Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• help_me

csendes tag

használtam a keresőt, nem találtam ilyesmi topicot.

nos van egy igen nagy problémám. 1 családi tragédia folytán örököltem jonéhány dolgot a 90'-es évek elején. ez akkoriban egy 50-60 négyzetméteres felujitott belvárosi lakás volt (nagyobb vidéki városban), némi földterület, illetve igen komoly értékű ingóságok. Nemrég betöltöttem a 18. életévemet és utánanéztem hogy mi hogyan is volt annak idején. mára ott tartok hogy a vidéki belvárosi csendes környéken levö felujított lakásbol egy felujitásra szorulo falusi ház többségi tulajdona lett (majdnem az egész az enyém, csak ugye pont az a lényeg hogy nem teljesen :( ) ugyanis minthogy kiskoru voltam a vagyonkezelöm gyámom vagy nem tudom hogy hívják pontosan kezelte az értékeket akivel éltem és közeli rokonom. Most, mivel egy másik városba 100+ km-re el szeretnék költözni. el szeretném adni az ingatlant vagy neki, vagy kivásárolni öt és utána eladni az egészet. Csakhogy ö nem akarja. (ugyebár simán tud ott lakni, minthogy az övé is stb.) mit lehet tenni? (az egyetlen örököse én lennék, de nincs kedvem kivárni mire megöröklöm...)

illetve van egy nagyobb (legalábbis nem olyan kicsi) szölö ami olyan 4000 négyzetméter, rajta présház. ez 3 ember tulajdona egyenlö arányban. az egyik ki akar vásárolni kettönket (aki mellesleg 10 éve használja ingyen), csak egy baj van: nevetséges összegért: 50K huf :Y azaz kb 35 forintot fizetne egy négyzetméter szölöért!!! (1300 m2-t 50K) szeretnék érte valami reális árat kapni, de ugye ki vesz ugy szölöt, hogy az egyharmada az övé? senki. elosztani meg nem lenne szerencsés mert kiméretni kb 100K úgytudom, ráadásul valamelyik szélsö harmadot kapja aki inditványozza a kiméretést, és mivel a présház gyakorlatilag az egész közepén van, még meg is szívnám ráadásul egy rakás pénzembe kerülne. :(

kb. ennyi lenne a szitu mit lehet tenni? :U

előre is köszönök minden ötletet, tippet, tanácsot, véleményt :R

[Szerkesztve]

Új hozzászólás Aktív témák