- Azonnali mobilos kérdések órája
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- iPhone topik
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
Aktív témák
-
moko2
tag
én is megprobaltam fire wire kapcsolatot teremteni de nem siker,azt irja ki hogy:a kapcsolat nem jött létre vagy korlátozott.ami még rosszabb hogy crosslink kabellel semjön össze a dolog
mindent megprobaltam desem a netet em tudom megosztani sem a fajlokat. -
khalox
őstag
A probléma továbbra is fennáll és kezdek kifogyni az ötletekből (már a 1394 meghajtót is frissítettem).
Még kipróbálom a FireNet 3.0 próbaverzióját, hátha azzal... aztán holnap úgyis hétfő - és akkor ott a Cat5 kábel (csak közben 200km-rel odébb teleportáltam magam). De most már **ssza a csőröm, úgyhogy ha törik, ha szakad, megoldom. -
khalox
őstag
[Én is tudom ám használni a keresőt - azt a topicot meg végigolvastam - és azon kívül, hogy egyből belekötöttek szegénybe, hogy minek akarja Firewire-rel összekötni a két gépet blahblah? - (ahogy itt is) - meg a sebességről vitatkoztak, semmi értelmeset nem találtam benne- bocs.]
-
AlBundy
aktív tag
-
Vangelis
félisten
Én hónapokig firewire kábelel, portal nyomtam laptop vs asztali között, és nagyon szerették egymást.
Jó kis hálozatot lehet felépíteni belöle, de hídkapcsolatoto nyomd ki nem kell
Csak átfutottam, a topicon... ha már megoldodik akkor ok..sok sikert.
[Szerkesztve] -
neduddki
nagyúr
HI!
Ez elo sozkott ferdulni nalam is bejaratott masolasoknal eyszeruen ujraindit a kep gep, mikro mar a mazzag ossza vandugva es kesz, en fix ipvel 192.168.0.x- vel es 255.255.255.0 nemask,
nalma sp1-sp1, sp1-sp2. sp2-sp2 allt is muxik, de a mazzagbedugasso ujrainditas szokata hejer ehozni ha szorkaozil
udv
neduddki -
faster
nagyúr
Ahogy olvasom, jó páran belefutottak ebbe a prolémába, és nem igazán jutottak megoldásra:
Bővebben: link
Esteleg ez valami támpontot adhat a további kereséshez:
I have the exact same problem. It started a couple of days ago when I
downloaded a new servicepack two xp prof.. Untill than my firewire connection
between two pc's worked perfect. Does anyone have a solution ?
Bővebben: link
[Szerkesztve] -
khalox
őstag
Másik furcsaság a Firewire kapcsolatokkal, hogy a tulajdonságoknál a TCP/IP be van pipálva, sőt, ugye IP címet is lehet neki adni - ahogy ajánlottad - ugyanakkor pl. ''javítás''-nál közli, hogy nincs engedélyezve a TCP/IP... (Windows rulez).
Ugyanez a laptop Novell alatt tökéletesen működik, valamint az Internetet is látja lokális hálózaton keresztül . -
khalox
őstag
Köszönöm az infót, et tényleg help. Ezek szerint akkor ez így nem is megy (mármint a ping).
Viszont közben más kínom is van, ami lehet összefügg ezzel a problémával.
A PC-n is meg a laptopon is vannak megosztott mappák, és mindkettő ugyanabban a munkacsoportban. Ha lenne Cat5 kábelem (ami nincs, mert a munkahelyemen hagytam), akkor működik is a megosztás, de ott is fura, hogy a PC látja saját magát a hálózatban, míg a laptop nem látja saját magát a hálózatban (és a PC sem a laptopot), a laptop viszont látja a PC-t. Tehát ott valami nem jó, csak eddig nem zavart, mert fájlátvitelhez elég volt az egyik is... Gondolom minden résztvevőnek látnia kellene a saját megosztott mappáit...
A PC XP Sp2, a laptop XP Sp1. Kikapcsolt tűzfalaknál is ugyanez van, de azoknak amúgy sem kellene belezavarni. -
WN31RD
addikt
Gyorsan kipróbáltam, hogy beállítok egy fix IP-t a Firewire interface-nek Windows alatt, és én sem tudtam pingelni azt az IP-t, és bár a grafikus felület azt mondta, hogy csatlakoztatva van, a parancssori eszközök (pl. ipconfig) nem tudtak a Firewire interface-ről (nincs kéznél másik gép Firewire csatlakozóval, tehát fizikailag nem volt összedugva semmivel).
Tehát valószínűleg kell ehhez valami trükk, de most nincs időm és energiám ez után nyomozni. -
aXXon
őstag
nem igazan ertem, hogy miert muszaly a firewire kapcsolatot eroltetni a kt pc kozott (azt sem tudom, egyaltalan lehet-e, de biztos lehet). de az nem alternativa, hogy az asztali pc egyik lan csatlakozojaba megy az internet, masik csatijat meg egy crosslink kabellel osszekotod a laptop lancsatlakozojaval, aztan windoz alatt net megosztas varazslo es lass csodat - mukodni fog!!
-
khalox
őstag
Valaki segítsen, mert idegrohamot kapok...:
Adott egy PC, benne egy 3 portos Firewire kártya, meg két LAN-kártya, amiből az egyik megy ki az internetre, a másik üres.
Adott egy Compaq NX5000, beépített firewire..., wireless, meg LAN, az utóbbi kettő ''üres''.
Kábellel összedug, mindkét gépen közli, hogy 1394 kapcsolat bedugva, csak éppen egyik sem látja a másikat. Szenvedtem a varázslóval, de nem jutottam vele semmire. A notin gyártott egy hídkapcsolatot 1394-re, de nem látom a másik gépet.
Ott meg, ha a varázslóan beállítom, hogy a firewire megy helyi hálóra és a LAN internet-re, akkor közli, hogy nem tudja beállítani...
Aktív témák
Hirdetés
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 16/512 Iris Xe FHD Magyar
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD Magyar
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD Magyar
- Asus E510M 128GB SSD, 4GB RAM, 1 Év Garanciával
- EliteBook 640 G11 14" FHD+ IPS Ultra 5 125U 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Thor II 1200W 80+ Platinum tápegység! Olvass!
- Beszámítás! Apple Mac Studio M2 MAX 2023 32GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- 30+ típus!!! Lenovo Thinkpad X1 Carbon, Thinkbook, 2-in-1 Workstation, Yoga, 5-14.gen. Ultra 7!!!
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁLTALÁNOS IGAZGATÓHELYETTES tábla
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest