Hirdetés
- Fotók, videók mobillal
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Fényképeken az újra lilába boruló Xperia 1 VII
- Korábban érkezhetnek az új hajlítható Samsungok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
Új hozzászólás Aktív témák
-
dr.bubo
őstag
Ha csak ez a lehetőségetek van, akkor 3 ember kiesik a játékból.
Vagy beruháztok fejenként 382Ft-t egy ilyenre: [link]Megoldható, az egyik routeren be kell állitani a wifi-t dhcp-t kikapcsolni, másikon bekapcsolva hagyni a dhcpt ez oszt mind a 15-nek ip-t, vagy mindegyiknek fix ip-t adni, és kikapcsolni a routerben a dhcp-t.
-
Udv!
Adott egy ge'p, mely 2 interface-en is csatlakozik WAN-ra (egyik LAN, masik WiFi). A ce'l az lenne, hogy adott program (ez esetben utorrent) csak WiFi-n keresztul fe'rjen hozza' WAN-hoz. Ezt sikerult is megoldanom, DE az fontos lenne, hogy az utorrent-en ki'vul semmi ma's NE haszna'lhassa WiFi-t (ergo minden ma's csak LAN-os net-et haszna'lhassa). Ezt azzal probaltam elerni, hogy a LAN-os interface-nek adtam egy 1-es metrika't, WiFi interface-nek pedig 50-est. Igy valamennyit javult a helyzet, de me'g mindig mikor bongeszobe megyek akarmilyen weboldalra, elkezd villogni WiFi adapter, ami kisse' aggaszt.
Szoval a kerdes: Nem lehet valahogy megoldani, hogy csak es kizarolag adott programra (utorrent) lekorlatozni WiFi-t, es minden mas a LAN-t haszna'lja WAN ele're'se'hez?
Az esetleges va'laszt elore is koszonom
-
DroneZ
aktív tag
csőtök!
volna olyan gondom hogy lan-t szeretnénk csak egyelőre kilátástalan mert 15-en vagyunk és csak egy 8-as switch-ünk, meg 2db 4-es routerünk van. kérdés ezekből össze lehet valahogyan hozni egy működő hálózatot? vagy ez halva született ötlet?
bármiféle megoldást szívesen várok azon kívül hogy kell egy nagyobb switch vagy router mert ezt az anyagiak nem engedik. az marad ami adva van, ebből kell okoskodnunk.
köszi előre is.
-
rebugra
aktív tag
Miért van az hogy:
1 NETGEAR 54Mbps-es Wireless router
1 HP Notebook Windows7-el, kábellel csatlakozik a routerhez.
1 asztali PC WIndows7-el, Wi-Fi-vel csatlakozik a routerhez.Meg van osztva mindekettő oda-vissza látja egymást, minden ok, és ha másolok egymásra bármit, mondjuk egy filmet, akkor az max 3MB/s el másol? Miért ilyen lassú?
-
Bambinoo
csendes tag
Sziasztok!
az alábbi problémát felvetettem már a wlan topicban is de ott nem kaptam választ... lécci ha vki tud vmit akkor közölje
Adott egy fix ip-s net amit egy TP-Link WR340GD hivatott szétosztani (a legfrissebb firmwarerrel megy is neki)
A következőképpen nézne ki a hálózat:
TP-Link router amihez kábelen csatlakozik 1 gép, majd kb. 15 méterre egy másik asztali gépnek kellene netet kapnia Wi-Fi-n keresztül ( 2 falon megy át a jel)
Probléma: a 15m-re lévő gépen nem stabil a kapcsolat. A következő eszközökkel próbáltam: Linksys wmp54g pci (durván 30% jel van), D-link dwl-g122 usb ( kb. 20% jel és szaggat).
Laptoppal ellenőriztem a jelerősséget és 80% stabil volt.
Milyen eszközt ajánlanátok ami tuti stabil lesz???
Thx -
localhost
Közösségépítő
Oh yeah - például vagy pedig más eszköz
-
yoogie
aktív tag
Sziasztok!
A problémám a következő: céges hálózat, fix IP. Egy nyomtató print serverel működik hálózatiként. Egyik napról a másikra megállt a nyomtató. Egy önteszt nyomtatásával jelzi, hogy IP ütközés áll fenn. Hogyan tudom megnézni illetve ellenőrizni, hogy milyen eszközök találhatóak a hálózaton? Azaz egyfajta szűrést végezni, hogy ez és ez az eszköz van fenn és megmondja az IP címét? Ha létezik egyáltalán ilyen szoftver. Vagy esetleg valakinek valamiféle ötlet?
-
Bambinoo
csendes tag
Hello!
Nekem egy Linksys wrt54gl-m van és van benne olyan beállítás (QoS) hogy mac adress szerint priorítást tudsz adni egyes hálókártyáknak pl.: beállítod a routerben a te hálókártyád mac adress-ét magas prioritásúra és akkor az általad generált forgalomnak lesz elsőbbsége
-
Bambinoo
csendes tag
Sziasztok!
az alábbi problémát felvetettem már a wlan topicban is de ott nem kaptam választ... lécci ha vki tud vmit akkor közölje
Adott egy fix ip-s net amit egy TP-Link WR340GD hivatott szétosztani (a legfrissebb firmwarerrel megy is neki)
A következőképpen nézne ki a hálózat:
TP-Link router amihez kábelen csatlakozik 1 gép, majd kb. 15 méterre egy másik asztali gépnek kellene netet kapnia Wi-Fi-n keresztül ( 2 falon megy át a jel)
Probléma: a 15m-re lévő gépen nem stabil a kapcsolat. A következő eszközökkel próbáltam: Linksys wmp54g pci (durván 30% jel van), D-link dwl-g122 usb ( kb. 20% jel és szaggat).
Laptoppal ellenőriztem a jelerősséget és 80% stabil volt.
Milyen eszközt ajánlanátok ami tuti stabil lesz???
Thx -
doddencs
senior tag
Sziasztok
Olyan problémám lenne, h. az egyik (idősebb P4es, XP-s) sz.gépen a gép indítása után a böngészőben az első oldalak nagyon lassan töltődnek be. Ilyenkor csak egy fehér lap van, s sokszori frissítgetés után behozza úgy ahogy (van h. csak elcsúszva), majd pedig teljesen jól működik.
Firefoxot hasznbálok, de a többinél is fennáll a probléma.
Tűzfal nem volt bántva, még hálózati beállításoknál gondoltam vmi hibára, de nem jöttem rá mi okozhatja. Nemrég volt nagytakarítás a gépen, xp újrarakás, azóta van ez a gond.
Előre is köszönöm a segítséget, ötleteket.
üdv.
-
[pod]Diablo
őstag
válasz
[pod]Diablo #9368 üzenetére
arra mar rajottem hogy a registrybe a lanmanworkstation alatt kene atirnom valamit hogy a teljes halozaton belul mukodo micrososft windows halozatom legyen,es lassam a tombi gepet halozatba,csak nemtudom mit kene atirni.Ebbe tud nekem segiteni valaki?Vagy esetleg megtud dobni valaki erre 1 hasznalhato reg file-al?
Előre is koszonom a segitseget! -
Ala
tag
Üdv!
Azt szeretném megkérdezni, hogy xp és vista között hogyan lehetne hálózatot kiépíteni, hogy mind a két oldalról látható legyen.
köszi. -
jossua
tag
Bubo kösz azota megtaláltam és sikerült megcsinálni a hálozat rendben fut a torrent alatt
mennyi szarakodtam senki nem tudot értelmes linket vagy leirást adni de ez igy könnyü volt 1000 köszönet mégegyszer !!!!!!!
-
jossua
tag
Sziasztok remélem jo topikba irok ! Egy olyan problémám van ,hogy van egy TL-Link R460 routerem amin 2 gép van szétosztva! Az egyik gépen win7 fut a másikon XP prof. Mind a két gép kapja a netet viszon nem látom a másik gépet és ez se lenne gond hanem az igazi gondom csupán annyi,hogy a router akadájoz a torrentezésbe oly modon,hogy nem vagyok aktiv hanem passziv !! Azt irja a kis buborék ha rámegyek a kis felkiáltojelre hogy:" A tűzfal/router korlátozza a hálozati forgalmat.nyitnod kell egy portot,hogy mások kapcsolodni tudjanak hozzád "
Beirtam a böngészübe a router ip-jét jelszó stb..mire ki is jött a router beállitásai csak én ehhez nem értek hogy itt hogy kell portot nyitni ha valaki érti mi a gondom az kéremszépen segitsen köszönöm!
-
mezis
félisten
válasz
kolakola #9372 üzenetére
Az IP címed, DNS cím alapján az internetedet a UPC a házba telepített routerétől kapod, ezáltal nem kell MAC addresst állítanod.
Az InSSIDer kedvezően alacsony jelszintet mutat a lakásodban, talán a 9-es csatorna a legkedvezőbb választás. (Azért meglepően nagy számú AP működik a szűkebb környezetedben.)
A routert nem ismerem. A mindössze 3 nap garancia nagyon kockázatos számodra, mivel nincs gyakorlatod a WiFi routerek üzembeállításában. Kifuthatsz a gar.-ból, mire kiderül, hogy esetleg mégsem működik. A kézikönyve nagyon jó, de 2005. márciusi, és a számítástechnikában 4 év az megfelel egy emberöltőnek. A dok.-ban nem találtam nyomát a hirdetésben szereplő dicshimnusznak. Talán nincs is szükséged akkora lefedésre.Az új laptopod WiFi-je "g"-s, vagy "n"-et is tud ?
(Ha nagyon kísérletező kedvedben vagy, még tehetsz egy próbát: WiFin kapcsolatot kiépíteni a két laptop között, aztán, ha megym akkor még az internetet is "átjátszani" a "drótos"-ról. És ha ez működik, lehet, hogy elhalasztod a router vásárlást ?)
-
kolakola
tag
Nos, a meglévő PC-m helyett vettem egy laptopot, rádugtam a korábbi asztalimhoz használt internet kábelt, és jön a net, gond nélkül.
IPConfig/all
InSSider ScanÉs ezt a routert néztem: netgear_wpn824
Ezen adadtok tükrében várom javaslataitokat.
-
doddencs
senior tag
-
rdi
veterán
válasz
doddencs #9361 üzenetére
Átgondolandó probléma ez.
"One of the controversial IPv6 features in Windows Vista, Windows Server 2008, and Windows 7 is that it uses random interface identifiers when creating its IPv6 addresses. Typically, an IPv6-capable computer performs autoconfiguration with the Neighbor Discovery Protocol (NDP) to determine their network and interface identifier and form the computer’s 128-bit IPv6 address. The IETF’s RFC 2373 “IP Version 6 Addressing Architecture” describes in Appendix A how a computer should go about creating its EUI-64 based interface identifier using its MAC address. The IETF’s RFC 2464 “Transmission of IPv6 Packets over Ethernet Networks” describes in Section 4 how stateless address autoconfiguration should take place using a computer’s MAC address. Because of the privacy concerns about using hardware MAC addresses as interface identifiers the IETF created RFC 4941 “Privacy Extensions for Stateless Address Autoconfiguration in IPv6”. This RFC defines how an interface identifier can be created so that the privacy of the user can be preserved.Windows 7 doesn’t use the EUI-64 technique by default when forming its interface identifier. Microsoft has blurred the lines between these two address autoconfiguration concepts with their temporary addresses and now their randomly-generated interface identifiers. However, thankfully Microsoft has given us the ability to disable or enable this feature as needed with the following commands.
netsh interface ipv6 set global randomizeidentifiers=disabled
netsh interface ipv6 set global randomizeidentifiers=enabledThere are a few things missing from Windows 7 that I was hopeful would be in this operating system by default. I was hoping to see Mobile IPv6 (MIPv6) support in Windows 7 because MIPv6 is not fully supported in Vista or Server 2008."
-
mezis
félisten
válasz
[pod]Diablo #9364 üzenetére
A "Teljes hálózat" / "Microsoft Windows hálózat" amit én látok.
Nem a munkacsoport neve a "netzwerk" ?
(Mert XP hálózatot aztán végképp nem látok. ) -
[pod]Diablo
őstag
Helló!
Van 1 olyan problemam hogy valamiert xp halozaton belul nem network,hanem netzwerk van, es ezert nemlatom latom a tobbi gepet a halozatba.
Hogy tudnam atrakni network-re?registribe kelenne valamit atirni?
Elore is koszonom a segitseget! -
mezis
félisten
válasz
kolakola #9350 üzenetére
A szolgáltató MAC address alapján azonosít. Vagy központi helyen van a Te modemed is és onnan vezették UTP kábellel tovább a lakásodba az internetet (ez teljesen jogtiszta), vagy a modem után kötöttek egy routert és azzal osztották szét több lakásba.
Ez kideríthető azzal, hogy a meglévő PC-d helyébe csatlakoztatsz egy másik PC-t (laptopot), ha jön az internet, nem kell kiolvasnod a jelenlegi kapcsolatod MAC addressét, ha nem jön, akkor ez első számú eset van, a PC-ben Start/Futtatás, CMD. A DOS aplakban ipconfig / all.Számodra alkalmas WiFi router rengeteg van, én ezek közül D-Link, TP-Link, Gigabyte gyártmányúakkal találkoztam, mindegyik jó. Jobb lenne, ha hirdetésből kinéznél egy-két típust, aztán majd szólunk hozzá.
Azért az az InSSIDer szken mégis jó lenne, mert ha zsúfolt a légtér, akkor mégis valami többantennás lehet a nyerő.
-
doddencs
senior tag
Most nem máshonnan netezem, de..
"Egyrészt miért van ipv6 hálózat?"
Egyrészt mi ez?Majd ki kéne vennem (pipa?) a kapcsolat beállításainál, vagy ahol van?
"Miért nem tudod törölni az ismeretlen hálózatot?"
Mert nem lehet.Ha pedig letiltom, tiltódik vele a 'kiss' nevű hálózat is, mivel gyakorlatilag uaz a kettő. Aztán engedélyezem, és eltűnik az ismeretlen, és megy a net.
"Hogyan van beállítva a tűzfal?"
Erről most nem tudok nyilatkozni, de nem szoktam piszkálni.W7es topicban próbáltuk kitárgyalni az ügyet, annyi kiderült, nem egyedi probléma
-
Koszta
tag
Sziasztok!
Van egy SMC router, amin keresztül jön a net két gépre. Szeretném, ha a két gép hálózatban is lenne, egyiken XP SP2 van, míg a másikon Win 7. Próbálkoztam, de sehogy nem sikerült megoldani, hogy a két gép lássa egymást. Fontos lenne, mert nyomtatót szeretnék megosztani. Valaki el tudná magyarázni, hogyan lehet?
Köszi szépen.
-
attika89
senior tag
válasz
localhost #9356 üzenetére
Megoldódott amugy 1 kib@szott pipa volt a bűnös a router beállításainál!
Am írtam, hogy win7! (tény, hogy nem valami feltűnően
)
Szóval mikor az elérhető kapcsolatokban kiválasztottam a routerem és rányomtam a csatlakozásra, akkor csatlakozott a routerhez, de nem volt internetkapcsolatom, szóval a kapcsolat létrejött a router és a lapos között, de a nethez nem volt hozzáférésemAnnyira utálom mikor agyalok valamin egy hétig aztán ráfanyalodok, hogy megkérdezem itt és akkor sikerül megoldanom még mielőtt el tudnám magyarázni mi is a problémám
-
attika89
senior tag
Üdv!
Vettem a héten egy TP-LINK 841ND routert és lenne egy kis problémám.
A lényeg az, hogy az asztali gépen, ami kábelesen csatlakozik a routerhez, megy rendesen a net, de a laptopon, mikor csatlakozom (wifin), akkor kéri a jelszót, csatlakozik, de az írja, hogy nincs internetkapcsolatom.
Elvileg ugye az asztali gépen (XP) kéne csak a tűzfalnál (alap win tűzfal) engedélyezni a lapos IP-jét, de azt nemtom hogyan kell, ráadásul még portot is meg kéne határozni és nemtom melyik portot kell engedélyeznem neki + van még a tcp/udp is amiről foggalmam sincs micsoda és a kiétel hozzáadásánál ki kell választani az egyiket....
A routeren is bekapcsoltam a tűzfalat, ott is kell ilyen "kivétel hozzáadása" című dolgot elkövetnem vagy azt csak bekapcsolom oszt jovan?
(gondolom ebből kiderült, hogy nem sokat értek hozzá szóval elnézést a bugyuta kérdésekért)
Előre is köszi!
Ati
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Xiaomi Redmi 9 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- AKCIÓ! Apple Watch S9 45mm Cellular acél GOLD okosóra garanciával hibátlan működéssel
- ASUS TUF Gaming B760M-E D4 DDR4 alaplap bontatlan csomagolásban 3 év garancia 27% áfa
- 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest