- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Fotók, videók mobillal
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Nagyobb kijelzővel érkezhet a harmadik Apple Watch SE
- iPhone topik
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Apple Watch
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
Új hozzászólás Aktív témák
-
Formaster
addikt
Kérném a profik segítését. Adott egy VPN server egy fő routeren, erre csatlakozom a win vpn kliensével, eddig rendben minden, a kapcsolat él. A fő routerhez viszont csatlakozik egy másik router, ezt is el kellene érnem, de pár dolgot végig próbáltam és itt nálam megállt a tudomány. Az 1-es számú router amit kioszt IP-címet a 2-esnek, kintről láthatatlan. Valamilyen statikus utat, vagy alhálózatot kellene megadnom, esetleg port forward?
-
djzolee91
tag
Sziasztok!
Asszem itt valahol ajánlották nekem a TL-SG1008D switch-et, a neten meg láttam a TL-SG108-at még.
Az lenne a kérdésem, hogy e kettő közül melyiket lenne érdemesebb megvennem?
Itthonra kéne Digi 1000/200-es net mellé. Sokszor 2-3 gépen egyszerre megy online (nem böngészős) játék, Discord beszélgetés, másik gépen YouTube, okos tv-n meg HBO Go.
A másik pedig, hogy a gyártó a honlapon Switching Capacity: 16 Gbps-t ír. Ezt hogy kell pontosan érteni? Vajon csak 8-al felszorozták a portonkénti 2 gigás full duplex kapacitást, vagy pedig ez egyidejű terhelésnél jött ki?
Köszi előre is
-
Necronom
senior tag
válasz
rostiron #44445 üzenetére
haaat nem biztos, hogy valaha is belefutsz egy olyanba
Total Bitrate: 91.41 Mbps
MPEG-H HEVC Video 2160p / 23.976 fps / 16:9 / Main 10 Profile 5.1 High / 4:2:0 / 10 bits / HDR /ez eg eleg durva UHD film, majdnem 90Gb
szoval a 4k nagyresze is siman atmegy egy jo 100as neten -
rostiron
őstag
A 120 Mbps megy rendesen a 140-es már akadozik. Ez jónak számít ? Lehetne még javítani rajta ? Ha igen mivel próbálkozzak ?
-
Necronom
senior tag
válasz
rostiron #44442 üzenetére
tessek http://jell.yfish.us/
-
rostiron
őstag
Sziasztok.
A tv-ben csak 100 Mbit/s lan van, viszont a wifije AC. Mivel töbször hallottam hogy a 4K filmekhez kevés a 100-as lan, ezért lecseréltem a routert AC-re. Hogy tudnám letesztelni hogy mekkora sebességre képes ?
Tudtok ajánlani olyan filmet ami átlépi a 100Mbps ot. Vagy van rá más módszer ? Nincs több AC kliens a tv-n kívűl. -
diox
tag
Üdv! Egy kis segítséget szeretnék kérni! Itthoni hálózaton akarom engedélyezni az adatok áramlását, 1asztali 2laptop, következő a helyzet, a gép látja a laptopokat, viszont a laptopok nem látják a gépet ami a
lényeg lenne! Közös a munkacsoport és a hálózatfelderítés is be van kapcsolva mindegyik eszközön! A fő gépen már a tűzfalakat is kikapcsoltam és semmi! Előre is köszönöm a segítséget! Router Huawei HA35-11 -
válasz
xilurux #44439 üzenetére
Ja, hogy szolgáltatói VPN!
Mindenképpen nélküle kellene elkezdeni a hibakeresést. A VPN-kliens hol fut?
Jó lenne ismerni a beállításokat. A routeredet sajnos nem ismerem, de feltételezem a két gép sima hosztként lóg egy-egy LAN-porton.
Meg kéne nézni a router felületén a csatlakoztatott hosztok listáját, és szemügyre venni a LAN/DHCP beállításokat.
Az IP-címeket ki adja a gépeknek? Fixek vagy DHCP-foglaltak?MaCS
-
xilurux
tag
válasz
MaCS_70 #44438 üzenetére
igen ez az hogy a vpn nélkul sem tudom ipcimen elérni a gépet.
Vpn : Purevpn elofizetésem van mert a internet szolgaltatómnal aktiv portot nyitni nemlehet + igy egyben van kulso fix ipcimem is. sok orszagbol lehet csatlakozni de en a Németre vagyok raszokva. torent megy meg dolgaim ott vanak azon a gépen tárolva . -
xilurux
tag
válasz
MaCS_70 #44436 üzenetére
Akkor müködik a másolás. de a ip cim alapján hálozati meghajtó csatlakozas nem .
mi volna ez a : a felhasználó szamára a kért bejelenkezési tipus nem engedélyezett?
Eddig kb 3-4 hete nem megyen ugy vettem eszre hogy elég lassan ment a másolas es mondom mért nem jon gyorsabban a 1Gb halózatot.De pl RDP csatlakozom a pchez es a megosztot mapakat bekapcsolom rdpnel úgy meg műkodik
\\tsclient\d -
xilurux
tag
válasz
xilurux #44431 üzenetére
Szia . Lecseréltem a ip cimet de ugysem műkodik . másolásnál valami módon mindig a vpn ipcmen jön az adat.
de eszt nem értem ez mért nem működik \\192.168.10.100/g csak igy hogy \\X-land-server\g ha hálózati meghajtót akarok csatlakoztatni.
https://prohardver.hu/dl/upc/2018-11/15/445407_gfxc3oyjm2azn7e7_halozat_2.thumb.jpgmeg a régi ipcmel de a ujj alhálózatal is ugyan ez a hejzet.
-
Aaron14
őstag
Sziasztok!
Ma mi is atvaltottunk optikara. Egy Huawei router a fő elem, van egy switch-csünk és utána még egy router. A Huawei előtt egy TP-Link volt a fő elem. Sajnos jelenleg a +1 router nem veszi az internet jelet. Tudna esetleg valaki segíteni, milyen beállítással lehetne megoldani ezt a problémát?
-
xilurux
tag
a másolasnak igy kéne mukodnie ipcimekel : 100.100.100.101-100.100.100.1-100.100.100.100
ehejet meg igy tortenik : 100.100.100.101- 188.72.104.X (vpn cimem) - 100.100.100.100
valami okbol internet keresztul jön a file at a sebbeség miatt vettem észre .a 100 ipcimtartomyant megváltosztatom majd. de erdekes mód : \\X-land-server\g erre igy jonn a file
: \\100.100.100.100\g meg hibat dobb -
válasz
MasterMark #44428 üzenetére
Persze, a routernek belül elvben mindegy, hogy milyen számokkal dolgozik. Csak az jutott eszembe, hogy elvben az azonos SSID-k sem okozhatnának gondot, időnként mégis megteszik.
Amúgy nem igazán értem a helyzetet: mégis milyen útvonalon történik a két helyi hálózatba kötött gép között az interneten át történő fájlmásolás? Hol lépnek ki a bitek és hol vissza, vagy hol fordulnak meg?
MaCS
-
válasz
xilurux #44425 üzenetére
Nem tudtam, hogy létezik 100.xxx.xxx.xxx belső IP-címtartomány.
Nem lehet, hogy ez a hiba oka? Mármint nem az, hogy nem tudtam róla, hanem az, hogy talán nem is annyira belső hálózatra valók ezek a címek.
Hivatalosan az alábbiak a belső hálózatra fenntartott tartományok:
10.0.0.0 - 10.255.255.255
172.16.0.0 - 172.31.255.255
192.168.0.0 - 192.168.255.255MaCS
-
SP4C3
veterán
válasz
MasterMark #44422 üzenetére
Vágom...
-
SP4C3
veterán
Na ez a No-IP qrva hasznos.
Modem mögötti routerben van NoIP support, modemben csak a hulladék dyn.
Minden király, router bejelentkezik NoIP-re, frissítette az IP címet: 192.168.0.2-re
Szóval ebben az esetben a DDNS úgy ér valamit, ha kézzel update-elgetem a public IP-t.
-
xilurux
tag
Sziasztok segítségre lenne szükségem. Az egyik gépről a másikra akarok másolni akkor az interneten keresztül másol nem a saját belső hálózatot használja.
Felálás: 1PC amire másolni akkarok meg amin dolgozok :
Win10 fut . ip cím 100.100.100.101 megosztasi mappa elérése : \\X-land-server\g
Router : egy pfsense 100.100.100.1 konfiguraciócal dhcp fixen osztja a ipt MAC address alapjan.
2PC amiről masolok :
WIN10 fut ip cime : 100.100.100.100 alando vpn kapcsolat van rajta konfiguralva.
1pc-ről megosztasi utat akarom megadni csak domain név alapján tudok (\\X-land-server\g ) ha ip ( \\100.100.100.100 ) lapjan akarom hibat dob képen latható.
Szerintetek mi lehet a megoldás? -
törölt tag
-
vadasz70
aktív tag
Sziasztok! Van két ip kamera telefonról szeretném a két kamerát egy alkalmazásról irányítani de csak az egyiket látja. Vagy az egyik megy vagy a másik. A két kamera nem tud egyszerre csatlakozni egy alkalmazásra mi lehet a baj?
-
qdak
addikt
válasz
MaCS_70 #44415 üzenetére
Multkor én is kábeleztem, ugyanis próbálgattam, a régi routerem, mert azt hittem az uj rossz, 100Mb/s net & régi 100Mb/s router, tök mindegy, hogy a legtutibb vagy a legtrébb vezetéket toltam bele, ~55Mb/s nál nem tudott többet
az uj router 1Gb/s, na abba tök mindegy, hogy a legtutibb vagy a legtrébb vezetéket toltam bele 105Mb/s ot hoztak. (CAT5-->CAT6e)
Szóval furálom, mert a régi routernek tudni kéne mondjuk 80+ot legalább, tuti kapásbol rávágnák a kábel problémár... -
Méricskéltem egy kicsit...
Selejtezni akartam a régi, gyanúm szerint vacak hálózati kábeleimet, és egy gyors sebességteszt erejéig bedugtam őket.
Annak ellenére, hogy tudtam, hogy a Cat5 elvben (akár) gigabites, az eredmény engem is meglepett.A méréshatár 840 Mbps, ugyanis ennyit tud szolgáltatni a Zyxel NAS-om.
Az, hogy az összes Cat5e kábel tudta ezt a sebességet, nem lepett meg.
Az, hogy az összes 10 méternél rövidebb Cat5 kábel tudta ezt, örömteli, de nem túl nagy meglepetést okozott.Az viszont, hogy a bő 10 évig az esőben, napon, simán csak a kertbe kitetten aszalódott, annak idején is legolcsóbb, kb. 70 méteres, amúgy öregedés jelét kívülről nem mutató, saját krimpelésű dróton is átment 650 Mbps, már kicsit meglepőbb volt.
Ez persze nem hiteles eredmény, mivel a Cat5 éppen a zavarérzékenységében marad alul az 5e -val szemben (sodrási sűrűség), és túl komoly zavar nálam nemigen fordulhatott elő. De akkor is!
MaCS
-
TomPack
őstag
Sziasztok!
Létezik valami 3rd party app, amivel egy Windows 10-es gép megosztott mappáját helyi, itthoni hálózaton egy másik Windows 10-es gépről láthatom?
Egyszerűen sehogy se megy a hagyományos megosztás, de lassan feladom a próbálkozást.Van a "főgép", /Win10 Pro/ amin filmek, videók, dokumentumok vannak dögivel. SErviio is fut rajta, a tévéket is kiszolgálja HD-tartalommal. Androidos telóról is gond nélkül látom a megosztást, streamelem a videókat minden gond nélkül.
A problémás gépen Windows 10 Home van, új, jogtiszta, szűz rendszer. Már mindennel próbálkoztam, a főgép látja írja-olvassa ennek a gépnek is a megosztásait. De ez a gép nem látja a megosztott mappákat. A serviio-val látom, és lejátssza a főgépen lévő filmeket, stb.
De én a könyvtárszerkezetet szeretném látni, szerkeszteni, stb, ahogyan az eddig is működött pár kattintás után.
Mi lehet a gond, illetve létezik erre valami külsős program? -
qdak
addikt
válasz
MasterMark #44410 üzenetére
Nem megy az upgrade, allandoan megall
-
mobilizmo
addikt
-
MasterMark
titán
Tehát:
Ahova akarsz csatlakozni ott kell mindent beállítani.
Amivel akarsz csatlakozni ott csak a távoli asztal ablakába irogatod be a dolgokat és kész.
Konklúzió: eddig azért nem működött semmi, mert olyannal próbálkoztál amin nincs is távoli asztal elérés.
szerk.: Most olvastam vissza, a másik gépen mindketten mást értettünk. De ugye mit is állítottál ott, hiszen ott ott sincs...
-
qdak
addikt
válasz
MasterMark #44408 üzenetére
Igen mert azt irtad, hogy "Másik gépen semmit nem kell bekapcsolni." [link] én meg elkezdtem az enyémen (ultimate) "varázsolni" aztán rájöttem... de aztan találtam 1 bat file/cmd leirast azt bekuldtem a (home) gepnek csak kiakadt a csoporton.
Bocs sosem tanultam/konfigoltam ilyent első próbám a NAS gép volt, de ott simán ment a webgui/putty.Most upgrade ultimate-ra, gondolom akkor már lessz csoport, aztán hozzáadom, és kész. (reméljük)
-
qdak
addikt
válasz
MasterMark #44406 üzenetére
A kép alapján, az angolrol akarok a magyarra csatlakozni (a win7 home-ra) ahol nincs az amit leírásokban olvastam, de zolee001 is azt mondja hogy nincs.
Nem az enyémen csináltam, a felhasználót, admint mind a win7 home gépen csináltam, csak nem birtam hozzáadni a csoporthoz, cmd ben se, gpedit se jön elő.
Megpróbálom ráerőszakolni. -
qdak
addikt
válasz
MasterMark #44403 üzenetére
Nálam így néz ki, gondolom alul kell hozzáadni select user nél:
Viszont páromnál ez a korlátozott vacak jön be:
nem az én képem, de ugyanez van, CMD/Powershell-ben meg nincs ilyen csoport.
-
qdak
addikt
lekéstem:
A Távoli asztali felhasználók csoporttagsággal nem rendelkező helyi rendszergazdák nem tudnak bejelentkezni a távoli asztali kapcsolat ügyfél használatával.
Probléma:
Az RDP 8.0 engedélyezése után a Távoli asztali felhasználók csoporttagsággal nem rendelkező helyi rendszergazdák nem tudnak bejelentkezni.Megoldás
Adja hozzá a helyi rendszergazda felhasználókat a Távoli asztali felhasználók csoporthoz.DE ha nincs ilyen csoport ? Random írjam be cmd-be ?
-
qdak
addikt
válasz
MasterMark #44399 üzenetére
Igen,csináltam egy admin-t a nevemmel azt beírom, és azt a választ kapom, hogy a felhasználó nem tagja a távoli asztal csoportnak, vagy nincs jogosultsága a távoli asztalhoz (nem pontosan írom nem otthon vagyok)
Na én próbáltam hozzáadni, de azon a gépen nincs is ilyen csoport, se magyarul, se angolul.
cmd:
net localgroup
ezen a gépen is van: *Asztal távoli felhasználói, ez lehet a probléma ?
Új hozzászólás Aktív témák
- World of Warships
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Milyen videókártyát?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Büszke apukák és anyukák topikja
- Eredeti játékok OFF topik
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- Kedvező ár! Lenovo X1 Yoga laptop-tablet (14FHD/I7-G7/16GB/256SSD) + ceruza
- Kedvező ár! Lenovo T570 laptop (15,6FHD/I5-G7/16GB/256SSD/Magyar)
- Kedvező ár! Dell Inspiron 15 laptop (15,6FHD/I5-G8/16GB/256SSD/Radeon520/Magyar/Win11)
- Ryzen 7 5800X / RTX 4060 Ti / A520M / 16GB vagy 32GB RAM / 256GB M.2 + 1TB SSD / 650W
- Vadonatúj iPhone 14 PRO MAX 256GB space black! 6 hónap garancia! Fulldoboz!
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Acer Nitro 5 AN515 - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 16GB - 512GB SSD+1TB HDD - RTX 3050 - Win11
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I9 13900K / RTX 4080 / 32GB RAM / 1 TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest