Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- 6500 mAh-s aksival debütált a Poco M8 Pro 5G, ez az ára itthon
- CES 2026: Főhajtás a Moto 360 előtt Polar funkciókkal
- Telekom mobilszolgáltatások
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- MIUI / HyperOS topik
- CES 2026: A tévékben is okosabb lesz a Gemini
Aktív témák
-
Bally
senior tag
Én sem úgy gondoltam, hogy tuninghoz, csak sajnos egy-két ragacs annyit sem ér, hogy alapórajelen normális hőmérséklete legyen a procinak!
Különben is, ha egyszer a ragacs leszedésével nyerhetünk 1-2 fokot az esetleg a proci élettartamának a növekedéséhez is vezethet(na jó azért annyit nem számít).
De mondom, én már sok emberkéről olvastam, aki nem értette, hogy miért 65 fokos a proci, mikor a borda kézmeleg, aztán hihetetlen módon a gyári ragacs leszedése után a proci is ''kézmeleg'' lett!
Tehát nem azt mondom, hogy minden gyári paszta rossz, de ezek a ragacsos valamik, amiket alig lehet leszedni, általában nem túl jók! -
-
Male
nagyúr
Azt írtam, hogy ''Normál esetben tökéletesen megfelel''. Ez nem azt jelenti, hogy overclockhoz a legjobb megoldás, hanem azt, hogy gyári órajelen normális hőmérsékletű lesz vele a proci. A kérdés sem az volt, hogy túlhajtáshoz jó e így. Egyébként az Intel procihoz adott bordán levő paszta elég jó.
-
Bally
senior tag
-
Male
nagyúr
A gyári borda alján már eleve van hővezető (az a sötét ''bevonat'' az), így nem kell semmiféle szilikonzsírt tenned a borda és a proci közé. (Persze vannak, akik szerint a gyárilag felvitt hővezető nem elég jó, és ezért levakarják és szilikonzsírt raknak rá. Normál esetben a gyári tökéletesen megfelel.)
-
Kepe
aktív tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy vagyon nekm egy P3-as Tualatinos procim, és
rá szertném tenni a hűtést! A kérdés, ogy kell e szilikonzsir a proci és a borda közé, és hogy ha kell, akkor baj e, ha a szilikonzsir belemegy a kupakon lévő jukba a prociba? A gyári borda alján van egy lapocska (fém) amin van egy sötét bevonat.
Le kell szedni a lapot, vagy a bevonatot, vagy arra megy rá a szilikonzsír?
Válaszotokat előre is köszönöm!
Tisztelettel: Kepe
''Élj úgy, mint nemakárki, és úgy hallj meg mint bárki!''
Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Nintendo Switch 2
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen okostelefont vegyek?
- OnePlus 15 - van plusz energia
- OLED monitor topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- CES 2026: valóságos képkockagenerálók lesznek a modernebb GeForce-ok tavasszal
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Sanyo akkutöltő + 2 használható akku
- Újszerű Dell Latitude 5420 - i5 1145 G7 ,16-32GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 11 Pro Max 256GB 100% (1év garancia)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest