- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- Nem minden Nothing Phone (3) születik egyenlőnek
- One mobilszolgáltatások
- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- iPhone topik
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Milyen okostelefont vegyek?
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- A Nothing Headphone (1) is a dizájnról szól
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- hcl: MS Office365 Linuxon
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- droidic: YouTube videók és playlistek letöltése GUI-alkalmazással
Új hozzászólás Aktív témák
-
Goose-T
veterán
Szerveralaplapon integrált IDE vezérlő?
Képzeld, egy multinacionális gyártó cég IT csoportjában dolgoztam másfél évig (hál' istennek már jobb helyen vagyok), megfordult a kezem között pár szerver/munkaállomás-alaplap (habár nem hardverekkel foglalkoztam), de mindegyiken integrált SCSI vezérlő volt. Te IDE-vezérlőt emlegettél, azt hittem, egy mezei alaplapod van. Az IRQ-kiosztást attól függetlenül megvizsgálhatod, mint már említettem az előző hozzászólásomban is.
-
Tele von Zsinór
őstag
msinfo32-ben nézted már az ütközést?
-
-
Goose-T
veterán
Érdekes, eddig akárhány BIOS-t láttam, mindegyikben ki lehetett kapcsolni a PCI IDE bus mastering-et, általában az Integrated peripherals menüpont alatt. Pont a te alaplapod nem tudja? Kénytelen leszel másikat venni. Esetleg megpróbáltad a BIOS-ban kézzel kiosztani az IRQ-kat?
[Szerkesztve] -
Igen, normális a sebesség. De míg mondjuk szövegszerkesztés közben egy 0,1 másodperces vinyó burst-öt nem veszel észre, videopumpálás közben igencsak láthatók a meg-megakadások. Igazából az IDE-vezérlõn kellene letiltani a burst-ös, bus masteres PCI használatot, de ilyen anti-tuning lehetõség fel sem merül a gyártókban.
Amúgy hardveres PCI busz-figyelõ eszközbõl már találtam ilyet, csekély 12000 dollár. -
-
Be van.
Amúgy nem az adatmennyiséggel van a baj, hanem a szinkronizálással - a vinyó (?) a mozi frame-eihez képest túl hosszú burst-ökre fogja le a buszt. Úgy számolom, hogy ha a videokártyára mindig teljes képeket kell átnyomni, az is max. 18 MB/sec, a vinyóról a mozi meg ugyebár még jó minõség mellett sem jön 1 MB/sec-nél többel. Ez összesen elég messze van a PCI busz 133 MB/sec-es korlátjától. -
Flashy
veterán
kétlem hogy van ilyen, a PCI busz jóval alacsonyabb szintű annál hogy így lehessen monitorozni.
winchesteren dma be van kapcsolva? -
-
Tud valaki olyan programról, ami a PCI busz forgalmát figyeli vagy diagnosztizálja? A jelek szerint néha összeakad két eszköz, ezt szeretném megfogni. Amikor minden normálisan megy, a CPU rendesen tud beszélni az egyik PCI eszközzel. De néha az átvitel meg-megakad.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- BMW topik
- Építő/felújító topik
- Nem minden Nothing Phone (3) születik egyenlőnek
- Milyen légkondit a lakásba?
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Autós topik
- Goddess of Victory: Nikke
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kerékpársportok
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
- Új! Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 HDMI-vel. Saját töltő nélkül 2 monitorral (120Hz)
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- Eladó ÚJ, BONTATLAN Samsung Galaxy A05s 4/64GB ezüst / 12 hónap jótállással!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest