Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- iPhone topik
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- Redmi Note 13 4G
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- A középkategória egyik legjobb vétele - Dreame L40 Ultra AE
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Apple Watch
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
Aktív témák
-
HADASA
csendes tag
Hali
AMD Athlon XP 2000+ MODEL 6, ax2000dmt3c OPN számú használt, de működő Palomino magos processzort keresek megvételre ABIT-KR7A alaplaphoz.
a telefonszámom 30/853-6403
Üdv.
HADASA -
Hát ez a topic még él? Azóta visszavettem a procimat 1666-ra (alap), és mot már a táp ezeket a cuccokat hajtja gond nélkül:
2x HDD, 1x CD író, 1xCDROM, 1x Paló, 1x Igloo 2320, 1x Titan HDD venti, 3x 8 centis tápventi és egy kék hidegkatódcsöves neon:DD:DD:DD
Szóval bírja. a Proci 48 és 54 fok közötti -
kryst
csendes tag
Nekem is Palomino van!De,hogy ha húzzuk a procit húzódik a AGP és a PCI freki is.Az meg nem hinném,hogy egészséges lenne a PCI és AGp-és dolgokra.Én per pillanat nem tudom Lockolni a PCI és a AGP frekijét.Meddig egészséges a PCI és a AGP órajelét emelni?Mert így a winyó is tönkre mehet ha nagy frekin mennek.
-
regergedeon
csendes tag
Megtaláltam az unlock dokumentumokat :)
magyar:
http://www.tomshardware.hu/howto/01q4/011112/athlonxp2000oc-04.html
angol:
http://www.vr-zone.com/guides/AMD/AthlonXPUnlock/page3.htm
NForce 2 nem kéne amúgy ilyen trükk nélkül is tudni emelni a szorzót??? Legalábbis mintha pár helyen ezt írták volna. A Biosból van is rá lehetőség, csak bármilyen irányú állításra fagy.. most 12.5 ön van, a max benne 13 , lefelé egyesével van. -
regergedeon
csendes tag
Jelentkezek énis mint ''boldog'' palomino tulajdonos. Én alapból csak 140 FSB re tudtam húzni, fölötte ( nevetséges sajnos ) de nem igazán ment. Régebbi alaplapom ( MSI via kt3 ) 1.85 V ot lehetett adni procinak, azzal ment rendesen, de alaplap csere ( MSI nforce2 ) sajnos csak 1.8 V a max.
Erre felállítom de szinte semmi vltozás nincs, néztem figyelő progikkal általában olyan 1.74 V ot kér, de voltmár hogy 1.8 (!!) at írt ki.
Biost frissítettem egyszer de nem lett jobb, maradt az 1.8 as maximum feszültség.
Szorzó unlokkoláshoz egy linket plz.! -
Esmein
nagyúr
válasz
Alvin_ti4200
üzenetére
Hogy jössz te ahhoz ?:)
-
TRitON
aktív tag
Nya! Akkor Palomino-tuningrekord jön, vagy mi lesz?
2000+os (apué) és mostanában rakoncátlankodik a gépe, asztán ki kellett próbálni az alkatrészeket, hátha valami rossz. Így került hozzám a processzora. Elkezdtem tuningolni. 1800MHz-en vígan, 1,8V-on futott, 1850MHz-en kellett neki az 1,85, 1900MHz-ig jutottam, ott viszont már az 1,88V is kevés volt (NF=-S v.2.0-nál 1,9V-on kap a prci 1,88-at), többet meg nem akartam adni. a beállítások:
FSB: 152MHz/304MHz
RAM: szinkronban 152MHz/304MHz (Kingston Value, 2-2-2-2 időzítések)
AIDA:
olvasás: 2462MB/s
írás: 923MB/s -
mycso
veterán
Nekem 2200+ T-Bred-em van, alapba 50-51fok/Titan D5T/ 2200+@2100MhHz 56-58 fok!
50fok alatt még egyszer sem láttam! -
wiziloo
tag
Itt már úgy is rég volt hozzászólás.Nekem is 2000 palominom volt nemrég.Egy hót egyszerű spire fridge rock hűtőre ráraktam egy tápventit.
2012.5 mhz!!!Lehet h csak szerencsés vok és jó darabot szereztem.:DD
Ja: terhelés alatt felment 58 fokra:C -
simbazz
aktív tag
Ja ja szoftveres hűtés nagy találmány.
Most egy 1700+@2083MHz Tbred-B van a gépben (12.5x166, 1.65@1.725V), Titan D5TB4 hűti. Szoftveres hűtés nélkül (CPUIdle6) 36°C idle, 46-48°C terhelve. CPUIdle bekapcs, 26°C (!!!) idle, ami pH! olvasgatás közben ideális, terhelve 45°C körül, ami érthető is. Szoftveres hűtés lényege, hogy ha a proci éppen ráér, a progi deaktiválja a procit, persze ilyen ezredmásodpercekre csak. Sok kicsi sokra megy alapon a fogyasztás, és ezáltal hőmérséklet is kúszik lefelé.
Előtte egy 1800+@1667MHz Palo (11.5x145, 1.75@1.85V) volt a D5TB4 alatt, 38-40°C idle, 50°C terhelve, CPUIdle-lel 32-34°C üresjárat, 50°C körül terhelve.
Tehát érdemes használni az ilyen fajta hűtéstrükköt. -
Jester
aktív tag
válasz
Menthirist
üzenetére
Helyes döntés. Ami nem romlott el, azt nem kell szerelni.:) Annyit viszont nyugodtan megtehetsz, hogy egy szoftveres hűtési megoldást is elindítasz mellette, mert egy proci 99%-ban üresjáratban megy, ilyenkor sokat jelent. (Na meg alacsonyabb hőmérsékltetű gépházbeli levgővel felesleges ventik nélkül is könyebb hűteni a többi alkatrészt.)
-
Ahogy a hozzászólásokat olvastam, az 50 fok nem is annyira sok, illetve különös.
Mivel a határ nálam ahogy néztem kb. 1730 MHz, így az 55 fokomnál nagyon nem megy feljebb már, és akkor mivel ez még mindíg 35 fokkal van a halál alatt, akkor nincs miért küszködnöm az alacsonyabb hőfokért. -
Latissimus Dorsi
senior tag
válasz
Menthirist
üzenetére
Hi!
Ua. a procim 1 Titan-D5TB/TC hűtővel + kémény tuningal bekapcsoláskor 30!fok
Idle 38 fok 100% 45-46 fok!
Ez egy olcsó hűtő nem valami überdrága.
Bekapcsoláskor az 50 fok nagyon sok! Ellenörizd a leszorító rugót + a pasztát!
Én a napokban fordítva raktam vissza a leszorítót, és nekem is 50 fok körül volt a nyitó hőmérséklet!
A tuning ezzel a procival nem fog nagyon menni a legmagasabb órajelü proci ezzel a technológiával 2100+ -os. Tehát itt a korlát! Legfeljebb valami csoda hűtés segíthet(viz, réz)
Nekem 1750-en még stabil de feljebb már nem.
[Szerkesztve] -
Sandstorm
tag
Hali!
Nekem is 2000+-os Palóm van. Ne csodálkozz ha meleg, ez az AMD legnagyobb hőleadású procicsaládja! :))
166MHz-et simán bírja, sőt az enyém 220Mhz-es fsb-t megy alapfeszen!!! :C De amúgy nem egy tuningbarát proci, nálam pl. már 1800-at nem vitte stabilan. Talán jobb hűtéssel....
Nekem is Igloo hűtőm van, egy 2410-es, ez sem tuningbarát, mint ahogyan az egész GT nem az. :(((
Vegyél egy WhisperRock III-at vagy IV-et, azzal meghajtottak már egy 1700+-es Tbredet STABILAN 3800MHzen!!!! :D
Soxerencsét! -
odani
tag
Tudom én azt jól, már belefáradtam a próbálkozásokba. Érdemes KX7-be venni T-Bredeset, amit aztán 2600+ körül lehetne futtatni?
-
odani
tag
Akkor ez a 2000+ egy igazi vakvágány. :(
-
goli11
tag
Nekem egy 1600+ van egy NF-7SL-ben 1 db 256 MB Elixir DDR400, ATI9100. Alapon járatva a proci 35 fokos, alaplap 25. Egy Iglo 2510 van rajta. A toronyházban 2 db 8x8 venti hátul kifelé és egy 12x12 az oldallapon befelé.
Megpróbáltam egy kicsit húzni. Az eredmény:
10.5 x 166 = 2100+
Fesz: 1,7 V
Teljesen stabil.
Hőmérséklet: Alapon 40-42 terhelve 50-52 fok
Aida: mem írás 896 olvasás 2440
3dMark01: 8920
Szerinetm nem is olyan rossz, egy palotól. -
Na? Nagyon túl van terhelve a tápom? Terhelhető még?
-
_Volkovy_
nagyúr
2000+ Palomino-nál nem igazán lehet beszélni tuningról,az enyém 1780-ig ment 1.85V-al.Viszont ott stabilan :)
Nem kell félteni,nem fog leégni..65 fokon még stabilan üzemel(tapasztalat).. -
bocs, pontosítok, mert elírtam az új hőmérséklet 48/56 fok. És betettem vissza a biztosnágból kivett 3. tápventit, ami a videókarit hűtötte. Szóval 3 tápventi van benne. A voltok: +12 =>12,128
+5 =>4,8
+3,3=>3,152
VCore=>1,808
Az ASUS Probe +-10 %-nál szól tehát 12 voltnál 10,8 és 13,2 volton kívül, 5: 4,5 és 5,5, 3,3: 2,97 és 3,63-nál. Tehát szerintem még nem vészes. És már nem hiszem, hogy tennék bele többet, esetleg lecserélem majd őket 12centisre.
Fedőnév: Hang nem számít, úgyis Winamp megy 5+1 hangfalon
[Szerkesztve] -
Megvan az új hűtés. Maradt az Igloo 2320, de most vki van segítve 2 tápventivel. Az első az Igloo ventije felett van, és pont ráfújja a levegőt, ezzel növelve a 2320-as nagyon kicsi 13.3 CFM-es légszállítását. A második 8-as az elsőhöz van rögzítve, de ferdén lejjebb tőle, ezáltal a levegőjét egyenesen az Igloo bordájára, ill. a KT333-as bordájára fújja. Eddig csak az egyes számú 8-as venti volt bent, ezzel Idle 56, terhelt 64 fok volt. Most a kettes venti beszerelésével Idle 46, terhelt 54 fok. Ezért mondtam, hogy 4-5 fokért nem veszek 5000 Ft-os prociventit, mert egy régi rossz tápből kiszedett jó 8-as ingyen levitte 10 fokkal, ráadásul sokkal de sokkal hamarabb áll vissza terheltről idle hőmérsékletűre.(kb 1-1,5 perc).
Új kérdésem lenne: Egy Acorp 300W-os tápra mennyi cuccost lehet aggatni? Most van rajta egy 2000+-os paló, LiteOn CDÍró, 10-es Maxtor egy Rack-ben, 2 tápventi, egy neon, egy vinyóhűtő venti. -
odani
tag
Nem t'om, lehet, le vagyok maradva, de hogy van az, hogy a szorzót csak úgy állítgatjátok?
-
LordX
veterán
Jah, van egy bug a hozzászólásomban: Most nem DDR440-en, hanem csak DDR400-on meg a memória..
Egyébként stabil a mostani beállításokkal egy feles szorzóval nagyobb sebességen is.. Miért is nem állítottam ezt be?.. Nah, benézek a BIOSba :) -
Jester
aktív tag
Nem is gondoltam volna, hogy ennyi 2000+ Palomino tulaj van még.:)
Szóval nekem is 2000+ Palominom van otthon egy A7V8X lapban. Amire eddig jutottam (hátha hasznos lesz valakinek):
- tuningot nem nagyon erőltettem én sem, a Palonak itt van valahol a vége, szerintem felesleges kínozni.
- a hőmérséklete nálam először még a 70 fokig is elszaladt teljes terhelésen, de az alaplap fölülmért egy 8-10 fokot.
- Asus lapok sajna ebben a szériában mindig több feszt adnak a procinak, nem is lehet csökkenteni, erről volt már több topicom, úgyhogy más megoldás után kellett néznem: a Vcore Manual állásban a legkisebbre véve nem olyan sokkal ad többet, így már elviselhető.
- szoftveres CPU hűtés mindenképpen ajálnott - nekem a cpuidle pro 6 fut otthon WinXP alatt, ezzel az idle hőmérséklet lement 29!!! fokra. (Igaz, hogy az 1012-es BIOS pedig 5-6 fokot alulmér...) Erről is volt egyébként topic, a szoftveres CPU hűtés nem lassítja érezhetően a rendszert, de folyamatos 100%-os terhelés esetén nem hűt semmit, tehát a jól műköső hűtési megoldást nem helyettesíti, csak kiegészíti.
- 166-os FSB engem is csábít, csak nincs kedvem szétszedni a jól működő gépet, és ezüstözni.
[Szerkesztve] -
LordX
veterán
Nah, akkor én is beszólok Palonimo 2000+ tuning ügyben.
Proci: Athlon XP 2000+ AGOIA stepping (unlockolva by ezüstfesték)
Lap:Abit NF7-S 2.0
Hüttő: Glacialtech SilentBreeze 1 és 2, Chieftek Dragon jóólszellőző házban (zaj minimális)
Memória: A-Data (vagy V-Data?) DDR400-as
Most:
FSB: 200MHz
Szorzó: 8
Frek: 1600MHz
Feszültség: default(!)
Memória: szinkronban (azaz DDR440), (CAS2,5, a többit most nem tudom)
Hőmérséklet teljes terhelésen: 63 fok
''Extrém tuning'':
FSB: 230MHz
Szorzó: 7,5
Frek: 1725MHz
Fesz: 2,3V
Memória: 5/6-osz szorzóval (azaz DDR383)
Hőmérséklet idle esetben: 65 fok körül -
odani
tag
No, az én problémám is hasonló, de igazából nem is tekintem problémának.
Másfél éve fut a KX7-333-ban a 2000+-os Palomino, legalább 53°C-on. Húzni nem lehet (133 helyett 143, de minek...), beletörődtem. Legfrissebb BIOS-szal kényeztetem, hátha belecsusszan valamikor egy 2600+. Mit gondoltok, érdemes váltani? -
ffodi
veterán
Tudtok valami olyan progit amivel lehet a proci fsb-jét esetleg szorzóját állítani windowsból??
-
Lehet, hogy ez nem tuning felfogás, de nekem nem ér meg 3000 Ft-ot 5 fok minusz. Akkor már hétvégén beépítem a 8 centis tápventit, hogy hűtse a 2320-as bordáját, és leveszem egy kicsit a feszkót. Szerintem azzal is meglenne az 5 fok. Ui: Egy szoftveres procihűtő progival mi a helyzet? Pl. CPU Cool 9. Annak a teljesítményszívásával el is veszteném a tuning előnyeit? Milyen elven működnek ezek a progik?
-
Borosz
őstag
válasz
Menthirist
üzenetére
Abit KX7-333 a lapom. 1700+ -os Palo. Feladtam neki a 166FSB leckét 1,8 volton és még postolt. Tuningra csakis a szorzó unlockot ajánlanám én is és 166FSB-t. Alapsebességen (1700+) még ment 1,65 volton is stabilan.
Az igloo 2320-at viszont ajánlatos lecserélni egy Falconrock II-re (most ilyen van).
A 2320-as (ilyen volt nekem is) nem egy izomhűtő. Falconnal kb -5 fokot elérhetsz.
Falcon bruttó 3000HUF. Megéri lecserélni mert ez tuningra is használható később egy T-Bre B-hez.
Nem árt viszont polírozni mert nagyon barázdás.
A házat meg nem nagyon érdemes telepakolni 8-as ventikkel. Inkább vedd le a ház oldallapját.
Nekem egy 9-es Zalman van 1600rpm-el szívásra állítva a táp alatt de nem túl nagy a hatás(hűtés)foka. :( -
Borosz
őstag
válasz
jakobkacsa
üzenetére
Akkor állítsd 1,7-re. Úgy 1,75-ön fog menni. :)
-
jakobkacsa
senior tag
na igen...
nekem az A7V333-am 1,81V-ot ad a procinak (BIOSban 1, 75re van allitva)
es nem tudom lejjebb venni
tud segiteni valaki esetleg??? -
Ha én is visszavenném a proci feszkóját, nem lenne annyira meleg?
Bár úgy tudom, ez a 1,75 volt kell a tuninghoz. Egyébként kb. meddig hajthatom? -
Crape
csendes tag
Hali mindenkinek!
Rossz hír, hogy a palominok abszolút nem húzhatók... Nekem 1800+ os palominom van 1533MHz. Max 1732 mhzen ment... 153as fsb... no comment...
Viszont gáz az a 63 fok... Nekem 43 fok teljes terhelés mellett...
a hűtés pedig egy egyszerű rézmagos 25dbes 2500rpm-es coolink cool hűtés...
Igaz a corefeszt visszavettem 1.75 v-ról, ami az alap, 1.60v-ra, és betonstabil. Már csak tudom, mivel van , hogy 1 héten keresztül megállás nélkül tölt, közben használom, és soha nem fagy le... -
A 2000+-os palomino bírná a 166MHz-et? A ramok 333-asok. Új proci szóba se jöhet, le vagyok égve anyagilag. A tápventis ötlet nem is rossz.
-
Alvin_ti4200
félisten
válasz
Menthirist
üzenetére
Palomino-m volt nekem is (2000+), ezek ennyire melegszenek bizony. Én a helyedben nem új hűtésen hanem procicserén gondolkodnék, sokkal jobban jössz ki belőle.
-
nekem is ilyenem van és azt tudom mondani, hogy a legnagyobb ''teljesítménynövekedést'' úgy érheted el, ha kilockolod a proct és 12.5x133 helyett megküldöd 10x166on. ekkor a 1666 megmarad csak a fsb-t húztál rajta.
ez alkalmazásfüggően olyan 5-15% többletet adhat. -
jakobkacsa
senior tag
en azon vakargatom a fejem, hogy felrakok egy 8centis hazhutot a 2450 bordajara, hatha javul valamit (pl TT venti)
-
jakobkacsa
senior tag
valo igaz, nekem 1700+om van, 50-53 fok idle, 60 folott terhelve, 2 hazhuto, Glacialtech 2450... mindez egy A7V333-ban
-
acer_
aktív tag
válasz
Menthirist
üzenetére
Sajnos a Palo ennyire fűt..
Esetleg beszerezhetsz egy ''izmosabb'' Thermaltake hűtést (pl. olyat, aminek full réz a bordája), az talán segít rajtad.. -
Lenne egy kérdésem. A minap rámjött a tuning feeling (megint), és elkeztem a videókari után a procit is húzni, miután észrevettem, hogy hogyan lehet állítani MHz-nként(odase neki, hisz alig egy éve van meg az alaplapom). Szóval az alaplap egy ASUS A7V333-X, a proci egy Palomino 2000+@1666. Nem tudom, hogy hibás-e az alaplapi mérés, de a procira alapból is rendre 50°C-ot ír bootolás után, egy-egy izmosabb game után (3h Unreal 2 maxon) 60-62°C. Szerintem ez irreálisan sok. Mondták a szerelők, hogy csak pontatlanul mér, hisz a haverom 2000+-os Toughbred-je A7V8X-ban alig 40 fok, 2500+-os barton A7N8X-ben 42-fok. Mindenesetre egy Igloo 2320 hűti (aluminium, papíron 2600+-ig+25dB). Elkezdtem húzni, de megálltam 1700MHz-nél. Egy tápventi küldi a hűvös levegőt a kicsi légforgalmú Igloo-ra, egy másik 8 centis a videókarit hűti, egy Titan HD-1 pedig a vinyót. Most be akarok tenni egy másik 8 centist, ami az Igloo bordáját hűtené. Kérdésem, meddig húzhatom biztonságosan? Van C.O.P.-m, attól leéghet, ha túlhajtom? 75 foknál lőné le elvileg (durvának találtam az alap 90 fokot). Volt már rá példa régen, mikor a tápventik még nem voltak meg+35 fok volt kint, hogy 70 fokra volt állítva a lekapcsolás, és lekapcsolta. Tehát a C.O.P.-m műkszik. Milyen jó és nagyon olcsó venti lehetne még, ha esetleg nem lenne jó tuninghoz a 2320-as?
Aktív témák
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- World of Warships
- Robotporszívók
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Milyen légkondit a lakásba?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- iPhone topik
- További aktív témák...
- HP ProDesk 600 G5 i5-9500 16GB 512GB 1 év garancia
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Workstation bazár - Lenovo, HP, Dell - számla, 6 hó garancia
- KÉSZLETKISÖPRÉSI KARÁCSONYI ULTRAAKCIÓ! - MacBook Air M4 16GB 512GB Garancia!
- Apple iPhone 12 Pro Max / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest