani róla, nehogy ráolvadjon -
sonar
addikt
válasz
basaharc502 #1690 üzenetére
Én arra tippelnék, hogy a forrasztás elpattant valahol.
Szét kellene szedni és átforrasztani vagy a sütős módszert kipróbálni (leszedni a műanyag házat, előmelegített sütőbe 200 fok-ra berakni 10 percre - csak saját felelőségre) -
sonar
addikt
válasz
csoszogi #1688 üzenetére
A kinai hamisítás már olyan mértéket ölt, hogy pfff...
Meg nem mindig a pendrive a hibás. Főleg az USB 3 megjelenésével szaporodtak meg ezek a furcsaságok.
Havernál egy f0s driver miatt egyszerre csak 1 port ment... számtalan ilyen megmagyarázhatatlan esemény van. Másiknál ha nem választottad le a pendrive-ot akkor 10-ből 1x-er lecsóba ment a pendrive.
Tömeg gyártás és a sok visszafele kompatibilitás átka. -
sonar
addikt
válasz
david200000 #1683 üzenetére
Azért ez nem egészen így működik. Fölöslegesen nem kell feszültséget kelteni.
tlac
Még azt tudom javasolni, hogy csinálj egy nagy file-t másold fel és vissza majd CRC (v MD5) ellenőrzés.
Ha akkor is ok akkor nagy talány de a pendrive-ot én is jónak minősiteném -
sonar
addikt
Például a check flash progival le tudod ellenőrizni
-
sonar
addikt
válasz
vitezfeher #1666 üzenetére
Ajánlom figyelmedbe a Fake pendriveokra vonatkozó blog bejegyzésemet.
-
sonar
addikt
válasz
bandee0817 #1617 üzenetére
-
sonar
addikt
válasz
bandee0817 #1604 üzenetére
nézd meg linux alatt
parancssorba lsusb, dmesg abból kapsz infókat az usb eszközről. Amikkel el lehet talán indulni.
Illetve ha mass storage akkor grafikusan disk utility is képes infót adni. -
sonar
addikt
válasz
The Exiled #1594 üzenetére
recuva segithet a file-ok visszaállitásában
-
sonar
addikt
-
-
sonar
addikt
válasz
Energie X #1533 üzenetére
Próbáld meg linux alatt megformázni. Az kicsit másképp értelmezi a filerendszer jogosultságokat.
Letöltesz egy ubuntu-t kiirod lemezre és arról bootolsz (live módban) majd a Disk Utility-t megkeresed. Ott kiválasztod a pendriveodat. Majd ha csatlakoztatva van a filerendszer akkor leválasztod (unmount) és utána formázás.
Elvileg mennie kell. -
sonar
addikt
válasz
smallmer #1517 üzenetére
gondolom nem parancssorban nézted.
bedugás előtt és után is ird be a terminal-ba és hasonlitsd össze a kimeneteket. Ha nincs változás akkor semmi remény.
lsusbVagy, bedugás után nézd meg a kernel log-ot, hogy volt e valami usb-re utaló bejegyzés
dmesg | tail -f
esetleg:
dmesg | grep -i usbha látsz valamit akkor van még esély talán.
-
sonar
addikt
FAT32 is licenszes
nézz csak nyugodtan utána.
Egy emlékzetes eset: TomTom vs MS -
sonar
addikt
válasz
david200000 #1440 üzenetére
Birom az ilyen maradiakat... Kb ahhoz tudnám hasonlitani mikor már két éve mindenki XP-t használt, de még akkor is voltak olyanok akik szentül hittek abban, hogy a Win98 örök.
NTFS vagy exFAT, de ez a beteges ragaszkodás a FAT32 höz...
Mindegyiknek van előnye hátránya. Az élettartamról meg annyit, hogy nem egy pendriveom van ami 3 éve ntfs van és még megy. -
sonar
addikt
válasz
david200000 #1438 üzenetére
Tudnád definiálni a hamart?
De cserébe NTFS-en sokkal gyorsabb lesz -
sonar
addikt
válasz
Bandesz87 #1404 üzenetére
Nem akarlak elkeseríteni de az az 5MB/sec is nagyon halovány...
A probléma forrása számtalan dolog lehet. Lehet hw-es (a géped usb portja gyenge vagy a pen-ed) esetleg sw-es. mondjuk a viruskergető ezerrel monitorozza a fájl másolást... vagy vmi driver kehe
Én egyébként az NTFS (4096 sector méretet) filerendszert ajánlom vagy exFAT-otPróba képpen bootolj egy live linuxról és nézd meg úgy
#1405 - saját véleményem az, hogy ha az ember nem olyan sokat torrentezik (pl én csak 1-2 sorozatot töltök le össz vissz) nekem jó lenne. Mert nem számít a teljesítmény és bőven megfelel.
Szerintem ha heti 1-2Giga körül töltesz le akkor ok lehet a dolog. Az ilyen kártyákra általában van gari, tehát én nem paráznék. Cserébe kisebb energiafogyasztás + csendesebb lesz minden.
Mondjuk arra figyelj, hogy akkor törölj róla mikor már majdnem tele van a kártya így kb egyenletesen fog elhasználódni minden egyes cella -
sonar
addikt
válasz
PumpkinSeed #1352 üzenetére
Formázd FAT32-re. Azt minden létező OS kezel
-
sonar
addikt
válasz
Krystal_s #1313 üzenetére
Milyen filerendszerrel próbáltad? Talán érdemes lenne leformázni exFAT-ra, NTFS-re és úgy megismételni a teszteket.
#1312sanyek2
ááhh volt ilyen kialakítású stickem nekem is, de viszonylag hamar megdöglött.
Az volt a baj, hogy nincs nagyon mechanikai tartása ennek a konstrukciónak.
Ha nem látja semmi akkor szét kell szedni esetleg átépíteni egy másik pendrive-ba
ha elküldöd nekem teszek egy próbát vele -
sonar
addikt
Ez az NTFS dolog kicsit túl van misztifikálva.
3 éve minden pendrive-om NTFS-es, egy sem döglött meg. Napi szinten használom őket.
És ha számít a sebesség akkor igen is NTFS. Lehet, hogy a naplózás miatt többet ír rá, de legalább nagyobb biztonságban vannak az adatok.
Saját tapasztalat az, hogy FAT32-vel ezerszer több problémám volt...Egyébként az MS exFAT-ot javasol: [link]
In conclusion, FAT32 is a simple system. The simplicity of FAT32 causes it to lose efficiency at large sizes but allows it to run with less resources. The complexity of NTFS increases features but requires more memory and processing power. exFAT is an improved and more complex system than FAT but is designed for flash drives only.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lexar NM790 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7400-6500 MBs - Eladó!
- Kingston NV1 500GB M.2 2280 NVMe SSD
- WD Black SN850X 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7300-6600 MBs - Eladó!
- Toshiba 3TB HDD Sata3 DT01ACA300 / Beszámítás OK!
- Toshiba Enterprise Capacity MG09 18TB - 512MB, 7200rpm, SATA3 - 100/100 -as - Eladó!
- Ritkaság! Csere-Beszámítás! Intel I9 13900KS Processzor!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Olcsó Laptop! Új akkumulátor! Dell Latitude E6540 : I7 4600M / AMD HD8790M / 8GB DDR3 / 128GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest