-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
AtHoS
nagyúr
válasz junkhead #24776 üzenetére
"2 GB RAM win7 ultimate 64 bit"
Ehhez a kialakításhoz "őszintén gratulálok"
"a fizikai memória induláskor sokáig 100% körül van..."
"a probléma igazán induláskor az első 5-10 percben jelentkezik"Ilyen esetben ez nem böngésző specifikus lesz, hanem az előbbi gratulációhoz tartozó mellékhatás
A win induláskor lefuttat jó pár beépített szolgáltatást, ami az svchost-on keresztül végzi el a műveletet (indexelés, winupdate, stb...) emiatt használ ilyenkor sok memóriát. Várd meg míg végez és utána használd a gépet -> vagy kis ráfordítással bővítsd a memót és talán lesz is értelme a 64bit-es rendszernek (az Ultimate verzióra így sem tudom miért van szükséged 2 GB memó mellett, de az eddigi tapasztalataim alapján /ne vedd magadra, nem rád írom/ aki warezol az ezt rakja fel, mert hát ez a legfullosabb, de közben a legtöbb erőforrást is ez a verzió használja. Otthonra a Home Premium verzió bőven elegendő, 2 GB RAM mellé pedig főleg, bár oda valami mókolt thinPC és társai verziót dobnék megbízható forrásból)
read-only mode on the forum
-
AtHoS
nagyúr
Hát, ha a bookmarks.bak 15+ -os Opera-ból van, akkor sima copy-paste elegendő a profil mappába, persze nem bak kiterjesztéssel és nem is kell importálgatni
Amúgy ami nálam van indításkor, az melyik eset lehet? Mivel az i5 mind a 4 magját maxra pörgeti, így az extended lazy loading-ra szavaznék
-
AtHoS
nagyúr
válasz Joey89 #24754 üzenetére
Ja, hogy nincs telepítve nálad a 12.x. rakd fel, tedd be a bookmark.bak fájlt, de bookmark.adr néven a profil mappába, mivel ezt kellett volna elrakni (a bak az backup fájl, reméljük minden benne van, amire szükséged lenne) és utána nézd meg ismét az import lehetőségét. A lenyíló menüben ott kell lennie az O12.x-nek választhatóan
Amúgy nálam a bezáráskor megnyitott fülek újranyitásával indít. Ilyenkor 100%-ra pörgeti a procit, de ha betöltött, akkor visszaesik a procihasználat szinte 0-ra. Ez a kialakítás már kihasználja a több mag adta erőforrásokat. A régi Opera csak 1 magot tudott kezelni.
[ Szerkesztve ]
-
AtHoS
nagyúr
válasz Joey89 #24752 üzenetére
ALT+P -> Böngésző menürész -> Alapértelmezett böngésző résznél van egy Importáló gomb
Valami nálad nem kóser. most pl. 19 fül és nem szaggat nálam.
Videós részhez lehet a flash problémázik nálad. Ajánlom a pepper flash verziót [link] használni az Opera-hoz. Dobd le az összes flasht és rakd fel a peppert, ill. ha használsz FF-et vagy régi Opera-t, akkor ahhoz szintén kell majd flash, mert a peppert nem eszik meg. Chrome és IE "beépítve" használ flasht, azokhoz nem kell külön telepíteni.
A fentebbi útvonal alján kapcsold be a Haladó beállításokat és engedélyezd a hardveres gyorsítást.
Illetőleg a konami kód-ot [link] is használd, ha látni akarod az extra beállításokat is.
-
AtHoS
nagyúr
válasz olivera88 #24594 üzenetére
Az Opera névjegyénél lehet megnézni hol tárolja. Szóval mentés előtt ott kellett volna megnézni, majd most szintén ott látod hova kell pakolni a mentést. Ha nincs a mentések között pl. bookmarks.adr, wand.dat, speedial.ini akkor nem jót mentettél el
-
AtHoS
nagyúr
válasz albandy #24592 üzenetére
Ez melyik verzióban ilyen, mert a stabilban 9 oszlop lehet előnézeti kialakítással.
Amúgy adatbátizs szerkesztővel saját formára lehet hozni a speed dial mutatott képeit, ugyanis ki lehet cserélgetni saját képekre sqlitebrowser + ismertető
[ Szerkesztve ]
-
AtHoS
nagyúr
Már korábban is akartam kérdezni, hogy oldal kód által letiltott jobbklikkes menü engedélyezésére avagy ugye a tiltás elkerülésére van megoldás?
Esetleg user script-ek használatára?
Mondjuk kerülőúton megoldottam, de kíváncsi vagyok Opera-ban is lenne-e lehetőség?
-
AtHoS
nagyúr
-
AtHoS
nagyúr
Ez a verzió működik régi Opera-val [link], bár ugye biztonsági hiba van benne, így ajánlott hagyni neki, hogy automatikusan frissítsen (feladatütemezőbe pakol be ehhez indító részt, tehát onnan futtasd a telepítést követően)
Szerk.
Vagy esetleg ez segíthet még: Alternative Flash Player Auto-Updater
[ Szerkesztve ]
-
AtHoS
nagyúr
válasz LonGleY #24483 üzenetére
Így sem leányálom a WP szoftverkínálatban (mondjuk bizonyos szinten érthető), de ha a normálisabb appok fejlesztésére sem lesz lehetőség rá, akkor nem tudom hogyan képzelik el a "leteszem a telefont és folytatom ott asztali gépen ahol abbahagytam" koncepciójukat.
Böngészőből pl. nem tudtak még olyat lerakni az asztalra, amit szívesen használnék napi szinten desktop gépen. Gondolom ezzel nem vagyok egyedül.
Más, csak hogy LonGleY idegeljem O27-tel a gmail oldala összhányja magát XP alatt és így megnyithatatlanná válik
[ Szerkesztve ]
-
AtHoS
nagyúr
válasz FoxiestFox #24466 üzenetére
Visszarakod a 26-os verziót és megoldod, hogy ne frissítsen automatikusan
Szerk.
Igen ebben a verzában ennyi van, de rebesgették a verebek, hogy testre szabhatóak lesznek, majd valamikor és olyan képet rendelsz hozzá, amilyet akarsz, plusz még egyéb nyalánkságok. Ennyire tellett a mostani felhozatal, hacsak nem bekapcsolható valamerre egy alfa kialakítás próbára. Erről viszont eddig még nem olvastam[ Szerkesztve ]
-
AtHoS
nagyúr
válasz bluobluo75 #24464 üzenetére
Valaki kitalálta, hogy az Opera "cheat-eléséhez" a konami kódot kell beütni a beállításokat megnyitva.
Mivel a beállítások megnyitásával automatikusan a kereső mező lesz aktív így ki kell TAB-olni belőle vagy kikattintani a jobb oldali panel egy üres részére és ezt követően kell beütni a kurzornyilakat abban a sorrendben, ahogy le van írva, plusz ugye a végén a b és a billentyűket.
Ennyi a történet. Nem tudom melyik rész fogott meg téged, ami miatt nem vágod.
De pl. elindított Opera esetén az egészet billentyűzetről is meg tudod csinálni így:
Ctrl+F12 Tab ↑ ↑ ↓ ↓ ← → ← → B ACTRL+F12 -> megnyitja a beállítások panelt
TAB -> kitabol a kereső mezőbőlA többi pedig a konami kód, amit végig kell nyomogatni egymásután.
-
AtHoS
nagyúr
válasz bluobluo75 #24462 üzenetére
Mondjuk van NPAP és PPAP ág flashből. Lehet nem mindegy, hogy a pepper vagy a peppertelen van fenn
Szerk.
"Eddig oké is lenne, de ennyiszer???"
Mit kell "ennyiszer"? Nem igazán értem a kérdés lényegét. Egyszer beütöd a kódot, majd bepipálod legalul, hogy mindig jelenítse meg a haladó beállításokat.
[ Szerkesztve ]
-
AtHoS
nagyúr
válasz Sk8erPeter #24433 üzenetére
áhá, ez a konami iddqd -ja na meg most már az operáé is
-
AtHoS
nagyúr
válasz Sk8erPeter #24430 üzenetére
Egyébként mihez, mikor találták ki ezt a konami kódot eredetileg? Lehet valami fanatikus került Opera-nál a "fogaskerekek" közé
-
AtHoS
nagyúr
válasz bluobluo75 #24428 üzenetére
CTRL+F12 mit mond neked?
Le kell nyomni ezt a bill kombinációt
TAB mit mond neked?
Le kell nyomni ezt a billentyűt
Ha láttál már billentyűzetet, akkor menni fog a többi is (B és A nem kell, hogy nagybetű legyen )
Szerk.
Ha még mindig problémás, akkor ezt linkelte korábban LonGleY [link][ Szerkesztve ]
-
AtHoS
nagyúr
válasz tibbike01 #24418 üzenetére
Mondjuk a kérdés nélkül letöltést simán be lehet állítani, viszont minden ugyanoda fog mentődni kérdés nélkül
Szerk.
Mondjuk torrent fájlok esetén ez nem lehet probléma, mert ott a kliens szépen el tudja pakolni megfelelő helyre, viszont egyéb esetben ha a program nem kínál ilyen lehetőséget, akkor....hmm....nincs véletlenül olyan program, ami figyel egy mappát és a beállított (az egyszerűség kedvéért legyen kiterjesztés alapján) elpakolgatja az odakerült fájlokat a beállított "csoportoknak" megfelelő helyre?Mondjuk itt felmerülhet az a probléma, hogy nagy méretű letöltésnél amíg töltődik lefelé a fájl belebaromkodhat, ha nincs zárolva a letöltés alatt álló fájl.
Esetleg valami értelmesebb letöltéskezelő talán meg tudná oldani, ha tud integrálódni az Opera-hoz
[ Szerkesztve ]
-
AtHoS
nagyúr
válasz bluobluo75 #24406 üzenetére
28-as verzában alakítanak a gyorshívó dolgain. Talán ezen is változtatnak...vagy nem...Addig annyit tehetsz, hogy leszeded a keresőmezőt, így a gyorshívóelemek fentebb kerülnek így elég sok helyet kitakarva a fehérített területből
-
AtHoS
nagyúr
válasz bluobluo75 #24404 üzenetére
Átsiklottam a halvány fehér sáv szöveg fölött, csak a linkelt képen bekeretezett keresőmezőre koncentráltam
Egyébként tegyél be fehér hátteret és nem látod majd a fehér sávot
Az alapértelmezett témák között van egy Szürke nevű. Na azzal nem veszed észre a fehéres átmenetetread-only mode on the forum
-
AtHoS
nagyúr
válasz bluobluo75 #24392 üzenetére
Mi hogyan néz ki?
Saját témánál is csak egy háttérképet tudsz berakni illetve függőlegesen tudod picit igazítani a megadott képet hogyan jelenítse meg.
konami kódot beütve nálam is megjelent a kereső mező eltávolítása. Érdekes...read-only mode on the forum
-
AtHoS
nagyúr
válasz bluobluo75 #24377 üzenetére
Ma telepítettem a 26-os Opera-t, ahol saját háttérképet állítottam be a gyorshívóra illetve a beállításokból simán kikapcsolható volt a kereső mező, közvetlenül ott, ahol az oszlopok számát is lehet állítani (hagyományos kinézetű volt a gyorshívó).
Az itthoni 26-os Opera-nál viszont nincs ott a keresőmező kikapcsolásának lehetősége...érdekes (újszerű gyorshívó)
szerk.
semmi konami kódot nem ütögettem a gépen, mégis dobta a lehetőséget a gyorshívóról eltüntetni a keresőmezőt
[ Szerkesztve ]
-
AtHoS
nagyúr
válasz LonGleY #24363 üzenetére
Tudom..tudom
Nem XP lesz a gond, bár nem jegyeztem meg mióta műveli ezt, mivel 1-2 hete még szépen, jól ment és most is csak ph! topik listázásával problémázik. pl. aktív témák. ráadásul nem minden nap nézek fel ph!-ra melóben így bizonyosan kimaradtak napok
Ráadásul kilométer hosszan tart ilyenkor az oldal, szóval lehet scrollozni erősen és menet közben elvétve lehet találni kisebb nagyobb oldalelemeket, majd teljesen legörgetve az aljára, ott van a többi hiányzó oldalelem.
A kilométer hosszant úgy kell értelmezni, hogy normál esetben pl. az aktív topik lista 6 oldal lefelé, míg a kilométeres kb. 150...200 oldal
-
AtHoS
nagyúr
válasz LonGleY #24361 üzenetére
Nálam erős saccolással 10-ből egyszer van rendben. sütik törlése után is XP alatt
adblocker, ghostery kikapcsolása sem segít
Telekomos ADSL net, routerben gugol dns-elIlletőleg nagyon sokszor új ablak nyitásakor csak "pörgettyűzik" pl. görgővel kattintva. Ha nyitok egy új TAB-ot és gyorshívóból kattintok, akkor meg azt betölti, miközben a másik TAB-on még mindig "pörgettyűzik"
-
AtHoS
nagyúr
válasz Sk8erPeter #24327 üzenetére
Köszi, de megvettem korábban az élettartam licence verziót, amit most is ákcijóznak amúgy [link]
-
AtHoS
nagyúr
válasz LonGleY #24294 üzenetére
Ja értem
Én még ezeket tenném az alapvetők közé:
Classic Tabs
Tab Bundler vagy To-Read sites
SimpleUndoCloseAmi esetleg jól jöhet
Force Download
MakeLinks
Nimbus Screen Capture
Youtube-hoz pedig ez, bár havi 1-2 alkalommal vagyok csak csövön
YouTube CenterMivel jelenleg az opera nem tud ideiglenes letöltéssel doksikat megnyitni, így Documents kiegészítővel van megoldva, de emiatt kell néha a Force Download-ot használnom
Ja és ugye nálam pl. Ghostery + Adguard páros üzemel
Van még 1-2 telepítve, de azok alternatívák, még nem mondtam le végleg róluk ill még a dqdb féle Update Notification
-
AtHoS
nagyúr
Rákérdeztem Sticky hivatalos fórumán az autofill kikapcsolhatóságára. Első körben autologin kikapcsolására kaptam útmutatót (amit kapásból kikapcsoltam egyébként is, bár ugye nem lehet véglegesen kikapcsolni ezt sem, ugyanis minden új bejegyzésnél külön ki kell kapcsolni majd. Itt mondjuk elgondolkoztam, hogy én vagyok nagyon gyökér angolból vagy ...)
Szóval válaszban együgyüként jeleztem, hogy amit javasoltak ott nincs autofill kikapcsolására lehetőség csak az autologin-éra, majd leírtam, hogy a böngésző plugin kikapcsolásával sem sikerült elérnem a kívánt hatást, mivel a fantasztikus porgram a hotkey megnyomására átlépett ilyenkor kitöltési funkcióból új bejegyzés létrehozásra, tehát az alap funkció sem működik ilyenkor rendesen.
Aztán jeleztem, hogy beleszaladtam egy korábbi fórumtopikukba, ahol pontosan ugyanezzel problémázott már más is (kicsit bővebben kifejtve miért is szívatja az épeszű felhasználót az általuk erőltetett autofill funkció) és nem tudtak javasolni neki értelmes megoldást..
A lényeg: válaszban megkaptam, hogy akkor fogják ezt a tulajdonságot megoldani, ha több felhasználó is fogja kérni.
Na itt lettem kész. Egy egyébként működő funkcióhoz szeretnék felhasználó szintű ki/be kapcsolhatósági megoldást. Egy checkbox jellegű beállítást pl. a security beállítások közé. Mennyi kódsor kellhet egy ilyen "extra" funkciónak a kialakításhoz, ami nem új dolgot hoz létre, hanem deaktívál egyet.
Nem is nézik hülyének a felhasználót még véletlenül sem Egyelőre gondolkodom rajta, hogy válaszoljak-e a fórumon, de egyrészt moderálást követően kerülhet csak ki oda post. A mostanin is 3 napig "rágódtak", mire kirakták. Amit most hirtelen válaszolnék szerintem alapból ki sem kerülne. Pedig de megírnám nekik, hogy roboformból képtelen a porgramjuk 30%-nál hatékonyabban importálni illetve a popup bejelentkezési felülettel óriási problémája van a programnak. Steam klienst sem tudja lekezelni, itt is kézzel kell kitöltenem az adatokat, mert a login nevet nem tölti ki (pedig 1-2 alkalommal működött )
Jelszókezelőknek nincs külön topik véletlenül. Eddig nem akadtam rá...
[ Szerkesztve ]
-
AtHoS
nagyúr
-
AtHoS
nagyúr
válasz Penge_4 #24251 üzenetére
Szia!
A Google Keep-be lehet menteni simán a kijelölt szöveget copy-paste kihagyásával?
Offline elérhetőek a mentett jegyzetek vele?Az első ugye a kényelmet szolgálná, míg a második esetében pl. tableten/laptopon net nélkül is elérhetőek-e a mentett szövegek. Utóbbi azért elég fontos szempont számomra
Lastpass ekkora memfogyasztó? Na ezen igen csak meglepődtem
sheratan
Utánaolvasok a Mitro-nak. Nem is hallottam még róla. Érdekesen hangzik pl. a saját az accountok megosztási lehetősége
-
AtHoS
nagyúr
válasz NoOne1976 #24248 üzenetére
Könyvjelzők kezelésére én megvettem a linkman kimondottan könyvjelzők kezelésére fejlesztett programját (épp akciózták lifetime licence keretein belül nyáron) viszont ennek adatbázisának hordozhatósága picit körülményes, ugyanis ezt magadnak kell "valahogy" kialakítanod. én pl. egy "felhő"kezelővel oldottam meg, de van rá még pár megoldás és nem is lehet ilyen esetben univerzális megoldást javasolni, sok függ az egyéni preferenciáktól.
Ezt a témát már körbejártuk nyáron, mikor leírtam, hogy miért nem hamarabb jutott eszembe ilyesmi különálló program használata, de én eléggé kirívó vagyok az átlagos felhasználás területén a magam közel 8k mennyiségű mentett könyvjelzőmmel. Átlagos felhasználásnál nem biztos, hogy érdemes külön könyvjelzőkezelőben gondolkodni, hacsak a program nem tartalmaz értelmes könyvjelzőkezelést szvsz. az Opera jó úton halad könyvjelzőkezeléssel, de még messze van a vége. A megosztási funkció elég impozánsnak tűnik számomra pl.
Jelszavak kezelésére kismilló megoldás létezik. Itt viszont első körben azt kell eldönteni, hogy hajlandó-e valaki felhőben tárolni ezeket a féltett adatokat avagy sem. Egyik avagy másik oldal mellett döntve máris konkretizálhatóak az érdemi programok. Azt azért hozzá kell tenni, hogy van pár ingyenes a maga korlátaival és van jó pár fizetős a maga kényelmi funkcióival. Viszont erős eltérések is lehetnek az egyes programok között.
Én személy szerint 3 funkció kiváltását céloztam meg a 12-es Opera leváltásához:
- könyvjelzők megfelelő kezelése
- login információk megfelelő kezelése + kézzel irányított automatikus kitöltés lehetősége (tehát ne töltsön ki magától, csak ha én szeretném)
- jegyzetek megfelelő kezeléseOlyan programra eddig nem bukkantam, ami ezt a 3 funkciót egyben elfogadhatóan tudta volna kezelni. De talán nem is akadtam olyanra, amelyben mind a 3 funkcióra kínáltak volna megoldást.
Mint írtam a könyvjelzők kezelését a linkman progival váltottam ki. Ennél pl. el lehet menteni a bejelentkezési adatokat is az oldalakhoz, de nem tud automatikusan kitölteni, így bazi kényelmetlen belőle kiszedegetni az adatokat a bejelentkezésekhez. A könyvjelzők kezelését viszont profin végzi (pl. a közel 20 év alatt összegyűjtött könyvjelzők közül nagyon sok - ~1k - már nem is élt, melyet pár kattintással szépen le lehetett vele szűrni). Seperc keres a 8k-s adatbázisban, szépen lehet csoportosítani, elválasztókat berakni, megjegyzéseket hozzáfűzni több szinten, stb.. Ezt nem ecsetelem tovább, mivel valószínű a felhasználók nagyon kis %-át érinti ekkora mennyiségű könyvjelző kezelése.
A jelszókezelők viszont általában jegyzetek mentésére is alkalmasak, bár ezt profi módon új elnevezéssel illetik (pl. Safenotes, Secure memos, stb..) persze ebben van is valami, mivel kódolva tárolják ezeket az információkat.
Általában egy kiegészítő kerül telepítésre a böngészőhöz, ami kommunikál a telepített programmal, cloud szerverrel a login adatok kitöltéséhez.
Ingyenesen használhatóak közül az offline keepass-t próbáltam, de jegyzetek tárolása nem megoldott benne, így hamar sarokba is került. Ezt követően megnéztem a szintén ingyenes, de cloud-os Last pass-t. Ez az egyik legnépszerűbb jelszókezelő. A populáris böngészőkhöz van kiegészítője, amivel seperc lehet automatikusan kitöltetni a login adatokat, form-okat vele. Talán ez a legkényelmesebb ebben a tekintetben. Ha jól emlékszem jegyzeteket is vele tárolni.
ha már biztonságos tárolásról beszélünk első körben offline tárolásra alkalmas megoldásokat kerestem. Emiatt a - bár tökéletesen működő - LastPass kiesett (mondjuk nem is találtam róla infót, milyen korlátozások vannak érvényben az ingyenes verzió használatához). Kérdezgettem itt a topikban jelszókezelő ügyben és jött tipp a RoboForm Everywhere progira, mellyel megoldható az offline működés és közben a hordozhatóság is. Éppen promózták akkoriban, így sikerült(volna) 1 éves promóra szert tenni (én hülye viszont nem aktiváltam be a promó időszaka alatt. Utólag kiderült, hogy nem elegendő csak simán telepíteni, telepítést követően még kézzel aktiválni is kell. Amit ugye szép magyar fordítást végző barátainknak köszönhetően nem is tűnt fel, mert a barmok a help menü Activate RoboForm pontját RoboForm bekapcsolás-nak fordították, ami számomra teljesen más jelentéssel bír )
Nos mivel egyébként igen szimpatikusan működött a program beneveztem rá 10 dolcsiért egy éves ciklusra (új felhasználóknak 50% kedvezmény alapból) és használtam megelégedéssel. Az O12-ből átemelt jelszavakkal azért kicsit küzdeni kellett (sokkal részletesebbek a beállítási lehetőségek roboform-ban), de pár órás műveletet követően szépen lehetett használni és tudja mindazt, amit elvártam. Sőt...még ezen felül is.
- könyvjelzőket is tud tárolni, bár ez már ugye engem nem érdekelt (mondjuk alap linkek elférhetnének itt)
- alkalmazásokhoz is tud tárolni bejelentkezési adatokat (pl. steam, origin, skype, stb..)
- névjegyek tárolása
- android, WP, iOS felületre is elérhető verziókkal rendelkezikNem rég viszont év végi promózásoknak köszönhetően beleakadtam az egyik oldalon a Sticky Password Pro programba, amely helyi hálózaton keresztüli szinkronizációval rendelkezik, mellyel még egyszerűbbé válhat a különböző eszközök közötti offline adatcsere.
Első tapasztalataimat összegyűjtöttem egy szövegfájlba esetleges későbbi RoboForm Everywhere-el való összehasonlításhoz. Jelenlegi kialakításában kényelmi részen a RoboForm agyonveri.
pl. popup jellegű bejelentkezési felületnél nagyon problémás a működése, míg a roboform kisujjából kirázza ezeket (pl. ubi alá tartozó oldalak ubisoft.com, ubi. com, uplay.ubi.com) Viszont a body.builder.hu és a shop.builder.hu oldalakon a roboform nem tud mit kezdeni a bejelentkezéssel.Ami viszont nagyon problémás számomra a sticky-vel kapcsolatban, hogy kikapcsolhatatlan benne az automatikus kitöltés. Minden egyes oldalon, ami el lett mentve automatán kitölti vagy több login adat esetén automatán ajánlja kis ablakban a kitöltés választását és ez jelenleg kikapcsolhatatlan funkció. Nekem ne töltögessen ki semmit sem automatán ha én nem akarom. Egyébiránt nincs vele probléma, működik szépen, remélem idővel ez a funkciója is személyre szabható lesz.
Ami tetszik benne, hogy RoboForm-mal ellentétben itt egy bejegyzéshez, tehát egy URL-hez több login adat is megadható, míg roboform-ban minden login-hoz létre kell hozni egy bejegyzést, tehát egy URL esetén több bejegyzést kell készíteni.
Roboform esetén minden egyes bejegyzéshez saját kis fájlban vannak tárolva az adatok, míg sticky-ben egyetlen nagy adatbázisban. Ez lényegében szinkronizálás során jelent óriási eltérést, mivel minél nagyobb számú szinkronizálni való van, roboform annál lassabban fog végezni (felhő használata esetén tűnik ki legjobban az eltérés) . De persze ez offline tárolás esetén nem akkor a probléma.
Azt hiszem sokkal többet is írtam mint kellett volna, de lényegében kapsz egy böngészőbe beépülő gombot, amivel vagy adott esetben ami elvégzi a beléptetést. Ha nem zárkódsz el a felhős tárolástól, akkor talán a Lastpass lehet az ideális választás
-
AtHoS
nagyúr
válasz Debilon #24242 üzenetére
F3-ra is bedobja
NoOne1976
Én már külön programot használok mind a könyvjelzőkhöz, mind a jelszavakhoz illetőleg a jegyzetekhez is, de ezt szerencsére sok jelszókezelő alapból megoldja. Ezeket meg oda hordozom, ahova és amikor akarom.Sőt, univerzálisan használható bármely böngészővel, bármelyik gépen, ha esetleg arra lenne szükség...
-
AtHoS
nagyúr
Elkezdték most akciózni a Sticky Password Premium verzióját 25 dodó a lifetime licence [link] és ahogy olvasgattam a lehetőségeit, látom, hogy online szinkronizáció helyett lehet használni helyi hálós szinkronizálást, amivel kombinálva az offline működést eléggé hordozhatónak tűnik első blikkre az eltárolt jelszavak használata vele több gép + telefonok között.
Azt hiszem benevezek rá, mert az a ~6k HUF nem tűnik rossz ajánlatnak
-
AtHoS
nagyúr
válasz anorche1 #24107 üzenetére
Nálam SoftPerfect Ramdisk üzemel [link] ez teljesen ingyenes, 64 bites OS alatt nincs korlátozva a létrehozható RAMdisk méret, míg 32 bites OS esetén max 3,5 GB
Ezzel lehet állandó (boot-nál betöltődő) és ideiglenes (manuálisan bekapcsolod) virtuális ram lemezeket is kezelni
[ Szerkesztve ]
-
AtHoS
nagyúr
Nálatok működik a letöltő gomb ezen az oldalon? [link]
Ha jobbklikkel másolom a hivatkozott címet és új fülön ctrl+shift+v , akkor rendben megnyílik a letöltési oldal, de a kattintást a download gombon "nem eszi meg"
-
AtHoS
nagyúr
Na bakker...most megnéztem a melós Opera-t, de indításkor lefrissült a 26.0.1656.17 verzióra és nem kínálja a megnyitást szerintem annyira belemerültem a melóba, hogy összekevertem a megnyitott FF-el, mert free-mail-en Opera-val lehetetlen keresni a levelek között (kb. 3500 környéki levél és kommunikációs hibát dob), így ahhoz FF-et nyitottam és szerintem abban nyitogattam meg a csatolt mellékleteket
-
AtHoS
nagyúr
A melóban használt verzióban (most nem ott vagyok, így nem tudok egyelőre pontos verziót írni) megjelent az eddig forszírozott mentés gomb mellett a megnyitás gomb is, így lehet egyből nyitni a doksikat (doc és rar esetén kínálta)
Az itthoni 26.0.1656.17 verzióban most néztem meg ezt a lehetőséget, de sajna ez nem tudja
-
AtHoS
nagyúr
válasz LonGleY #23896 üzenetére
Most ismét beleszaladtam, hogy szerkeszteni akartam egy hozzászólásom és kiderült, hogy a hangulatjelek sem kattinthatóak, sőt az OK gomb-ra sem reagál ilyenkor (26.0.1656.8)
A Szerkesztést görgővel új fülön nyitva rendben működik a szerkesztési oldal. Kösz a tippet.
-
AtHoS
nagyúr
válasz Sk8erPeter #24012 üzenetére
Az alapötlettel nincs is probléma, de a megvalósításnál teljesen figyelmen kívül hagyták a megfelelő szintű szerkeszthetőséget. Néhány oldalnál van szép oldalra jellemző ikon/kép, míg nagyon sok oldalnál nincs ilyen.
Ez mondjuk nem tudom kinek a sara (weboldal karbantartási rész vagy a gyorshívó fejlesztőké), hogy nagyon sok oldalnál nincs/nem érhető el jelenleg az oldalra jellemző ikon/kép/logo/stb...
Ha ezt szépen lehetne szerkeszteni/hozzárendelni, máris megfelelő kinézetet lehetne kreálni a gyorshívó elemeinek. Igazából ennyit kellett volna az alap gyorshívóval is bűvölni, szóval tulajdonképpen nem értem milyen elgondolás mentén alakították ki az új felületet
-
AtHoS
nagyúr
válasz LonGleY #23927 üzenetére
Már megint mellé magyarázol
Leírtam érthetően, hogy nem érveltem, saját tapasztalatot osztottam meg. Te próbálsz saját szemszögből másokra ráerőltetni dolgokat: "Azt én nem nevezem portable appnak..." Vagy nem?
Az előbbi idézetedből jól láthatóan teljesen szubjektív kinek mit jelent a "portable"
Egyébként hasonló állásponton vagyok veled, ha nem esett volna le az eddigiekből csak én nem erőltetem a magam álláspontját mindenáron, mindenkire
-
AtHoS
nagyúr
válasz LonGleY #23924 üzenetére
Én sajna belefutottam pár portableapps.com-os proginál, hogy "elfelejtette" az előzőleg megtett beállításokat. pl. nyelv, mértékegység, stb... változtatása. Bár azóta lehet javították a hiányosságokat, viszont onnantól feléje sem néztem ezen programoknak, mivel amúgy is csak pár órára kellettek.
Egyébként ez nem érv volt részemről egyik vagy másik oldal mellett/ellen, hanem saját tapasztalat. Bár lehet nem én vagyok a legjobb alany erre, mivel elég kevés utólag mókolt "portable" progit használok. Ellenben gyári kiépítésűből van mintegy bruttó 1,5 GB méretű az OS-től független partícióra helyezve.
De azt belátod Te is, hogy az sem érv, hogy Te mit tekintesz portable-nak illetve mit nem illetve ez a terület sem csak fekete és fehér, mivel vannak mindkét oldalon nagyon jól sikerült alkalmazások és ennek megfelelően nagyon nem jól sikerültek is.
-
AtHoS
nagyúr
A hordozhatóságot tekintve ugyanazt jelenti, de ugye a megvalósítás eltérései miatt egyes programok portable-re mókolt verzióinál előfordulhat, hogy kényelmetlenné válik a használata, mivel nem maradnak meg a személyre szabás beállításai a programból való kilépést követően, míg a program fejlesztője által készített pl. most Opera-nál elnevezett USB mód esetében megmarad.
-
AtHoS
nagyúr
Ma már másodszor fordult elő velem, hogy itt ph! fórumon hozzászólás szerkesztésénél nem tudtam egérrel egérrel szöveget kijelölni. Odakattintottam, majd húztam volna lenyomott bal egérgomb mellett, de nem jelölődött ki semmi. Sem balra kezdve, sem jobbra kezdve húzni az egeret.
Most viszont rendben megy az egérrel szöveg kijelölés
Szerk.
Direkt kihagytam a verziót, hogy vissza kelljen jönni szerkeszteni a hozzászólást és most a hozzászólás utólagos szerkesztése esetén már nem tudok kijelölni.Szóval reprodukálható nagyon egyszerűen.
Opera developer 26.0.1655.0
[ Szerkesztve ]
-
AtHoS
nagyúr
-
AtHoS
nagyúr
válasz Sk8erPeter #23864 üzenetére
Lehet sűrűbben használom az Én szót mint a Te-t, de azt is nagybetűvel szoktam írni
Előbbit azért, hogy kiemeljem ez saját részről szóló tapasztalat, nem általánosítás, míg utóbbit azért, mert megtisztelem vele a "megszólítottat".
Mondjuk nem tudom ez mennyire felel meg a jelenleg elfogadott helyesírási szabályoknak
-
AtHoS
nagyúr
válasz LonGleY #23857 üzenetére
Semmi gond nincs azzal, hogy nem érted, mivel nem egyformán gondolkodunk. Valószínű teljesen más területeken is navigálunk a felmerülő "problémák" megoldása következtében és a leírtakból az is nyilvánvaló, hogy Én ezzel a kialakítással hosszú távon időt spórolok meg magam számára, különben nem igazán lenne jelentősége eltárolnom ennyiféle infót, adott infóra hajazó fórumokat, fórumtopikokat, a témában értékes hozzászólásokat, cikkeket, stb... ekkora mennyiségben. Nagyon sok területre vonatkozóan foglalkozom, kell foglalkoznom dolgokkal, ami ismét csak növeli a területekhez kapcsolódó információkat adó oldalak, linkek számát.
Elég szép számmal vannak hobbihoz kapcsolódó dolgok is elmentve. A hobbit gondolom nem kell bemutatnom mit jelent, így gondolhatod, hogy elég alaposan körbejártam a különböző témákat. Sajna nem emlékszem mindig minden részletre, így kénytelen kelletlen is szükséges későbbiekre eltárolni megfelelő oldalakat.
Sajnos nagyon sok oldalnál a saját keresőjével sem lehet előkeríteni az ott korábban már olvasott hasznos dolgokat, így szintén adja magát a közvetlen könyvjelzőzés.
Összetett dolgok ezek és Én eddig csak előnyét tapasztaltam. Inkább kattintok többször 3-mal többet, mint "hiába" keresgessek adott témában időnként az értékes időmet pocsékolva.
Több éves gyűjtemény ez és eddig nem is volt alkalmam szortírozni. Ekkora mennyiségnél pedig el tudod gondolni milyen munka kézzel szortírozgatni a már megszűnt oldalakhoz tartozó linkeket. De már kezdek megvilágosodni és most azt nem értem, hogy miért nem korábban nézelődtem könyvjelzőkezelés ügyben.
Mindegy, most már sínre kerültem (csak nehogy jöjjön a vonat )
Bizonyára van jó pár oldal is amit fölösleges volt elrakni, de majd kikopnak előbb utóbb azok is
Valószínű a gyorshívóim száma is mások szemében hagy maga után kívánnivalót, mivel csak itt melóban van 4x7 + 2 és ebből 3 mappázott 6-8 linkkel. Otthon ettől azért picivel több van
A hosszú előzmény listán mit értesz? History?
Szerintem ha ezt nem pucolod kézzel, akkor sok selejtes infó között 2 hónap múlva ugyanúgy nem találod meg a számodra szükséges oldalt elmentve. Nem beszélve arról, hogy nem tudsz érdemi infót hozzáfűzni, elnevezni illetve véletlenül le is takaríthatja valaki ezeket a dolgokat, míg a könyvjelzőket nem bántják a takarító programok. Bár én nem használok takarító progikat, így ez talán nem érintene, de az elnevezés hiány biztosan probléma lenne. Nem beszélve arról, hogy böngészőváltás esetén problémás lehet az átmentése. Jelenlegi irányvonalam alapján ez a terület pont nem megfelelő számomra, míg másnak lehet ez az ideális.Más.
Volt egy szép balesetem évekkel ezelőtt. Egyik barátomnál kellett valamit telepíteni, amihez aktiválós e-mail-t küldtek. Beléptünk a levelezőbe (freemail), ahol meg is érkezett a levél, aktiváltuk a dolgot. Barátom nagyon "tisztaságmániás", így azonnal törölni kellett az aktiváló levelet - mivel nincs már rá szükség - , ami ugye bekerült a kuka-ba. Ki is léptem a freemail oldalról, ami ugye rákérdez, hogy a kukában lévő elemeket törölje-e. Nos ugye én szépen nyomtam a kuka ürítését, mire barátom fogta a fejét, hogy most nagyon sok értékes dolga odalett, mivel azokat a kuka-ban tartotta. Ezt csak azért írtam, le, mert szerintem a History nem pont arra való, amire nekem szükségem van és ilyen könnyen fejfájáshoz is vezethet az elvesztése.
De ez megint csak a saját véleményem, más fejével nem tudok gondolkodniEgyébként eléggé túlbeszéltük a témát, a többiek csak kerülgetnek minket a topikban, ezért mindenkitől elnézést kérek LonGleY nevében is
-
AtHoS
nagyúr
válasz LonGleY #23855 üzenetére
Mitől lenne kamu? Ha nem importálom nem is tudom mennyi volt eddig elmentve.
Egyébként az elméleted már ott bukik /miszerint hamarabb találod meg amit keresel/, mivel egy adott témához kapcsolódó hasznos infók (mint ahogy dqdb is írta) nagyon sokszor nem a pl. google által kidobott linkeken olvashatóak, hanem sokszor onnan többedik linkre.
Mivel én ezeket elraktam megfelelően elnevezve (na persze, ha előzőleg már foglalkoztam a témával), esetleg plusz infóval megtoldva (ha van rá lehetőség), így szépen egymás mellett lesznek a releváns információk eltárolva, míg Te szépen csak navigálgatsz a kereső által dobált találati oldalakat böngészve és halászod ki az érdemleges infókat.Magamból kiindulva nem emlékszel majd fél....háromnegyed.....több év múlva a számodra korábban fél napig érdekes információra, így legközelebb ismét neki kell majd állnod keresgetni a témában, mivel csak rémlik majd valami a témában, ami kevés a megoldáshoz.
Ehhez még hozzáfűzném, hogy nagyon sok infót jegyzetekbe is másoltam az oldal könyvjelzőzése mellett, mivel az oldalak jönnek-mennek, átalakulnak, így későbbi keresés alkalmával már nem is biztos, hogy rá fogsz találni.
Egyébként én egy szóval sem mondtam, hogy célközönség lennék, de ahogy látom nagyon messze vagyok az Opera fejlesztők által megálmodott ~40 könyvjelzős felhasználóktól, ezáltal magasról le is vagyok s...a.
Mondjuk most, hogy kicsit jobban belemélyedtem profi könyvjelzőkezelő alkalmazásokba, nem is foglalkoztat már az Opera bénázása könyvjelzőkezelés tekintetében. Kicsit megvilágosodtam ezen a területen, mivel látom, hogy lehet ezt egészen másképpen is kezelni. Na persze ilyen szintről nézve a többi böngésző megoldása is gyökér.
Természetesen ez mind magánvélemény és a jelenlegi 6,5k könyvjelzővel a hátam mögött írom, amit írok.
A kamuhoz egy pillanatkép:
maxthon mappa szintén tartalmaz 700 fölötti könyvjelzőt 100 almappába rendezve, de az melódiásread-only mode on the forum
-
AtHoS
nagyúr
válasz LonGleY #23826 üzenetére
Még jó, hogy van aki jobban tudja mit, hogyan használok illetve jelen esetben nem használok
dqdb
Köszi az infót a statisztikai adatokról, de akkor jelenleg fölösleges importálnom a 8k könyvjelzőt (sajna nem elírás, valóban ennyi ), mivel jelenleg nem foglalkoznak ilyen adattal statisztikailag.M3oH
Természetesen személyes preferencia alapján vannak mappákba, almappákba, al-al mappákba, al-al-al....stb csoportosítva. Gyorsan néztem most egy statisztikát. Csak a Diablo 3-hoz elrakott könyvjelzők száma 579 összesen 45 mappában tárolva. Ebből mondjuk harmadát lehetne kukázni a D3 folyamatos változása miattMondjuk néhány napja az O12-ből importált 8k könyvjelzőt validáltattam így maradt 6591 darab 562 mappába rendezve. A többi már nem létező oldalra mutatott. (marha jó ez a funkció a linkman-ben)
dqdb egész jól leírta a könyvjelzők "gyarapodásának" mikéntjét. Nagyon sok dologgal foglalkozom/kell foglalkozzam, így az adott témában egyszer összevadászott infót nem fogom még egyszer több napon át keresgetni, hanem inkább elmentem. Az akkor érdektelen, de később hasznosnak vélt linkeket is a témában. És még így is rengeteg oldal nem került be a könyvjelzők közé.
A fülcsoportokat nagyon sajnálom, hogy nincsenek, mivel O12-ben 60+ fül is volt indításnál nyitva sokszor, melyek között a fülcsoportokkal szépen lehetett rendszerezni. Szerencsére elég sok hiányosságot félig-meddig lehet pótolni leleményes kiegészítőkkel. pl. a fülcsoportokat is.
Más:
Az új speed dial-t erőltetik azt látni. A régi kialakításnál max 9 oszlopot lehetett beállítani, míg az újnál már 11 használatát engedélyezték. szvsz nem véletlenül az új kialakításnál lehet többet használni.Az Opera frissítését én egyből észreveszem, mert egyrészről OSS tűzfala új szabályt dob hozzá, amihez lebegő panel is tartozik ill. a webroot automatikusan letiltja az Opera egyik összetevőjét, ami miatt az nem indul el. Ma is frissült pl. a 26-os dev. A webroot tiltásának köszönhetően és persze amiatt, hogy az indítás úgy szól, hogy "Folytatás ahol abbahagytam" szépen nullázódott a nyitva hagyott fülek száma, mivel a webroot tiltása miatt indulás közben kilépett a böngésző és ennek következményeként még nem töltötte be az utolsó munkamenetet, viszont a kilépés miatt szépen felül is írta, így mikor rendbe raktam a tiltást gyorshívóval indított csak.
-
AtHoS
nagyúr
válasz LonGleY #23821 üzenetére
Az új Opera is küldözget statisztikát a használt funkciókról? Ha igen lehet beimportálom a közel 8k könyvjelzőt a 12-es Operából (bár úgysem fogom használni a jelenlegi kialakítással a könyvjelzőkezelőt), had lássák nem csak 40 könyvjelzős felhasználók vannak, akiknek elég az egy szintig mappázható gyorshívó.
Egyébként teljesen egyetértek veled.
Én csak azt nem értem, hogy ilyen "fejlesztésekért" még fizetnek is valakinek?
Komolyan mondom elgondolkodtam a jelentkezésen hozzájuk. 10 sec alatt legalább 3 értelmesebb kialakítást ki tudtam ötölni ezek helyett és ahogy olvasom ezzel nem vagyok egyedülread-only mode on the forum
-
AtHoS
nagyúr
Értem az álláspontodat és valóban, minőségbiztosítási szempontból teljesen jogos a kételkedés felmerülése a "biztonsági" szolgáltatásokkal kapcsolatban.
Lényegében ez lenne az előbbiek ismeretében válasz a kérdésemre:
"Egy kódolt online szinkronizálási megoldásban nagyobb biztonsági bizalma lehet a felhasználónak, mint "gyári" dokumentálatlan megoldásokban, bár ez kényelmi szinten alatta maradhat a "gyári" megoldásokénak"read-only mode on the forum
-
AtHoS
nagyúr
1-2 tipp jól jönne a régebb óta webkites Operát használóktól az alábbiakkal kapcsolatban:
- tab-okon hogyan lehet kikapcsolni a bezáró X-et
- szövegként szereplő linket hogyan lehet új fülön esetleg a háttérben megnyitni, anélkül, hogy kézzel nyitnánk új fület neki
- későbbi olvasásra hogyan, mivel raktok el füleket, fülcsoportokat úgy, hogy tudjátok is ránézésből melyik link mögött milyen tartalom van? (pl. To-read Site, de ennél nem lehet "címkét" hozzáírni mit is tartalmaz az adott link)
- jegyzeteket, weboldalról kimásolt szövegrészeket mivel, miben tároltok?
- kiegészítők ikonsorrendjét a címsor jobb oldalán hogyan lehet manuálisan változtatni?Egyelőre ezekre keresnék megoldásokat/alternatívákat
-
AtHoS
nagyúr
válasz LonGleY #23799 üzenetére
Mutathatnál 1-2 képet a Lastpass könyvjelzőkezeléséről, mert én valahogy nemigen találtam értelmesen használható kialakítást vele kapcsolatban. Mondjuk nem is erőltettem, mivel kinyitogatható menüt találtam csak a böngésző beépülő ikonján és külön indítható programra nem is találtam utalást vele kapcsolatban.
-
AtHoS
nagyúr
Szeretném böngészőfüggetlenül tárolni / kezelni a könyvjelzőket is, emiatt olyan megoldásokat nézegetek, melyekkel ez megvalósítható. Linkman irányába plusz pont, hogy deadlink keresés pár kattintással megoldható vele, illetve többféleképpen lehet vele sorba rendezni a könyvjelzőket és könnyen lehet bármelyik telepített böngészővel nyitni a linkeket. Na persze biztosan van még nagyon sok extrája, mivel kimondottan könyvjelzők kezelésére alkották. Jelszókezelése ellenben szinte nincs, illetve nem üti meg a kívánt szintet ezen a területen.
Jó lenne allinone szoftvert találni, de eléggé úgy néz ki, hogy ez nem lesz egyszerű ill. valószínű, hogy a jelszókezelésre és a könyvjelzőkezelésre két külön megoldást fogok használni.
A roboform előnye, hogy jegyzeteket is lehet benne tárolni, így elég előnyös helyzetben van ezen a területen.
-
AtHoS
nagyúr
válasz Sk8erPeter #23793 üzenetére
Néhány saját tapasztalat a roboform-mal
Az importált O12 jelszavak kezelését kézzel helyre kell tenni, mert http:// kód nélküli elmentett címnél nem kínál kitöltésre adatot. Beírva a http hiányzó kódot már működik a kitöltés.
A könyvjelzők "adatbázis" tárolása nevetséges. Adatbázis????? nem is ismer ilyet. Egy az egyben IE típusú 100...600 byte-os kis fájlokban mapparendszerben kódolva tárolja az elmentett elemeket. Lényegében kódolva tárolja a .url fájlokat. Emiatt a könyvjelző névben pont ugyanazok a karakterek nem szerepelhetnek, melyek a fájlok neveiben sem.
A könyvjelzők szinkronizálása fel és le irányban is iszonyatosan lassú. Kicsit szerkesztgettem, áthelyezgettem benne csoportosan a könyvjelzőket, de mikor észrevettem mit művel, inkább kikapcsoltam ezen időre az auto szinkronizálást. /20-30 KB/sec 8k könyvjelző szinkronizálása több, mint egy óra volt és a csoportos pakolgatáskor is ugyanezt játszotta /
Jó pár könyvjelzőt nem vett át, bár ezek végeredményben jelentéktelenek voltak és ha jól vettem észre pont olyan speckó karaktereket tartalmaztak, melyek nem lehetnek a fájlnevekben.
Szóval az O12 adatok importálása a roboform néminemű maradisága miatt problémás lehet.
Ha nem kell importálgatni vagy kis számú elemet kell csak, akkor kézzel előszerkesztve szépen át tudja venni az adatokat. A jegyzeteket mindenképpen kézzel kell átemelni. Na ezzel lesz még dolgom, mert ezt hagytam utoljára.
Egyelőre a könyvjelzőkkel bíbelődtem, mivel az volt a nagyobb munkaread-only mode on the forum
-
AtHoS
nagyúr
válasz Sk8erPeter #23787 üzenetére
Én épp most tesztelgetem a roboform progit (ingyenesen lehet regizni most éppen 10.10-ig egy évre [link])
Ami tetszik benne, hogy könyvjelzőket és feljegyzéseket is lehet tárolni vele.
O12-ből viszont nem tudott minden jelszót átvenni (ezt épp most tapasztaltam meg, mivel éppen be akartam logolni egy webáruházba vele, amivel O12-vel nem sikerült mentett login adatokkal sem) tehát ezt még kézzel át kell majd vennem. Viszont felmerült bennem ezek után, hogy a könyvjelzőkből is hiányzik-e valami? 8k környéki könyvjelzőt importált, de fogalmam nincs mennyi mennyi van O12-ben mentveread-only mode on the forum
-
AtHoS
nagyúr
Új Opera-nál be lehet valahogy állítani, hogy az új megnyitott fület a fülsor legvégére dobja be és ne az aktuálisból nyitottakhoz viszonyítottan?
-
AtHoS
nagyúr
12-es Opera levelezőjéből mely levelező programokba lehet "átemelni" a levelezést?
pl. teljes levelezés címkék alapján szűrve, stb...
Lassan eljön az idő, mikor váltani kellene már O12-ről, szóval terepfelderítést végzek
-
AtHoS
nagyúr
válasz bluobluo75 #23643 üzenetére
CTRL+SHIFT+B - > fent lenyitod a Fájl menüt és kiválasztod az egyik exportáláshoz kapcsolódó sort, ami megfelel számodra
-
AtHoS
nagyúr
Közben a webroot support rávezetésével ráakadtam egy olyan védelmi szabályrendszerre, ahol két Opera-hoz tartozó fájl tiltáson volt (message_center_win8.dll és ffmpegsumo.dll fájlok). A tiltásokat megszüntetve már szépen indul a 24-es Opera.
Más:
12-es Opera-nál egy ideje ha kijelölt szövegen nyomok jobbklikket és a keresés ezzel menüből kiválasztom a google fordítót, akkor bejön a fordítási felület, de nem tölti ki a kijelölt szöveggel a szerkesztő mezőt.Korábban rendben működött, de mostanában már nem. Ma elég sokat használtam volna, de így kicsit lassabb és kényelmetlenebb volt a fordítgatás. Megváltozott a paraméterezés? Jó lenne rendbe tenni, mert csak kényelmesebb úgy, ha kitölti a kijelölt szöveggel
-
AtHoS
nagyúr
Megnéztem volna a 24-esben elérhető könyvjelzőkezelőt, de az elérhető legfrissebb 24-es USB módban üres mappába telepítve is azonnal kressel, nem is tölt be még ablakot sem, hibaüzenetet sem dob csak nem indul el. 23-as megy gond nélkül
[ Szerkesztve ]
-
AtHoS
nagyúr
Pontosan USB módban van telepítve nálam az "új" opera. De eddig a dev volt, most hogy kressel, felrakom helyette a next-et.
Alapértelmezetten 12.17-et használok. Jelenleg ami oldalakat látogatok nincs vele nagy problémám, így az"új" opera egyelőre várat magára, míg számomra elfogadhatóan lesz kezelhető a jelszó és könyvjelző része.
-
AtHoS
nagyúr
válasz LonGleY #22697 üzenetére
Hajnalra volt tervezve a hazaérkezésem, így nem volt módomban próbálgatni és az árkedvezmény akció lejár 9 óra magasságában. Ezért kérdeztem, hátha valaki összefutott már vele.
De ne kelljen már minden kérdés mellé litániát írni esetleg ki/miért nem próbálja éppen ki azt a dolgot, amire rákérdez
Viszont ha jól vettem ki, akkor nincs jelszókezelő része a programnak (nem írnak ilyen funkcióról), így számomra fél karú óriásnak tűnik jelen felállásban.
Most látom, hogy meghosszabbították a progi akciót holnap reggelig. Feldobok egy Opera Next-et, hogy megnézzem élesben (mivel a 22 dev összeomlik) úgyis ahhoz kellene valami értelmes könyvjelző + jelszókezelő
-
AtHoS
nagyúr
Valaki összeakadt már az outertech féle bookmark manager-rel? [link]
Bemutató videó alapján nagyon összetettnek tűnik, amivel elég szépen ki lehetne küszöbölni az új Opera könyvjelző kezelési hiányosságait. Ráadásul a nevesebb böngészőkkel működik, így a vidi alapján minden böngészőben ugyanazokat a könyvjelzőket lehet vele használni.
Most épp akciózzák a pro verziót és 15 dolcsiért meg lehetne venni [link]. Ha a gyakorlatban is hozza a kényelmet, akkor ennyit simán megér
Más:
A legújabb dev opera telepítést követően hibaüzenettel elszáll és nem indul el:
"Az alkalmazás nem tudott megfelelően elindulni (0x0000022)."[ Szerkesztve ]
-
AtHoS
nagyúr
válasz Sk8erPeter #22523 üzenetére
Az "érdekes"-t az oldal működésére értettem. Tartalomhoz nincs mit hozzáfűznöm, nem szoktam nézegetni. Most is csak a probléma miatt kerültem vele kapcsolatba
-
AtHoS
nagyúr
Erősen nem a topikba tartozó téma, így offban kérdeznék reklámblokkolással kapcsolatban, illetőleg válasz jöhet nyugodtan priviben.
Van ez az érdekes oldal: [link]
Minden egyes linkre kattintva az kiegészítődik automatán egy #/popup szöveggel és beugrik egy reklám, amit le kell X-elni és ez után lehet használni az oldalt.
FF-ot használ főnököm, azon AblockPlus van feltéve popup addonnal kiegészítve, de ezt a jellegű megoldást nem tudja az sem lelőni. Eléggé idegesíti főnökömet ez az agresszív, minden egyes link megnyitásakor jelentkező reklám.
Mit lehetne tenni ellene?
-
AtHoS
nagyúr
Na most itthon vagyok. Megnéztem youtube-ot, de nálam nincs gond.
win 8.1 x64 + Opera 12.16b1860 x64 + YoutubeCenter 2.1.0
Beállítás ikon is szépen megjelenik, tudom is állítgatni. Az előzőleg beállított 720p minőségben játssza pl. ezt a klipet is: [link] vagy pl. ezt [link]
Új hozzászólás Aktív témák
Kérdés előtt olvasd el az
összefoglalót!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest