Aktív témák
-
HSNet
aktív tag
Te nem értettél meg minket, a 64bit-es PCI-t mindenki PCI-X-nek hívja (nem csak az Adaptec). Az, hogy 3.3V-os jelenleg nem számít. A PCI 2.3 sima mezei 32bit-es busz, ami mindent tud amit a PCI 2.2, de nem tud 5V-ot adni, hanem csak 3.3V-ot. Úgyhogy ha a PCI-X-be rakod, akkor a kártya tényleg nem lesz gyorsabb, mindössze annyit érsz el vele, hogy ki tudod használni a sávszélességét ténylegesen.
[MOD]
Közben megnéztem a linket amit adtál, mert gyanúsan olcsónak tünt a kártya. Nos ez egy Zero Level Raid kártya, ami annyit jelent, hogy ő nem tud önállóan működni. Az egyetlen felhasználása az, hogy ha olyan alaplapod van, amin van integrálva Adaptec féle Ultra320-as SCSI controller, és támogatja a BIOS-a a külső Zero Level kártyát, akkor ezt a kártyát a gépbe betéve, az alaplapi SCSI controlleredből RAID controlert csinál. Egyébbként meg azt is leírják eléggé világosan, hogy 64bit/66Mhz-es PCI kell neki, ami nem is meglepő (az Ultra 320 már jócskán nagyobb sávszélt igényel, mint amit a 32biz/33Mhz-es PCI ki tud szolgálni, és nem keverni! a PCI 2.3 is 32bit/33Mhz-es).
[Szerkesztve] -
Frost20
csendes tag
Ez még nincs meg...netes kézikönyvet olvastam. De ez nem az enyém lesz, apámnak rakom össze. Bár lehet, hogy ebbe átpakolom a ramot meg a videókártyát és a Chaintechet ő kapja. :DDD De most nem nagyon volt időm gépezni, mert felvételizek két hét múlva.
-
Frost20
csendes tag
Nem értettetek meg :) Az SCSI kártya nem PCI-X-es, hanem PCI 2.3-as csak ezt az Adaptec oldalán úgy írták le, hogy 64bites 3.3 voltos PCI (=PCI 2.3 => gigabyte ga-8knxp ultra 64 kézikönyvében van). Az viszont igaz, hogy belerakhatom a PCI-X-be is, de nem lesz tőle jobb :DDD [L]http://www.adaptec.com/worldwide/product/proddetail.html?sess=no&language=English+US&prodkey=ASR-2010S&cat=%2fTechnology%2fRAID%2fUltra320[/L] Időközben rájöttem 1bként, hogy az alaplap tud RAID 0-t és nekem ennél több nem is kell, tehát nem kell ez a kártya sem (több, mint 50ez Ft)
[Szerkesztve] -
HSNet
aktív tag
Az alaplapon lévő 2.3-as PCI slot 64 bites
Nem haragszol ugye, de nem egészen:)
Na akkor röviden: a PCI-X nem más, mint a kibővített PCI szabvány. Lehetőséget ad arra, hogy akár 64bit/133Mhz-es eszközt is használj benne, viszont kompatibilis visszafelé, tehát akár PCI-os kártyát (32bit/33Mhz) is meg tud hajtani.
A PCI 2.3 ellenben egy olyan PCI port ami tudja kezelni a szabványos PCI kártyákat, aztán csocsesz (ha jól emlékszem a PCI 2.2 és 2.3 szabvány csak abban különbözik, hogy a 2.3 már nem kezeli az 5V-os kártyákat).
Tehát a válasz az eredeti kérdésedre, igen, bele tudod tenni, bármelyik PCI-X bővítőhelyre (és ha jól emlékszem, akkor a kártya is kompatibilis visszafele, tehát a sima PCI 2.3-ban is el fog indulni, csak lassabb lesz). -
Frost20
csendes tag
Köszi a segítséget :P
Rájöttem a megoldásra. Az alaplapon lévő 2.3-as PCI slot 64 bites, de visszafelé kompatibilis 32 bitesre is és a PCI-X-be nem lehet belerakni. -
Frost20
csendes tag
64bit-es Adaptec SCSI RAID kártyát (3.3V-os) szeretnék egy alaplapba venni, de nem tudom, hogy a 64bit-es PCI kártya bemegy-e a PCI-X-be. Az alaplapon csak PCI-X van és 2.3as PCI.... Várom a válaszokat. Előre is köszönöm!
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- DELL, HP gyári töltők, sok db. 7,4x5mm - 4,5x3mm + USB-C/Type-C 65W
- Bomba ár! HP ProBook 430 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" I Cam I W11 I Garancia!
- Újszerű Apple Macbook Air 13 - M2 - 30 Ciklus - 100% Akkumulátor - 8GB/256GB SSD - MAGYAR - Éjfekete
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest