- Magisk
- Mobil flották
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Videón a Z Flip7 méretes külső kijelzője
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
Aktív témák
-
khalox
őstag
A probléma továbbra is fennáll és kezdek kifogyni az ötletekből (már a 1394 meghajtót is frissítettem).
Még kipróbálom a FireNet 3.0 próbaverzióját, hátha azzal... aztán holnap úgyis hétfő - és akkor ott a Cat5 kábel (csak közben 200km-rel odébb teleportáltam magam). De most már **ssza a csőröm, úgyhogy ha törik, ha szakad, megoldom. -
khalox
őstag
[Én is tudom ám használni a keresőt - azt a topicot meg végigolvastam - és azon kívül, hogy egyből belekötöttek szegénybe, hogy minek akarja Firewire-rel összekötni a két gépet blahblah? - (ahogy itt is) - meg a sebességről vitatkoztak, semmi értelmeset nem találtam benne- bocs.]
-
khalox
őstag
Másik furcsaság a Firewire kapcsolatokkal, hogy a tulajdonságoknál a TCP/IP be van pipálva, sőt, ugye IP címet is lehet neki adni - ahogy ajánlottad - ugyanakkor pl. ''javítás''-nál közli, hogy nincs engedélyezve a TCP/IP... (Windows rulez).
Ugyanez a laptop Novell alatt tökéletesen működik, valamint az Internetet is látja lokális hálózaton keresztül . -
khalox
őstag
Köszönöm az infót, et tényleg help. Ezek szerint akkor ez így nem is megy (mármint a ping).
Viszont közben más kínom is van, ami lehet összefügg ezzel a problémával.
A PC-n is meg a laptopon is vannak megosztott mappák, és mindkettő ugyanabban a munkacsoportban. Ha lenne Cat5 kábelem (ami nincs, mert a munkahelyemen hagytam), akkor működik is a megosztás, de ott is fura, hogy a PC látja saját magát a hálózatban, míg a laptop nem látja saját magát a hálózatban (és a PC sem a laptopot), a laptop viszont látja a PC-t. Tehát ott valami nem jó, csak eddig nem zavart, mert fájlátvitelhez elég volt az egyik is... Gondolom minden résztvevőnek látnia kellene a saját megosztott mappáit...
A PC XP Sp2, a laptop XP Sp1. Kikapcsolt tűzfalaknál is ugyanez van, de azoknak amúgy sem kellene belezavarni. -
khalox
őstag
Valaki segítsen, mert idegrohamot kapok...:
Adott egy PC, benne egy 3 portos Firewire kártya, meg két LAN-kártya, amiből az egyik megy ki az internetre, a másik üres.
Adott egy Compaq NX5000, beépített firewire..., wireless, meg LAN, az utóbbi kettő ''üres''.
Kábellel összedug, mindkét gépen közli, hogy 1394 kapcsolat bedugva, csak éppen egyik sem látja a másikat. Szenvedtem a varázslóval, de nem jutottam vele semmire. A notin gyártott egy hídkapcsolatot 1394-re, de nem látom a másik gépet.
Ott meg, ha a varázslóan beállítom, hogy a firewire megy helyi hálóra és a LAN internet-re, akkor közli, hogy nem tudja beállítani...
Aktív témák
Hirdetés
- GL65 9SD 15.6" FHD IPS i7-9750H GTX 1660Ti 16GB 256GB NVMe + 1TB HDD gar
- ZBook Fury 16 G9 16" FHD+ IPS i7-12850HX RTX A2000 32GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- Elite Dragonfly G3 13.5" FHD+ IPS érintő i5-1235U 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- Újszerű 17.3" FHD (1920x1080) IPS 40pin 144Hz matt LED kijelző. AUO B173HAN04.9
- Lenovo kezdő laptop (i3 6th, 500 GB, 4 GB) reklámáron! AkciÓÓ!
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G1 - i5-G4 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- IPhone 15 128GB Zöld ÚJ! 12 Hó Jótállás!
- Egyedi ékszerdobozka
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest