Keresés

Aktív témák

• szvara

csendes tag

Ha PM kilistázza a partíció tartalmát menteni nem tudja másik meghajtóra? Vagy most butaságot kérdeztem? :U
    Ha nem tudja kimenteni szerezd be a már említett Get Data Back programot.
    Netudom mennyibe kerül, de biztos több mint 50-60 $ ;)

[Szerkesztve]

• szvara

csendes tag

Hello!! Én is jártam már így, csak az lenne a kérdés hogy a partíciók elrendezése kb. így nézett ki PM alatt:

-------------------------------------
    C: 17GB FAT 32(Primary)
    Extended
    D: 10GB FAT32 (Logical)
    E: 10GB FAT32 (Logical)

drive C-ről viszonylag hamar ''leemelődik a felesleges 10 Gb, ezt hamar meg is csinálta a PM ugyanis csak annyit kellett tennie, hogy az adatokat ''defragmentálás-szerűen'' a lemez elejére húzza, aztán átírja a partíciós táblázatban szereplő adatokat (tehát hogy drive C 10 gigával hamarabb ''ér véget'' a lemezen, mindegy most ezt nem akarom leírni)
    A további bonyodalmak abból adódhattak, hogy a művelet megszakadt és a windóz második rebootkor látta, hogy '' szart vág a kerék két nyoba' '' és a maga basic módján állítgatott valamit a partíciós tábla kiosztáson, ami így persze már bábeli zűrzavart kezd eredményezni a user meg néz mint a moziba. Több megoldás is lehetséges a problémára vannak nagyon költséges és kevésbé költséges megoldások. Az adatid fizikailag ott vannak ugyan a winyón, csakhogy ezt megtekinteni nem igazán tudod.
    ha nagyon fontos az adat akkor elviheted valamelyik adatmentéssel/ visszaállítással foglalkozó céghez, akik nagyon drága pízen ugyan, de jó eséllyel visszaállítják (lementik) adataidat. Azt te döntöd el ér e neked annyit a dolog, amennyit ők ezért kérnek (általában tényleg mérgedrága ez az eljárás). A másik út egy kicsit kalandosabb, de lehet hogy így jobban megéri.
    NAGYON FONTOS hogy amíg nem tudsz mit kezdeni a winyóval írási műveletet ne végezz, mert akkor tényleg kevés esélyed lesz visszaszerezni adataidat.
    Létezik egy GetDataBack nevű program, amit hasonló helyzetek megoldására fejlesztenek, én ugyan még nem használtam, de ismerőseimnél már működött a dolog. A lényege az hogy ugyanilye ''Unallocated '' helyekről kiolvassa az ott szereplő adatokat, és már menti is ki másik meghajtóra. Ha ezt az utat próbálod meg, mindenképpen szükséged lesz egy másik számítógépre. remélem segítettem. Egyebet ne tdok mondani :)

Aktív témák