Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Tomcat
    őstag

Az óraátállítás mint jelenség körül azt vettem észre hogy többnyire azoknak az embereknek szokott gondot okozni akik nem utazgatnak (eleget) a világban. Ha valaki más-más kontinensekre utazik rendszeresen akkor nem simán 1-1 óra a helyi idő eltérés mint jellemzően Európán belül, hanem jóval több is lehet, akár +-12 is, amit nagyon nehezen tolerál az emberi szervezet és nekem is napokba telik mire a több órás eltolódás miatt teljesen átállok. Majd hazaérve kezdődik elölről az egész folyamat, 2-3 nap kell mire akkor tudok elaludni amikor általában szoktam és akkor kelek amikor általában szoktam.

Én személy szerint a jelenlegi nyári idő (CEST UTC+2) végleges megtartását szeretném, vagyis hogy télen ugyan reggel 8-kor világosodik, de cserében délután 5-ig világos van, nyáron hajnali 4-kor világosodik és este 9-ig világos van. A téli idő nyáron katasztrofális lenne ha az maradna állandónak. Éjjel sokkal korábban világosodna és este sokkal hamarabb besötétedne ami szerintem sokkal rosszabb lenne. Amíg viszont nincs minősített többségi egyetértés arról hogy melyik legyen marad az évente 2x állítgatás.

Én legutóbb egy 10 órás időeltolódás után amikor kimaradt egy teljes éjszaka az utazás miatt simán aludtam 12 órát az ékezés után mire úgy ahogy kipihentem magam és elkezdtem az alkalmazkodást a helyi viszonyokhoz. Minden csak akarat kérdése.

Új hozzászólás Aktív témák