- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Milyen okostelefont vegyek?
- Erős specifikáció, kompakt formában
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- iOS alkalmazások
- Yettel topik
- Mobilhasználat külföldön
-
Mobilarena
Padavan firmware image file-ok, hasznos infók
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
-
Mondjuk az utolsó amit fordítottam, nekem is az f54ee7e4 volt, az okt. 27.-i állapot.
-
-
Üdv!
Mármint az entware-ben lévő mpd-re gondolsz?
Amennyiben igen, az legegyszerűbben úgy működik, hogy először is köss rá egy háttértárat a routerre, formázd meg ext3 vagy ext4 filerendszerre, csatold az /opt mappa alá, és telepítsd fel rá a kívánt entware összeállítást. Én ezután prometheus-ból szoktam indítani a firmware fordítást, ahol a script settings menüben a modulok részben engedélyezni kell az entware modult. Ekkor az letölti és egy tar.gz file-ba csomagolja az /opt mappa tartalmát, amit később bele is forgat a firmware-be. Ez a legegyszerűbb megoldás, bár ennél majd még engedélyezni is kell az entware futtatását, amit én megkerültem az mtd_storage.sh script módosításával, így default-ban is elérhető az entware, de ez már csak opcionális részletkérdés, finomhangolás. Az entware méretére nyilván ügyelni kell, a firmware alapkonfigurációjától függően maximum 9-10MB körül lehet a csomagolt tar.gz file, mert nagyobb nem fog beférni az fw-be. Illetve biztosan megoldható prometheus nélkül is, de az nekem eddig nem sikerült.
-
attilav2
őstag
Tesztelni fogom ezt a sergey féle ssh problémát is, most a mahtabból próbálok egy frisebbet forgatni a resetelés utáni 2.4G probléma javítása végett. Most épp az automake verziójába kötött bele, 1.16.5 volt fenn azzal lefordult a korábbi verzió, de most épp 1.16.2 kellett neki. Hát remélem lefordul a javított verzió.
Az ilyen ssh problémákra azt szoktam csinálni linux alatt hogy a home könyvtáram alatti .ssh (rejtett könyvtár)ban levő known_hosts fájlt törlöm. Ez nekem mindig megoldotta a router fw csere miatti kapcsolódási problémát. Windows alatt a felhasználó home könyvtárában is van valahol egy .ssh mappa és egy known_hosts fájl, aminek törlése szintén megoldotta a problémát eddig mindig. Vagy lehet használni windows alatt Gui-s ssh programot pl Putty, azzal talán egyszerűbb. -
attilav2
őstag
Úgy tűnik sergey hadzhioglu törölte a repóját a gitlabról
Akkor ez ennyi volt, biztos besokallt a legutóbbi uclibc hibától amit lehet nem tudott kijavítani(a toolchain fordítását megakadályozta). A mahtab repo viszont továbbra is működik, nemrég töltöttem fel friss mahtab fw-ket a tárhelyemre. Ha jobban tetszik a sergey féle, használd azt, ha jól emlékszem a nagyobb wifi biztonsági hibákat javította, legalábbis ezt vettem ki míg fenn volt a repo és átfutottam a commitokat, de az összetevők többsége nincs frissítve, igaz nincs is enyhén xiaomisítva a felület mint a mahtabnál
Ha mahtabot tennél fel(ez most a leg up-to date-ebb, a legtöbb összetevő frissítve, kevesebb biztonsági lyuk) és utána resetelnéd akkor az alap IP 192.168.0.1 lesz.
-
-
suste
veterán
Köszi itt is!
Valaki aki jártas padavanban:
A most kapott virtuális gépbe a "padavan-ng" cucc van, mert van ilyen nevű mappa benne, és ebben jelenleg nincs választási lehetőségként az N65U. Lehet megoldás az, hogy a start scriptet lecserélve az eredeti padavan-osra legyen N65U a menüben?
Volt valami infó, hogy az új kernellel nem volt stabil az N65U. HOgy lehetne visszaállítani a régi kernelre?A menüben van valami visszaállítási lehetőség. Ha ezt lefuttatom, akkor a repo és minden egyéb visszaáll a legrégebbi verzióra, és esetleg lesz N65U választás is?
Szóval nekem arra lenne szükségem, hogy bármilyen régi kernellel de audio (és egyéb) támogatással le tudjak forgatni egy N65U-t.
A régebben idelinkelt eredeti padavan virtuális gép tartalmát valahogy be lehet pakolni ebbe a távoli gépbe -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RTX 4070 12GB ZALMAN S2 TG EVGA 650W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L380 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD / MT I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- AKCIÓ! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest