Hirdetés
- Karácsonykor nyerte meg a Honor az üzemidőcsatát
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- Telemax GSM Szerviz Kft.
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- iPhone topik
- Drága Bluetooth tagek olcsóbb alternatívái (MiLi MiTag, LiTag, OTAG, stb.)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Apple iPhone 13 - hízott, de jól áll neki!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Bubuverke
üzenetére
D930-ból két stepping van: B1 és C1. Minél újabb stepping, annál kevesebb hőt termel, tehát tovább lehet(ne) húzni. A0 steppingel nem járnál jobban, mert az régebbi, mint a tied.
Én úgy tudom, minden PentiumD-nél a magok külön cache-t használnak (8xx - 2x1 mb; 9xx - 2x2 mb), tehát a d935-nél is 2x2 mb cache van. -
válasz
Bubuverke
üzenetére
A 68 fok jó még, szerintem elérted a proci, vagy a chipset végét. Milyen alaplapod van? (töltsd ki a konfigot az adataidnál). Nézd meg hogy mennyire meleg a chipset borda. A Dual Channel nem rontja a tuningot, ha szinkronban használod a ramokat, az lehet korlátozó tényező.
(#3679) Mcray: Hogyan lehet kicsinálni egy procit? Túlfesz vagy túl nagy hő?
Mindkettő kinyírhatja a procit, de nem valószínű, mert mielőtt túlmelegedne, a hővédelem leállítja a procit. Arra figyelj, hogy terhelten 70 foknál ne legyen magasabb a hőmérséklete, és 1.5v, 1.55v-nál több fesz.t ne adj neki, így nem lesz gond. Gyári hűtőtől jó a ~20% tuning, de komolyabb tuninghoz jobb hűtő kell. -
-
válasz
Qkackca
üzenetére
Az a fura, hogy 250 fsb-nél már nem tud bebootolni, pedig ha windowsból húzom, akkor rendesen lehet babrálni benne, de nem stabil.
Anno a CeleronD-met gyötörtem meg rendesen: 1.75V és 3.9 ghz Freezer 4-el
Ebben az MSI-ben procinak 1.80V-ig lehet adni, de azt nem próbálom ki. -
válasz
Qkackca
üzenetére
Persze kilehetne próbálni, csak azért nem tettem eddig, mert úgyse használnám 1.6V-on.
Bár hétvégén lehet tovább kínzom még
Biosból lehet 3.3V-ig adni, csak nincs értelme, mert az alaplap előbb lesz korlátozó tényező, minthogy szükség lenne ekkora feszre.
A PQI ramok tudják ezt ami az adataidnál van?
Mármint a feszültséget, vagy az órajelet?
Egyenlőre csak 2.85v-ot adok neki, mert nincs rajta hűtés, egyébként meg sima value ramok, ahhoz képest ez is jó eredmény szerintem. -
válasz
Qkackca
üzenetére
Szerintem CL3-ban 3V körül mennének DDR500-on

Most 2.85V-on megy 466-on 2.5-4-4-8-as időzítésekkel. AGP/PCI frek. fix.
1.6V-on 3.6-on nem próbáltam, mert ha 1.5V, 1.55V-on se megy, felesleges kínozni.
robyeger: Visszaosztástól függetlenül, ha tuningolok, mindig 2.5-4-4-8-on marad, hiába állítom be a biosban 3-4-4-8-ra. Ez valamiféle MSI anomália lehet. Ilyen hibával már találkoztam más MSI alaplap teszteknél is. Vígasztalásképp 3.3V-ig lehet adni a ramoknak
(csak nincs értelme) -
Pénteken vettem új hűtőt (Zalman CNPS9500 LED), gondoltam nekiállok tuningolni a P4 3ghz c0 s478 procimat. MSI 865PE Neo2-V alaplapom van, és a gyári fesz (1.37V biosban) után a legkisebb fesz 1.47v. Ezen a feszen 3.5 ghz-en (15x233) 1:1-ben megy stabilan. 3.6-on (240 mhz fsb) 1:1-ben, és visszaosztva 333-ra a ramot; 1.5v és 1.55v-on próbáltam, sehogy se stabil: orthos 15-20 perc múlva hibázik, és a játékokban kék halál van. 3.75-ön (250 fsb) nem akar bootolni, a win képernyőnél nagyon lassan megy a csík. Windowsból clockgennel 3.9 ghz-ig tudtam húzni 1.6v-on (nem stabil).
Az alaplap ilyen béna, vagy a proci nem bírja tovább a tuningot szerintetek?
3.5-ön load max. 53-55 fok. -
Kicsit utána olvastam a PAT-nak, és kiderült, hogy amelyik chipset bírta a PAT-ot, az lett 875, amelyik nem, az meg 865. Tehát egy 865 chipsetnek nem feltétlenül kell tudnia a PAT-ot 800-as fsb mellett. Ezt azért írom, mert ez magyarázatot adhat arra, miért nem megy a pat a prescottal (800 mhz fsb), és miért ment a celeronnal (533 mhz fsb) az MSI 865PE Neo2-V alaplapomban.
-
válasz
sandlerf
üzenetére
Az új, 65 nanós P4-ekben van speedstep, vagyis visszaveszi az órajelét, ha nem terheled.
mycso:
Korábban volt Abit IS7-E2-m, abban és az MSI ben magától ment a PAT a Celeronnal.
Csak nem értem, hogy a Celeronnal ment, akkor miért nem megy a Prescottal is egyből?
És használtam a Cerkát 200 mhz-es ramokkal, és úgy is ment a pat.
[Szerkesztve] -
865PE chipsetnél Prescott alatt is működnie kell a PAT-nak, nem?
A Pentium4 Prescott 3ghz-es procival nem megy, míg a CeleronD-vel ment mindennemű állítgatás nélkül. A biosban van olyan, hogy ''performance mode'' normal, vagy turbo.
Turbon nem hajlandó elindulni, míg a Celeronnal ez is ment.
Hogy tudnám rávenni, hogy menjen a PAT? -
Biosból a legfrissebb van rajta.
Tegnap visszavettem a ramokat 160 Mhz-re, és így 50 percet ment az Orthos hibátlanul, utána leállítottam.
A borda olyan közepes hőmérsékletű, nem tűnik forrónak.
Eddig úgy tűnik, hogy teljesen stabil, de azért fura, hogy a ddr400-as ramok nem hajlandóak 200 mhz-en menni. Majd megpróbálom 2.7v-on.
köszi a segítséget. -
Hali!
Tegnap vettem egy 3Ghz-es C0 steppinges P4 Prescott S478 procit.
Ma beraktam a gépbe, újrapasztáztam (fehér hűtőpaszta), egy vékony réteget tettem a procihűtő aljára. Gyári hűtőt használok. Az a gondom, hogy tuning nélkül is kék haláloz prime95 és orthos alatt. TDU meg fagy néha. Everest szerint ~ 52 fokig megy fel terhelt állapotban, de szerintem félremér, mert idle meg 35 fok körül van.
3DMark 05 viszont végigment hiba nélkül.
Valami ötlet? Mi lehet a gond? -
válasz
RealJackal
üzenetére
Azért a tied a legújabb, amit venni akarok az pedig a legrégebbi stepping.
Megkérdem majd az eladót, mennyire melegszik.
köszi a segítséget
-
válasz
RealJackal
üzenetére
Nem akarok tuningolni (vagyis csak egy kicsit
), úgyhogy az nem nagyon izgat.
Intel gyári hűtőm van (celeron d 330-hoz adták), meg egy kifelé fújó 8centis venti 7v-on.
Visszaolvastam, és azt írták kályhák ezek a procik
Amúgy 3ghz prescott c0 + 512mb kingston ddr400 = 15k
(De lehet hogy a ramot nem veszem meg, és így még olcsóbb.) -
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Crosshair VIII Extreme alaplap garanciával hibátlan működéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro 128GB Graphite - 1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3258,100% Akkumulátor
- 155 - Lenovo LOQ (15IRH8) - Intel Core i5-13505H, RTX 4060
- Keresünk Galaxy S21/S21+/S21 Ultra/S21 Fe
- Apple iPhone 13 Mini 128 GB Fekete 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest